Hummer till frukost

Frukost à la Maine

Frukost a la Maine

MONHEGAN ISLAND, MAINE. Vi skulle inte hinna fram till fastlandet innan mörkret, så vi bestämde oss för att försöka stanna på den lilla ön Monhegan längst ut i Maines akipelag. Det stod visserligen i guideboken att hamnen var dålig och ön besöktes bäst med färja. Men det var värt ett försök.

Hamnen var full av bojar, vid ett par av dem låg några lokala fiskebåtar. På en av dem stod en tjock gubbe med skägg och gula galonbyxor. Vi frågade honom var vi kunde ankra, och han bekräftade guideboken. Ankarbotten är dålig men vi fick gärna ta en av hans bojar.

Så snart Mary var tryggt förtöjd sjösatte vi jollen för att ta en titt på ön. Vi hittade fiskegubben på trappen till sin fiskebod. Han presenterade sig som Mattie Thomson, och bjöd på en öl. Vi slog oss ner för att prata en stund medan Lovis och Otto bekantade sig med hans femårige son. Han är den ende pojken på öns skola. Det finns två flickor också.

Det bor ett 30-tal personer på ön året runt, och vi hade tydligen träffat den gästfriaste av dem alla. För snart hade han försett oss med sjökort över hela området, introducerat oss för sina vänner och bjudit in oss på middag och dusch och gett oss fisk för två middagar.

Tidigt imorse hörde jag ljudet av en båt som närmade sig Mary. Jag hörde hur den saktade in, och sedan en stor duns på däck. Det var Mattie, som kom med hummer till frukost. Ja, de äter det här. Med äggröra. Det blev en stor frukost. Vi fick ELVA humrar!

Bildreportage från hummerfisket på Monhegan Island

13 reaktioner på ”Hummer till frukost

 1. Underbart! Snacka om lyx! Vi åt faktiskt hummer (eller nåt liknande, tror att de såg lite annorlunda ut faktiskt) på NZ en gång oxå! I Kanada åt vi hummer på McDonalds, helt galet! Här hemma äter vi inte hummer ofta alls… och definitivt inte till frukost, haha. Såna här upplevelser ska man njuta av! 🙂

  Gilla

 2. Jaja….man blir allt lite avis på er 😦 När vi var i USA för snart 20 år sedan, då åt vi också några fantastiska skaldjur…..men jag tror inte det var hummer. Vet inte om jag ens har smakat det…..jag som älskar skaldjur…..kanske bara på burk. Njut för mig också 🙂

  Gilla

  • Åh, kära du. Önskar att jag kunde skicka över lite. Åt hummer både till frukost och middag igår, och lunch och middag idag. Smakar himmelskt. /L

   Gilla

 3. Det kallar jag en riktig PALEO Low CARB breakfest – Mums fillibabba och sa nyttigt med riktig mannisko-mat!

  Gilla

 4. Ännu ett av era fantastiska möten! Sicken läcker gubbe! Jag är så nyfiken, har ni samlat adresser till de ni möter för att skriva till dem från Sverige? Svårt, kanske? I vissa fall kanske de knappt ens har en address… Njut av hummern, det verkar som om det kommer att bli över till middag också? 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s