I väntan på Arthur

Lovis fångar is till drinken

Lovis fångar is till drinken

MARY’S HARBOUR, LABRADOR. Nu har vi hittat en säker hamn att gömma oss i tills orkanen Arthur har passerat, Mary’s Harbour heter den, passande nog. Fast nu är den där Arthur inte alls någon orkan längre, utan bara resterna av en sådan. Och det värsta ovädret verkar lägga sig söder om oss. Skönt, det har ändrat bana flera gånger under den gångna veckan och det har onekligen varit lite nervöst.

Än ska vi inte ropa hej, men nu ligger vi i alla fall tryggt förtöjda här på de stora räktrålarnas kaj och har det så bra man nu kan ha det en regnig dag på Labradorhalvön. Ute är bara åtta grader, och fem grader i vattnet. Men värmaren funkar fint; vi har över 20 grader i båten och ska just starta The Perfect Storm för att komma i rätt stämning. Barnen är bänkade, popcornen poppade och saften serverad med nyhuggen is från isbergen direkt utanför hamnen.

Ja, så har vi det. Vad gör du själv en dag som denna? För dig som vill ha tips så har vi tillsammans med några andra resebloggare bidragit till en lista över Sveriges Guldkorn. Inga isberg, men mycket annat fint. Och regnar det hos dig också, ja då kan du alltid stanna hemma i stugvärmen och titta på våra nyuppladdade bilder från Newfoundland.

5 reaktioner på ”I väntan på Arthur

 1. Vad bra att stormen avtagit, har varit lite orolig över er. Men ni verkar ju ha det toppen! Fantastiska bilder, vilken natur alltså. Kram på er alla

  Gilla

 2. Fina foton som vanligt. Miljön påminner verkligen väldigt mycket om Sverige/Norge.
  En dag som denna i Luleå ska familjen ut med båten i skärgården (så klart). Verkar som att vi får segla med järngenuan, men det är väl lika bra eftersom vi mastade på i fredags och jag inte har hunnit lista ut vilka block som ska vara till cunningham eller kick, om det ska vara en kick till mesanmasten och om det är något som saknas.
  Hoppas Arthur snart tillåter er dra vidare mot Grönland.

  Gilla

 3. Fantastiska bilder – Jag onskar jag hade den tid dessa bilder fortjanar. Jag far komma tillbaka… Rena masterverken, miljon, ljuset, allting. Respect!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s