UFO siktat utanför North Carolina

FLORIDA – VIRGINIA. Jag hade legat och läst en stund när Ludvig lyfte på luckan och tittade in på mig. Han brukar göra så, för att se om jag somnat med lampan på. Men det hade jag inte den här gången. Så jag vinkade lätt för att visa att jag var vaken. Men den här gången hade han faktiskt något han ville säga. ”Jag såg just ett UFO”, sa han.

Skrattande tog jag ur öronpropparna för att försäkra mig om att jag hade hört rätt. Men jo, det hade jag. Så jag frågade om han ville prata om det, och det ville han. Han hade siktat tre stillastående röda ljus i bredd, på låg höjd framför båten. Tre ljus som sedan försvann lika fort som de hade dykt upp. Helt ljudlöst. ”Du har inte tagit några värktabletter?” frågade jag. Men nej, det hade han inte. ”Och du är helt säker på att det inte var en satellit, eller ett flygplan? fortsatte jag. Och det var han förståss. Helt säker.

Jag bad Ludvig notera händelsen i loggboken. ”UFO siktat tors 8/5-14 kl 21.45,”skrev han. ”Position N33*14,94′ W77*04,56′.” Själv stoppade jag in mina öronproppar igen och släckte lampan. Det var synd att jag inte såg den också, tänkte jag när jag låg där och försökte somna. Det hade varit trovärdigare då. Men han brukar inte se syner. Det brukar han faktiskt inte.

6 reaktioner på ”UFO siktat utanför North Carolina

  1. OK, jag sticker ut huvudet nu… Jag och min davarande karlek Britta sag ett UFO i Falun 1969 pa skylt sondagen. Det blev skriverier om det i Dala tidningen, men inte pga oss. Men vi sag det pa ca 20 meters avstand, stort som en medicin-boll, ca 80 cm i diameter… Det lonar sig inte att tanka pa slikt, men jag glommer det aldrig.

    Gilla

  2. […] Mitt hår har alltså lockat fler läsare än när vi ankom självaste Kurrekurreduttön. Fler än när vi blev rammade av ett mindre kryssningsfartyg, och fler än de inlägg där vi berättar om de enorma sopbälten som flyter runt på haven. Ja, till och med fler än när Ludvig såg ett UFO. […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s