Veckans cliffhanger

Egentid i New York

Egentid i New York

Första gången filmteamet besökte oss fick jag frågan vad jag saknade mest med Sverige. Utöver familj, vänner, katten och mataffären råkade jag nämna att jag längtade efter min frisör. Det skulle jag aldrig ha gjort. För nu går mitt hår som en röd tråd genom hela tv-serien.

I förra avsnittet fick en sisådär 800 000 tv-tittare följa med mig till frisören i New York. Det kändes lite konstigt. Jag är egentligen inte särskilt fåfäng, och brukar inte ägna mitt hår någon större uppmärksamhet – utöver en klippning då och då. Men visst, det är sant. Jag erkänner. Jag har haft en enorm ångest inför varje frisörbesök under den här resan.

Det mest intressanta i sammanhanget är ändå hur mycket något så banalt som mitt hår faktiskt engagerar. I besöksstatistiken på bloggen kan man se att de inlägg jag tidigare skrivit på temat har seglat raka vägen in på topp tio – i konkurrens med mer än 500 andra inlägg.

Mitt hår har alltså lockat fler läsare än när vi ankom självaste Kurrekurreduttön. Fler än när vi blev rammade av ett mindre kryssningsfartyg, och fler än de inlägg där vi berättar om de enorma sopbälten som flyter runt på haven. Ja, till och med fler än när Ludvig såg ett UFO.

Vad intresset beror på kan jag ju bara spekulera kring. Men programmets producent gjorde nog rätt när hon valde att låta mitt hår få ta plats i tv-rutan under bästa sändningstid. Detta blev om inte annat bekräftat efter förra avsnittet när flera tittare hörde av sig för att fråga hur det gick hos frisören.

I nästa avsnitt får ni svaret. Tisdag klockan åtta alltså, i SVT1. Ett klassiskt tv-trick. Cliffhanger kallas det.

Se tidigare avsnitt av tv-serien Familjer på äventyr

4 reaktioner på ”Veckans cliffhanger

  1. De var skickligt av producenten, de kan sitt jobb 🙂 Men visst är det märkligt vad som genererar ”klick”och engagemang, på vår extremt nördiga byggblogg var det när jag svävade i väg i någon teknisk pryl eller fundering som gav mest respons!
    //Tobias

    Gilla

  2. Haha! Intressant inlägg med hög igenkänning! Mina absolut lästa inlägg är om mina gravidmagar och inlägget om att inte tvätta håret. Det blir rätt banalt när man jämför med bloggen övriga innehåll som är tusen gånger viktigare och starkare än just de två inläggen… men, men, själv kan jag vara likadan när jag bara vill koppla av med mobilen, googlar på hår, smink och andra oviktigheter och underviker aktivt allt som kräver lite mer tankeverksamhet… Allt finast!

    Gilla

Lämna en kommentar