Ge dig till känna!

Det här är vi. Men vem är du?

Det här är vi, och det är oftast mamma Linda som skriver. Men vem är du som läser?

De första avsnitten av tv-serien Familjer på äventyr har haft nästan 850 000 tittare vardera. Det är tydligen många för att vara tisdagskvällar. En del av dessa tittare verkar också hitta hit till vår blogg.  Vi snittar drygt 50 000 visningar i veckan nu, jämfört med tidigare 10 000.  Det är kul. Ni är hjärtligt välkomna. Det intressanta är att vi inte får fler kommentarer, mejl eller delningar än tidigare. Snarare tvärtom.

Vi är så klart nyfikna på vilka ni är som smyger omkring här på bloggen. Det bästa sättet att stilla sin nyfikenhet brukar vara att fråga, så det gör vi nu. Vem är du? Välj så många alternativ du vill i listan nedan, och skriv gärna en kommentar om vem du är och hur du hamnade här. Tusen tack.

77 reaktioner på ”Ge dig till känna!

 1. Jag sager det igen – VILKEN MASSA REKLAM, men var ar ”produkten” kan man undra?? Satt igang ASAP och skriv en bok med massor av bilder, kartor och teckningar t.o.m. en DVD i en parm-ficka. Oversatt den till Engelska och se hur slantarna rullar in som leksakerna i julaftonens tomte-film..

  Gilla

  • Hej Bosse,

   Jag tror faktiskt inte man tjänar några större pengar på att skriva en bok jämfört med allt det arbete det innebär. Det ska man göra för att det är kul, när man har tid. Kanske när vi kommit till ro, vet var vi ska bo och får lite ordning i livet här hemma. Just nu behöver vi fokusera på annat.

   Du har nog rätt. Vi hade säkert kunnat profitera på detta på något sätt. Men det finns så mycket annat som är viktigare. Det har varit kul att få vara med, och tv-programmet är liksom ”vår bok”. Men några föredrag kommer det i alla fall bli här till våren, det är ju ett sätt dra in några extra kronor.

   Allt gott,
   Linda

   Gilla

  • Tack för en fin blogg! Hittade hit efter att sett TV-programmet och har sen ägnat långa amningsstunder med att läsa igenom hela resan! Mycket spännande och imponerande. Ni verkar vara en så fin familj och hoppas ni hittar ett nytt äventyr snart!

   Gilla

 2. Hej Linda och Ludvig och hela besattningen! Normalt har du nog ratt darfor att fa ytterst bocker gar med vinst – a ”labour of love” oftast. Men detta ar nagot helt annorlunda eftersom ni nu har blivit ”celebrities”. Dessutom ar det ett ovanligt latt jobb att fa ihop boken eftersom ni har allt material och inte behover gora ett dyft research. Du Linda ar ocksa en proffs-fotograf och inget jobb lurar er pa dyrbar tid annu. Annonsvardet som TV ger er ar helt otroligt enormt, och det ar det som ar kruxet. Om Ni inte genast jobbar pa en book dag och natt sa kommer det att rinna ut som sand mellan edra fingrar. Tank – bok – pengar – storre bat – osv. Det ar inte fraga om profitering, en bok om Mary skanker lycka och gladje till alla som koper och far boken i sin hand. Stop dilly-dally and get on with it asap.

  Gilla

 3. På den tiden jag bloggade (före jag gick med i Facebook) fick jag sällan några kommentarer, förutom av morsan, trots att det var en hel del visningar. Antar att jag inte följde policyn och bytte kommentarer, jag kommenterar inte bara för att få kommentarer tillbaka. Det är roligt som skribent att få feedback och på det viset är gillaknappen bra, eller du har stjärnorna istället, även om en skriven kommentarer är trevligare.
  Man, 40+, seglare, drömmare, småbarnsförälder, gammal följare (från Panama) och har sett TV-serien.

  Gilla

  • Det är lite kul det här, att folk minns var det började läsa bloggen, istället för när. Panama alltså, ja det var en jobbig period med mycket motorproblem 🙂 Tack för att du hänger med och hör av dig. /Linda

   Gilla

 4. Har följt er sedan ni kastade loss! Kommenterar ibland, men är allmänt dålig på det, trots att jag vet hur roligt det är med kommentarer…

  Gilla

 5. Hej,
  Nu när båten är klar så drömmer vi om vidare äventyr och då är ni en stor inspirationskälla! Jag ser fram mot föredraget i mars med JRSK.

