Det som inte hanns med

Detta bildspel kräver JavaScript.

 VÄSTRA HAMNEN, MALMÖ. Ibland tycker vi det är rätt jobbigt att titta på Familjer på äventyr. Vi har upplevt så mycket, och det är så lite som ryms i själva programmet. I det fjärde avsnittet förflyttade vi oss hela vägen från Newport till Labrador på mindre än fem minuter. En glimt av en säl, och ett midsommardopp i Lake Bras d’Or. Det är allt som visas. Medan vi i själva verket tillbringade sex veckor i området.

Vi trivdes så bra längs kusten i Maine, Nova Scotia, Newfoundland och Labrador att vi på allvar har övervägt att flytta dit. Här nedan listar vi blogginläggen från sträckan, om någon vill veta mer. Fler bilder från området finns i vårt bildgalleri på Flickr.

Nästa avsnitt utspelar sig på Grönland, ett av våra absoluta favoritresmål. Då utlovas massor av isberg, och ännu fler mygg. Ha det så gott till dess.

15 reaktioner på ”Det som inte hanns med

 1. Först vill jag tacka för att just ni har bjudit in oss att se de glimtar ni varit med om. Du har en otroligt behaglig röst. Jag njuter mest när man får se just era äventyr. Vilket mod ni har som följde era drömmar. Det är som du skriver att det är alldeles för lite som svt har tagit med. Man vill liksom vara med er på hela resan. Det är ni som gör att jag bänkar mig i soffan varje tisdag. Krama de små gulliga barnen.

  Gillad av 1 person

  • Åh, tack själv kära du. Intressant det där med rösten. Det är ju något alldeles förfärligt plågsamt att höra sin egen röst i radio eller tv. Den låter inte alls som i ens eget huvud. Men sån tur att den låter bra i ditt 🙂 /Linda

   Gilla

 2. Jag upplever också TV-serien som ett litet antiklimax. Man har väntat med spänning och så är det över på ett par minuter. Ärligt talat fick jag betydligt mer behållning av att läsa er blogg. Detta skall inte ses som något negativt, tvärtom! Det är av den enkla anledningen att jag fortfarande följer er trots att ni är ”framme”.

  Gillad av 1 person

 3. Tv hade kunnat göra hela programmet om bara er, tycker jag. När man följt bloggen så visst märker man att det fattas en del. Läser mer än gärna om eran blogg o tittar på alla bilderna. Det är i allafall väldigt kul att se tv serien.
  Kram Yvonne

  Gillad av 1 person

 4. Även vi följer er på TV här nere på Sicilien. Tack för alla fina bilder dom är fantastiska och vilka fina minnen för er och barnen. Med varje bild så kommer man ju ihåg mer och när den togs, hur vädret var osv. Nu ska jag gå tillbaka och läsa lite mer om ert fantastiska äventyr. Håller med den som sa att de hade kunnat gjort ett helt program om bara er resa.
  Ha det gott.

  Gillad av 1 person

 5. Hoppas ni har tillgång till mer filmmaterial än det lilla som visas på TV! Det vore så roligt om det kunde bli en långfilm med klipp från olika ställen ni besökt och livet ombord. Som seglare vill man gärna veta mer om själva seglingen, vilka väder ni hade m.m. samt se klipp från själva seglandet.
  Era kollegor Deborah Shapiro och Rolf Bjelke har gjort film om deras segling i södra oceanen och säljer den på DVD. Kanske ni också skulle kunna göra ngt liknande?
  Hälsningar
  Kate

  Gillad av 1 person

  • Vi har tyvärr filmat väldigt lite under resan. Jag har prioriterat stillbilder. Det var först sista halvåret som vi kom igång med filmandet ordentligt pga tv-serien. Det mesta i tv-programmet är dock filmat av produktionsbolaget, och det materialet har vi inte rättigheterna till. Så nej, ska man göra en film tror jag man måste ha det i åtanke hela tiden. Det är mer jobb än man kan tro. Rolf och Deborah har gjort ett fantastiskt jobb. /Linda

   Gilla

 6. Hej! Måste bara säga att jag blir så inspirerad av er resa och er familj, inspirerad till att våga satsa på drömmar och leva livet fullt ut. Tack!

  Gillad av 1 person

 7. Blev helt tagen av er målmedvetenhet och genomföra er efterlängtade fantastiska resa. Ni har verkligen inspirerat mig och min sambo som för tillfället kämpar på i motvind i kalla Helsingborg, med blogg och webbshop och gemensamma drömmar om att någon dag kunna flytta till varmare breddgrader för att ta dagen som den kommer. Jag måste säga att jag blev överlycklig när jag hittade till er blogg! Fantastisk läsning.

  Gillad av 1 person

 8. Hej! undrar lite hur ni löser detta med skola för barnen? din hemmaskola kan väl knappast räcka, dom är ju så stora nu era barn. Har också tänkt på den sociala biten som barnen lär sig genom kompisar. Ni är inte rädda att barnen halkar efter mycket och blir lite utanför en dag ni slår er till ro. Förstår att barnen får uppleva mycket men samtidigt är ju skola, vänner och ett socialt liv otroligt viktigt. Hur tänker ni där?

  Gilla

  • Hej. Vi hemskolade dottern första året, gick hur bra som helst. Inga svåra grejer, och lyxigt med en lärare per elev. De sociala biten är svårare. Barnen har blivit duktiga på att snabbt få vänner, men inte fått så mycket övning i långvariga vänskapsrelationer. Vi har visserligen samseglat med andra barnbåtar i perioder, men det blir ändå inte samma sak. Därför är vi tillbaka i Sverige sedan slutat av augusti, för att barnen ska få det man brukar kalla barndomsvänner. De går alltså i en vanlig skola nu. Inga problem varken kunskapsmässigt eller socialt att hoppa in i klassen. Lite svårare att räcka upp handen, vänta på sin tur och sitta stilla 🙂 /Linda

   Gillad av 1 person

 9. Fantastiska bilder! Tv-programmet är också intressant fast man skulle ju kunna spendera minst ett par timmar varje gång med er på er resa. Det är härligt med människor som gör verklighet av sina drömmar! Lycka till i fortsättningen både på land och hav. Lena

  Gillad av 1 person

 10. Det är ett stort nöje att få följa er på TV, och nu läser jag igenom er blogg. Ni är otroligt kompetenta och även bra föräldrar, ni har gett era barn en fantastisk barndom. Att de inte har fått gå på dagis eller skola, de har ju lärt sig så mycket mycket mer genom seglingen!
  Vi har litet båtuppehåll nu pga hundar och flytt till Skåne men planerar för båtköp efter sommar 2016. Seglade över Atlanten för fem år sedan och det var en underbar upplevelse, så suget finns 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s