Konstiga djur

marsvin

Otto i sin nya skoluniform

SHELBURNE, NOVA SCOTIA. I morse hade Otto kommit till bokstaven M i sin skolbok. Uppgiften gick ut på att skriva namnet på tre olika djur som började på M. Det fanns bilder som stöd, och alla utom den första bokstaven var redan ifyllda. Inga konstigheter med andra ord. Men bekväm som han är så försökte han i första hand gissa vad det stod, istället för att läsa.

Det började bra. Mygga var lätt, mås likaså. Men det var värre med marsvin. Först chansade Otto på en vombat, ett pungdjur som bara finns i Australien och kan väga upp till 40 kilo. Sedan försökte han med dassie (klipphyrax på svenska) som är Sydafrikas motsvarighet till kaniner. Båda var bra gissningar, om man bortser från djurens storlek. Och den framgår ju inte av bilden. Men inget av dem börjar på M.

Agutiern som vi såg i Franska Guyana funkade inte heller, den har längre ben. Så till sist återstod inget annat än att faktiskt läsa själva ordet. Otto ljudade, M-A-R-S-V-I-N. Men hur han än vände och vred på det så fick han inte riktigt till det. Inte ens när han uttalade ordet rätt såg han övertygad ut. För något så konstigt djur hade han då aldrig hört talas om.

9 reaktioner på ”Konstiga djur

 1. Fantastiskt! Tänk vad han upplevt innan han kom till ”M”! Underbara barn!
  Forstatt lycka på färden, och med resten av alfabetet,

  Önskar Josefin

  Gilla

 2. Hej Otto. Streta på med N, O, P osv. Vi lovar, det är värt besväret 🙂
  Hälsa hela familjen att vi tycker ni är tuffa som bara den! Vi är nu hemma i Björnrike som är just det, mycket rikt på björn. Hoppas bara vi inte träffar på dem i skogen när mammorna har ungarna med sig. I januari flyger vi tillbaka till Trinidad för att segla vidare.
  Stor kram från Lasse & erja

  Gilla

 3. Oj, lite andra referensramar! Men helt fantastiskt att känna till såna djur! Vilka kunskaper barnen får om världen! Dassie hade jag inte ens hört talas om (nej, inte det svenska ordet heller…)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s