  Jag bockade i en del punkter ovan, följt er och läst allt (kanske missat något) Läser högt från er blogg för killarna hemma då och då!

  /Tobias

  Gilla

   • Tack för det 🙂 Jag är inte heller alltid så bra på att kommentera… Särskilt inte om jag läser i telefonen eller surfplattan… Går så mycket fortare skriva på riktiga tangenter… Men du, det där med att skriva en bok som någon tipsade om, ska ni inte testa!? Ni har ju en massa material på lager, värt kolla om nåt förlag nappar!?!?

    Gilla

 6. Hej! Jag tittar på serien och tycker att just er familj verkar väldigt sympatiska och jordnära, därför var jag nyfiken på er blogg. 🙂 /Verena

  Gilla

  • Hej, Det var snällt skrivet. Det är lite läskigt att vara med i något sånt här. Vi människor har så olika syn på saker och ting, och folk tycker så mycket 🙂 /Linda

   Gilla

   • Jag förstår att det är lite läskigt, det hade jag nog också tyckt! Men låt folk tycka vad de vill, de har alltid en åsikt hur man än gör…! 😉 Det finns nog också en hel del människor som har samma värderingar som ni! Jag tycker t.ex. också att tid är viktigare än prylar, jag jobbar ca 25% och klarar mig bra.

    Gilla

  • Ingen stor tv-tittare själv. Gillar inte att zappa, eller bara låta teven gå. Har faktiskt ingen. Men kollar ofta i efterhand på Play när vi blir tipsade om grejer. Då får man bara godbitarna : ) /Linda

   Gilla

 7. Jag har kanske tittat in mer än en gång på samma inlägg 😉 Nu ser jag fram emot nästa tisdag, och så har jag lagt länk på min blogg. Jag har tyckt att kommentarerna här, och på SVTs sida varit roligt att läsa. Även om jag ibland blivit lite fundersam över resonemang.

  Gilla

   • hej!
    såg fram emot erat föredrag på JRSK, men det verkar som en jobbresa kommer emellan. Tobias och barnen kommer och lyssnar på er. Det vore roligt att ses en annan gång!
    Malin

    Gilla

 8. Minns inte hur jag ramlade in på er blogg första gången. Hur som helst så ”mönstrade” jag på när ni anlände till Thailand och har följt er sedan dess 😊 är inte alls seglingsintresserad men älskar att resa så mycket plånbok och semesterdagar tillåter 😉 Flyg, bil, buss, båt eller tåg – vi testar det mesta. Alla varianter av resande har sin charm 👍😊

  Gilla

  • Fast jag tycker faktiskt ni är ganska duktiga på att kommentera. Tycker inte det är ett måste alls, det är ju inte alltid man har något att säga. Jag är själv dålig på att kommentera på andras bloggar. Ofta ligger facebook närmare till hands. Mycket snack har flyttats dit. Nackdelen med facebook är att allt försvinner. Här på bloggen har man allt kvar. Det gillar jag. /Linda

   Gilla

 9. Hej på er! Jo visst blir det ibland lite glest med kommentarerna, men läser har jag gjort hela tiden och lagt en länk på min bloggsida, så några nya läsare bland husbilsfolket har ni nog fått. haha
  Det här med kommentarer är ju något som vi alla bloggare gillar, men visst är det enkelt att bara läsa och inte kommentera, så jag har förstående för att mina läsare inte alltid kommenterar.
  Det har varit fantastiskt att få följa er på er resa över haven och jag som är gift med en båtbyggare, gillar ju inte att vara ute på en båt vare sig det är en segelbåt (som han har byggt) eller en färja. 🙂
  Både maken och jag fortsätter följa er.
  :

  Gilla

  • Hej. Tack för det. Jag har fått intrycket av att vi har en hel del husbilsfolk hos oss- trevligt. Är själv sugen på en inredd liten minibuss som man kan kajka runt i. Det hade varit mysigt. Allt gott, Linda

