Skandinaviens bästa reseblogg

Skandinaviens bästa reseblogg
Skandinaviens bästa reseblogg, enligt folket.

Jag brukar ju säga att vi har Sveriges bästa läsare. Men nu måste jag revidera detta påstående. För vår blogg har just korats till Skandinaviens bästa reseblogg. Japp, det är sant. Det gick vägen. Av flera hundra danska, norska och svenska resebloggar som deltog i resebokningssajten Travelmarket.se:s omröstning var det just vår blogg som fick flest röster. Och det mina damer och herrar, det har vi er att tacka för. Skandinaviens bästa läsare. Underbart.

Det är ju lite konstigt det här. Att tävla i bloggande. Vi har många trogna läsare sedan flera år tillbaka, medan andra kanske är minst lika duktiga men har just startat eller har en smalare målgrupp. Kanske är det också därför man valt att köra en parallell tävling där arrangörens egen jury utser sina favoriter i respektive land. Där har vi seglare inte en chans. Stort grattis till Sofia bakom Fantasiresor som knep förstapriset i Sveriges bästa reseblogg 2016, tätt följd av Annikas Resfredag och Lisas Livet från den ljusa sidan.

Men att vinna folkets pris smäller ändå högst för oss. Jag måste erkänna, att vi blev rätt förvånade. Att ni gillade att läsa om våra äventyr på världshaven är ju en sak. För det var ju sannerligen en fantastisk resa. Men att så många skulle fortsätta läsa om vår nu ganska alldagliga vardag. Det hade vi faktiskt inte väntat oss. Jag hade aldrig fortsatt blogga om det inte vore för all uppmuntran från er läsare. Och det här priset blir en bekräftelse på det, en härlig ego-boost som gör det roligt att fortsätta skriva. Tack!

badge_travelmarket 2016

Nu sitter vi här alla fyra, på väg till Ludvigs syster i Dalarna, och pratar om var vi vill åka för vinstpengarna. 3000 kronor räcker ju inte långt, men det funkar som en bra knuff. Jag vill gärna till en varm och rofull plats, med vacker natur och få turister. Barnen längtar efter att bada i ljummet vatten och Ludvig skulle nog behöva hänga lite i nån lokal strandbar -ju billigare och flummigare desto bättre. Vet du något ställe som kan tänkas passa får du gärna höra av dig.

18 reaktioner på ”Skandinaviens bästa reseblogg

  1. Tjo-ho, GRATTIS!

    Jag sträckläste bloggen i höstas med mycket nöje och behållning och har fortsatt läsa sedan dess. Det är som du säger alltid intressant med resor men du skriver bra och intressant så du har nog lätt att behålla läsarna ändå! Mig behåller du i alla fall och jag hoppas att du fortsätter skriva även om det ”bara” är vardag. Andras vardag kan vara nog så exotisk för andra!

    Jag hoppas att jag någon gång kan komma ut på en resa liknande er. Tills dess häckar jag här.

    Grattis igen!

    Gilla

      • Tja, det är inte så lätt alla gånger. Ensamstående med 3 barn är det inte bara att åka iväg. Skola, jobb, pengar osv. Jag har dock inga problem med att vänta, tids nog så.

        Gilla

      • Jag känner en arbetslös man som bodde i en sexmeters båt värd ungefär 10 000 kronor. Med den seglade han till Norge, där han hittade 1000 kronor på marken. De använde han till att köpa mat och gps. Sedan seglade han raka vägen Kanarieöarna där han fick jobb på en båt som tog honom till Karibien. Nu ska han mönstra på en annan båt för att segla till Kapstaden via Brasilien. Tänk vad han har upplevt mycket. Utan en krona på fickan. Kreativitet föds av begränsningar. Med barn är allt lite krångligare. Men allt har sin tid, du kommer på nåt! /Linda

        Gilla

      • Som sagt så har jag inte bråttom. Som livet ser ut just nu är det en omöjlighet helt enkelt men det gör inget, min tid kommer!

        Gillad av 1 person

  2. Så roligt. Det bevisar ju att er resa är mycket ovanligt, men också att ditt sätt att skriva på är bra! Grattis! Jag stötte på en annan äventyrare som jag följer på Instagram. Thebikeramble. En 24 år svensk tjej som cyklar jorden runt. Du kanske har läst om henne? Fredrika Ek. Hoppas att ni kommer iväg på någon ”ljummen” resa.

    Gilla

  3. Helt klart så inspirerar er resa fortfarande, och att ni tar vara på det vackra i er vardag så ditt sätt att berätta om alltihop!
    Sedan tycker jag (som du) förstås att Freedomtravel skulle varit med på prispallen någonstans, men det är en annan sak.
    Mitt nästa restips är förstås Bortugal, Linda! Hör av dig om ni vill komma hitåt! (: (Fast vattnet är inte så ljummet)

    Gilla

  4. Grattis! Det måste väl kännas ännu ett snäpp roligare att få utmärkelsen som Skandinaviens bästa reseblogg?! Håller med flera av tidigare skribenter: den långa seglingen var häftig att följa men du är duktig på att beskriva guldkorn och små vardagsförtretligheter också. Tror det är därför vi är så många som fortsätter läsa…

    Gillad av 1 person

  5. Hej!
    Det skulle vara jätte coolt om du kunde resa till georgien. Det är fint där om du tycker om att resa och vandra i naturen. Maten och vinet är jätte god. Kolla på det här om georgiska maten: https://www.youtube.com/watch?v=vUvqTKd-H9o Om du tycker om att vandra så finns europas högsta berg i georgien, kolla på bilderna här-: http://www.bbc.com/travel/story/20150209-europes-fierce-fabled-villages läs också en intressant artikel från DN om georgien: http://www.dn.se/resor/georgien/i-georgien-ar-gasten-en-gava-fran-gud/ och du bör kolla också på bloggar om georgien. Här är en av dem t.ex.: http://alittleadrift.com/2016/02/tbilisi-georgia/ och kanske den här också: http://www.adventurous-travels.com/2013/08/tbilisi-georgia-city-of-great-charm.html
    Det är inte så många som vet om det landet för att det har haft ekonomiska motgångar efter sovjettidens fall, men många som kommer dit bli överraskade(på ett bra sätt) av nästan allt där ( från staden och maten till till deras traditionella danser och låtar). Småningom växer turismen ieorgien och jag rekommenderar de flesta att resa dit innan Georgien blir översvämmad av turister.
    p.s. det finns också två georgiska restauranger i stockholm där du kan prova deras mat t.ex den här http://www.tiflisi.se 🙂

    Gilla

Lämna en kommentar