   Gilla

 10. Jag är en ny följare. Såg er i programmet och blev så imponerad av ert äventyr. Vi funderar själva, inte på att segla jorden runt, men dock köpa en ”vanlig” båt som man kan sova i och göra utflykter på några dagar med 😉 Jag är ju lite av en grubblare och orolig för det mesta, men nu känner jag att då det finns såna som ni som klarar det ni gjort, så nog tusan ska väl vi klara av att köra båt i havet här utanför! 🙂

  Gilla

  • Klart ni kan. Ingen aning var i Finland du bor, men vi har seglat längs nästan hela kusten och det finns ju hur många fina små hamnar som helst. Det kommer bli toppen. Lycka till! /Linda

   Gilla

 11. Jag har kollat bloggen sen något år tillbaka och kollar tv serien nu. Jag fick köra högläsning för mina barn (som är 11 och 9) i somras av bloggen. Nu kommer förslagen på att vi ska göra en sådan resa oxå…… 🙂

  Gillad av 1 person

 12. Har följt er ca 1,5 år, slank in hos er via mammas machete. Är nyfiken på hur ni lever nu, bor ni i båten, jobb, skola. Eller ska ni inte fortsätta att blogga? Jag förstår om det tillhör privatlivet men tack för en rolig blogg under er resa.

  Gilla

  • Hej. Vi bor fortfarande i båten, men kommer att flytta iland snart. Ska bara bestämma vart i Sverige vi ska flytta, har lite olika planer som är under utredning. Lovar att berätta här på bloggen när vi själva vet lite mer. Min man jobbar på sitt gamla jobb som teknikkonsult, jag frilansar som skribent och barnen går i skolan. Inte lika kul som att vara ute och segla. Men helt ok 🙂 /Linda

   Gilla

 13. Hej! Jag är en gammal landkrabba som börjat segla på ålderns höst i en insjö. Efter att jag läst Joshua Slocums bok blev jag inspirerad och köpte mig en Stortriss. Inga andra seglare finns häromkring att rådfråga så nätet har blivit min källa. Er blogg hittade jag för flera år sedan och har läst den med stort nöje. Nu har också jag vågat mig ut på havet, fast bara lite, i en B31.

  Gilla

 14. Hej, har foljt er blogg ett tag lite till och fran sadar – samlar pa folk som vagar gora lite annorlunda – det har varit sa himla inspirerande och spannande att fa folja ert aventyr : )

  Gilla

 15. Hej!

  Jag är en ny läsare men kan inte sluta beundra er fantastiska resa. Det ena inlägget är roligare att läsa än det andra! Är också väldigt nyfiken på hur ni har det i båten och löser alla ”vardagsbestyr”!
  Är själv en fegis och åker bara charter….
  Ser framemot nästa avsnitt!

  Mvh Sofia

  Gilla

 16. Hej!
  Jag hittade er blogg för drygt ett år sedan när jag letade bloggar om svenskar på äventyr och/eller som bor utomlands. Jag har följt ert äventyr sen dess och dyker fortfarande in då och då för att kolla hur ni har det. Tipsade även mamma och även hon är numera en av era trogna läsare. Självklart tittar vi även på tv-serien! 🙂
  Att följa er resa har varit så roligt!
  Ni har blivit en förebild för mig, då ni klart och tydligt bevisat att det går att följa och uppfylla sina drömmar! Min är dock av annan karaktär då jag är en riktig landkrabba… Jag föredrar bil! 😉
  Hoppas ni har haft en härlig helg och inte snöat fast 😉 Här hemma (Uppland/Västmanland) har det kommit nästan 30 cm!
  Hälsningar från Alice

  Gilla

 17. Hej familjen! Går allt som oftast in och läser, ni har inspirerat oss mycket, både nu och innan vi kom i väg. Blir roligt att se filmen så småningom.Ha det bra därhemma! Sara

  Gilla

 18. Finlandssvensk kvinna med familj och segelbåt som följt er på er resa. Är inte själv intresserad av att segla jorden runt men er blogg är så intressant att följa.

  Gilla

 19. Hej
  Tack för er fina blogg, har följt er några år, sen ni var på Nya Zeland tror jag. Tycker ni skriver så fantastiskt och tycker det har varit då kul att få ”följa med er” på resan litegrann. Har nämnt er blogg ibland för vänner och bekanta ibland, och förra veckan när första tv programmet var, så flera bekantingar att de sett er på tv, och undrade om det inte var den familj jag nämnt 🙂 Men jag har tipsat folk om bloggen redan innan tv också. Hoppas ni har det bra hemma i Sverige igen. Själv är jag lärare i Småland, bor i en liten liten by med man och två pojkar på 10 och 11. Har visat dem bloggen, och de fantastiska bilderna ni har, vilket äventyr.
  Jo ville bara säga att det var himla kul att se er på tv också, ni gick rakt ut genom rutan, så underbart att få dela den upplevelesen med familjen som ni har gjort.
  Ta hand om er
  Helena

  Gilla

 20. Tycker ni verkar så förbannat coola bara! Blev ju fast direkt efter första tv-programmet! Jag (som råkar vara bibliotekarie) tycker också att ni ska ge ut bok och komma till oss och hålla föredrag sedan!

  Gilla

  • Haha. Det var ett trevligt omdöme att få. Bok ja, vi har ältat det lite fram och tillbaka. Visst skulle det vara kul. Men det tar ju tyvärr en hel del tid och energi att få ut en sådan på marknaden. Och vi har ju liksom slut på kosing. Måste lägga tiden på att jobba. Det skulle vara om man hittade ett förlag som kunde tänka sig att betala förskott. Men det verkar svårt. Hmmm. Kanske kan fundrejsa eller nåt 🙂 /Linda

   Gilla

 21. Jag har läst bloggen väldigt sporadiskt – senast kanske för 1,5 år sen. Vet inte hur jag hittade den då. Sen såg jag TV-programmet och funderade på om det kunde vara ni…

  Gilla

 22. Jag hittade er blogg precis när ni redan var på väg in i Malmö igen och har läst lite här och där. Tipsade också min pappa, som seglat i 73 år, om den. Jag hittade bloggen via länk på en annan blogg jag läser ibland. Jag tycker om när någon skriver bra och det gör du! Jag gillar också när människor lever det liv de själva vill leva och genomför det de drömmer om.

  Gilla

 23. Först måste jag bara säga, helt otroligt att folk kritiserar er för erat äventyr mm, så otroligt tråkig och vem är dom att döma er för att ni förveklar ert äventyr?

  Så kort vem jag är: Har följt eran blogg sen ni började segla i väg och det var varit en intressant läsning. Skickade en förfrågan till er för några år sen om ni ville ha en extra gast på en av era överfarter. Själv är jag segelbåts ägare tillsammans med min sambo och även vi har en dröm att kasta loss, men barn och barnbarn och ”svenssonlivet” har stoppat oss. Men vem vet vad som händer om några år..

  Hoppas ni få ihop till en ny reskassa innan era barn blir för stora och kan göra om seglatsen!

  Gilla

  • Hej. Kul att du varit med från början. De flesta är faktiskt precis så där positiva som du. Och så finns det några få undantag. Jag hade nästan väntat mig mer debatt kring tv-programmet. Det blir ju lite fragmenterat, och kan därför lätt missförstås. Men det kommer kanske. Än är det inte över 🙂 /Linda

   Gilla

 24. Hej! Superkul att läsa er blogg!! Du skriver otroligt bra måste jag säga 🙂 Jag är en 22-årig tjej som älskar att resa, jag har själv rest till alla kontinenter utom Sydamerika men förstås långt ifrån alla platser ni har besökt! 😉 Jag har seglat en del med familjen när jag var barn så det är dels det och såklart den otroliga resa ni gjort som fångat mig! 🙂 Det är precis en sån sorts resa jag drömmer om att göra, och att se att ni har förverkligat det peppar mig så mycket!!! Ingenting är omöjligt 😀 Hatten av för er 😉 Kram Carro

  Gilla

 25. Mig har ni fått dras med som följeslagare sedan början av er resa (fast det vet ni nog redan), och vilken resa! Fantastisk kul, intressant och involverande har det varit att få ta del av ert äventyr genom bloggen. Det har varit många högläsningar för engelsmannen över vårt frukostbord. Det har varit motiverande men också lärorikt och kanske fått oss att se på våra drömmar/planer på ett annat sätt. Tack Linda, Ludvig och barnen. Ät massa med smågodis för oss stackare som sitter ute i världen och inte har tillgång. Kram

  Gilla

 26. Jag har följt er nästan från början. De var någon vän till mig som pratade om er. Eller om jag bara hittade den av en slump. Har kommenterat er vid några tillfällen.
  Har rekommenderat er blog för många kunder till mig (frisör).
  Du skriver så underbara berättelser, härligt språk.
  Känns lite som jag känner er.
  Och visst har vi drömmar om att en dag. Segla iväg…
  Mia

  Gilla

 27. Hej!
  Jätteroligt att följa er!! Jag är ingen båtmänniska men drömmer om något äventyr och då är ni härliga förebilder!
  Tack för att ni delar med er!
  Lycka till med nya utmaningar!
  /Marlene

  Gilla

 28. Hej!
  Jag hittade er via Mammasmachete, i juli. Jag har inte hunnit läsa ikapp än, men jobbar på det! Så kul att få se er på TV också, och att det gick att se på SVT play härifrån Portugal, dit vi följde våra drömmar!

  Gilla

 29. Hej! Hittade er via Isbjörn of sweden faktiskt 🙂 Är väldigt fascinerad av er resa och tycker att det är superroligt att kunna se resan på tv. Missar inte en sekund av programmen 🙂 För två år sedan sålde vi vår bil, köpte flygbiljetter till Australien och tog med våra tre barn på en tre månaders lång familjeresa. Ett minne för livet!
  Tack för att ni delar med er!
  Mvh Jenny Bodman

  Gilla

 30. Roligt att följa er och de andra familjerna !! Något man skulle önska att vi gjort med vår familj när barnen var små !! Men nu bor ingen hemma !! Man vet aldrig kanske nu man borde spara o göra nån lång resa ! Tack för vi får följa er och de andra familjerna ! Lycka till här hemma mvh Catarina

  Gilla

 31. Jag har följt er blogg sen ni startade er jorden runt resa! Har känt att det har varit så befriande och härligt att läsa er blogg om alla era äventyr. Stort tack för det! Vi lever själva ett lite annorlunda liv då vi har halva familjen här och halva i Australien. Min man är australiensare och vi åker mycket mellan länderna, dock med flyg 🙂
  Jättekul att nu få följa er på svt! Jag sitter klistrad varje avsnitt! Stort lycka till med vad ni än tar för er!

  Gilla

 32. Jag har följt eran blogg i ett par år och kommer faktiskt inte ihåg hur jag hittade den, gillar tv-programet mycket och då speciellt eran familj och de i Brasilien eftersom jag har släkt där och därför känner igen mig i mycket. Är imponerat av eran resa och tycker ni varit bra som gjort det och inte lyssnat på andra.

  Fortsätt att blogga så fortsätter jag att läsa!

  Gilla

 33. Hej! Har kollat på programmet och längtar tillbaka till livet till sjöss när jag ser, hör och läser om era resor. Fantastiskt! Hoppas ni kommer i ordning i Malmö snart och finner den vardagen ni kan tänka er att leva i. Vill tipsa om att era barn (om de fortsätter gilla segling och resor i framtiden) kan börja på den seglande gymnasieskola på Öckerö. Jag har själv gått där och minns stunderna på T/S Gunilla extra starkt när jag ser Familjer på äventyr. Att segla med sin gymnasieklass 2 månader per År var den bästa motivationen för mig. Hemsidan är : http://www.ockerogymnasieskola.se
  Lycka till!

  Gilla

 34. Hej!
  Vet inte när jag började följa er, eller jag hittade er blogg men det är några år som jag hängt med. Har bott i Singapore i 5 år mellan 2008-2013 och det var under den tiden som jag hittade bloggen eftersom jag själv bloggar.

  Angående TV-programmet och de fyra familjerna, så är det just Segelresa som jag skulle vilja hängt med på fast jag inte är någon seglare.

  Lycka till!

  Gilla

 35. hittat er blogg via den fina tv-serien om er.
  har nu bloggen öppen och läser den som en bok var kväll. spännande att läsa om era äventyr.

  Gilla

 36. Hej!
  Jag ”hittade” er blogg först efter att jag börjat kolla på programmet. Jag och sambon satt hemma i soffan med vår Lovis (strax 7 månader) sovandes mellan oss när jag fick syn på Familjer på äventyr på play. Drog igång och satt fängslad de 57 minuterna, när programmet var slut vände jag mig mot David och innan jag hann säga något säger han ”Du vill ut på havet, va?” Stryker Lovis övern pannan och bara nickar. Hans kommentar till det ”Det syntes rätt tydligt din blick bara glittrade så fort de filmade från Mary”.
  Ägnat halva natten åt att läsa ikapp bloggen.
  Oj vad ni inspirerar och vilken fantastisk familj ni verkar vara. Underbara barn och så sund livssyn!
  Tack för att ni förgyllt min vardag.
  Vänliga hälsningar
  Annelie
  # seglat som liten#längtar ut på havet# drömmer#njutet#ler# inspirerande

  Gilla

 37. Mycket inspirerande att följa er på TV! Om ni har kunnat göra detta med era barn. Vad kan inte jag göra av mitt liv med snart vuxna barn då?

  Gilla

 38. Jag hittade till er för nått år sedan när Mammas Machete länkade och drömde mig bort i ditt fotoarkiv…. Tycker mycket om programmet, speciellt dina tankar om att leva som man själv vill, inte bara följa med strömmen. Den har väckt mycket tankar om livet, tiden, att ta vara på småbarnsåren etc.

  Jag pratade med min far om programmet och han undrade om ni skulle ha tjänat på att köpa en villa (istället för att bo i båten och spara) och sålt den efter X år? Kanske en tanke för framtiden: Bo i villa när barnen är små/går i skolan och sen sälja och resa igen… Ja, detta blev ett långt samtal hemma hos mina föräldrar:)

  Jag är också nyfiken på livet efter ”jorden runt resan”, tomheten som kanske kommer när man uppfyller en dröm…?

  Gilla

  • Hej. Ja, så här med facit i hand hade vi definitivt tjänat på det. Men vi var inte beredda att sätta vår resa på spel, att ta några risker. Man vet ju aldrig hur bostadsmarknaden utvecklas. Därför valde vi att leva snålt. Men visst, nästa gång skulle jag nog gjort annorlunda. Är inge vidare affärsmän någon av oss 🙂 /Linda

   Gilla

 39. Hej!

  Jag blev tipsad om era äventyr och er blog via gemensamma vänner till oss. Detta var några veckor innan TV-premiären.

  Jag blev i vuxen ålder nyfiken på segling då en god vän till mig är en segelfantast. Hon seglade t/r till Karibien och där besökte jag henne. Jag träffade då flera andra familjer som också hade seglat över Atlanten, med barn. Jag fascinerades av deras erfarenheter. Nu är jag också småbarnsförälder och dessutom en resefantast så blir det extra roligt att läsa om era äventyr. Jag läser nyfiket om era erfarenheter och tycker att det är superhäftigt.

  Lycka till nu med allt nytt ni nu har framför er och hälsa era fina ungar!

  Gilla

 40. Hej igen! Jag följde er troget under en period för ett år sedan men tappade sedan bort er igen. När ni nyligen dök upp i TV-rutan blev jag glatt överraskad och tänkte något fånigt i stil med ”Dem känner jag ju”. 😀 Roligt att se hur ni har det nuförtiden.
  Charlotta

  Gilla

 41. Hej! Hittade programmet för några dagar sen på SVT Play och blir väldigt inspirerad av er resa och historia. Jag och min familj funderar själva på ett äventyr ut i världen. Dock inte med båt då vi inte är några båtmänniskor men att ge sig ut någonstans i världen, kanske ett år kanske fler och leva på ett annat sätt för en tid är något vi längtar efter och funderar mycket på. Tycker det är så fantastiskt härligt och blir så inspirerad av människor som gör något de drömmer om och som kanske andra har många åsikter om och tycker att så kan man inte göra! 🙂 Att man lyssnar till sin inre röst och gör det som känns rätt för sig och sin familj. Att man inte bara går samma väg som alla andra och fastnar i tryggheten och bekvämligheten av att leva ett ”normalt” 9-5 liv! Att våga leva på det sätt som känns rätt för en själv! Ska sätta mig och läsa lite mer kring er resa och kanske få lite mer inspiration för att ge oss ut själva på vårt äventyr! Allt gott! /Jenniy

  Gilla

  • Hej Jenniy och Linda.
   Linda, jag ber så hemskt mycket om ursäkt att jag ”bryter mig in” här och stör på SYMARYS fantastiska blogg!
   Men vill så gärna också hjälpa andra med liknande drömmar!
   Jenniy, om du vill få ytterligare lite tips och inspiration om en långresa med barn på mer fast mark, hör av dig till mig. Vi reste runt i ett år med våra tre barn i USA-Oceanien för något-några år sedan.
   Lite info finns på vår blogg som mitt namn länkas till.
   Du hittar mig annars på Eniro om du vill följa upp. Jag svarar gärna på dina frågor hur man får till det!
   Lycka till med planeringen.
   Och som Nike reklamen säger………..Just Do It!! Ni kommer aldrig att ångra er, eller hur Linda!
   Kalle Linde
   Farsta Strand

   Gilla

 42. Hejsan!
  Jag har tittat in här lite nu och då men inte kommenterat tidigare (tror jag?). Jag är oerhört fascinerad över er resa och att ni har vågat ta denna fantastiska chans att leva er dröm 🙂

  Kollar självklart på serien 🙂

  Gilla

 43. Min mamma tipsade mig att se serien på svt och jag fastnade direkt. Har tittat på alla avsnitt och när du läste högt från bloggen i programmet letade jag mig hit! Så fina bilder och gillar verkligen ditt sätt att skriva så ska absolut fortsätta läsa nu när serien är slut 🙂 Själv älskar jag att resa och har gjort en del långresor på land och jobbat i Nya Zeeland och Sydafrika. Är 23 år från Dalarna och började en lång utbildning i höstas. Så det lär dessvärre inte bli några långresor för min del på många år nu. Väldigt kul att kunna läsa om er resa i alla fall! Ni verkar vara så trevliga och vettiga 🙂

  Gilla

 44. Tack för en jättebra blogg! Jag såg er i tv-serien, blev nyfiken och tittade in på bloggen för första gången för någon vecka sedan. Det är sällan jag tar mig tid att läsa bloggar, men nu blev jag fast 🙂 Jag har läst och läst, med spänning och glädje, från början fram till nu. Vilken fantastisk resa, tack för att ni delar med er! Otroligt inspirerande, fängslande och underhållande läsning. Lycka till hela familjen med ert nya liv på land! /Lisa

  Gillad av 1 person

 45. Hej hela fina familjen Mary von Hammarberg. Jag är en av alla som tyst följt er ett tag, men det är klart att det är trevligare att ge sig till känna.

  Eftersom jag själv seglat en del, och vid 46 års ålder (för två år sedan) spottade upp mig och började plugga till sjökapten, har jag läst flera seglarskrönor. Från och till under 30 år egentligen.

  Jag ska försöka att inte överdriva, för jag läste en jäkligt fin bok förra året, av en amerikansk man som gick till sjöss som 13-åring runt 1820 och sedan blev kapten, men förutom det, står era berättelser i särklass. Åtminstone vad gäller det som producerats de senaste 150 åren, ha ha ha.

  Det är unikt, men kanske inte så märkvärdigt. Förutom att hela familjen delat med sig på ett jättefint sätt, har det varit så fräscht och befriande att få berättelsen ur en kvinnas perspektiv, mitt i denna (tyvärr fortfarande) totalt mansdominerade seglarvärld. Jag är helt ointresserad av att läsa om hjältedater av folk med övertro på sig själva. Jag bryr mig inte om huruvida det blåste 11 eller 12 beaufort.

  Men att få läsa om kinesisk barnuppfostran eller hur man lurar familjen att äta samma fisk sju dagar i rad … det är verkligen intressant.

  Hela er blogg är aptitlig även på det sättet att varje post är en egen avslutad berättelse, med dramaturgi och punch line. Därför går det utmärkt att hoppa hit och dit i läsandet.

  Jag har sett att flera av era läsare önskar en bok, men att ni inte har tid att skriva den. Förstår ni inte? Den ligger där redan. Ge ut bloggen precis som den är! Det finns fina bilder och det finns mängder av små filosofiska betraktelser. Ring runt bland förlagen bara. Kanhända vill du, Linda, skriva en ”bokigare” bok. Gör det om några år, när det faller sig naturligt och när du har processat allt ett varv till.

  Än en gång, tack alla fyra för att ni valt att dela era upplevelser. Ni har inspirerat mängder av människor att börja fundera över hur de disponerar sina liv. Vad kan vara finare än det?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s