Kurrekurreduttön rakt förut!

Kurrekurreduttön rakt förut!

TABAR ISLANDS, PAPUA NYA GUINEA. ”Kurrekurreduttön rakt förut”, ropade Lovis tidigt imorse där hon satt på sin utsiktsplats längst fram i fören. Ja där låg den faktiskt, under gröna palmer och omgiven av det blåaste blåa vatten.

Vi har seglat genom dagar och nätter, genom veckor och månader, över stormpiskade hav och lugna vänliga vatten, i stjärnljus och månsken, under mörka, hotande skyar och i brännande sol, ja vi har seglat så länge att Lovis och Otto nästan har glömt hur det kändes att bo hemma i den lilla staden. Och nu är vi framme. Jag har svårt att tro det är sant. Vi har seglat i två år för att komma hit. Två år och sju dagar för att vara mer exakt.

Och det råder ingen tvekan om att vi kommit rätt. Grottorna där kurrekurreduttbarnen gömde sina pärlor såg vi redan på väg in i hamnen, hajarna likaså. Och detaljerna i Ingrid Vang Nymans illustrationer är slående. Om man bortser från aporna, här finns inga apor. Men några av de udda fåglar vi bara sett här finns med. Krokodilen som cirkulerar i ankarviken likaså. Och alla fjärilar och röda hibiskusblommor. Ja, till och med hyddorna byggs med samma teknik, och av samma material som på bilderna. Allting stämmer.

Och så har vi ju det här fantastiska sammanträffandet med Kung Kalle. Mer om det imorgon, för er som missat den sanna historien om Pippis pappa

11 reaktioner på ”Kurrekurreduttön rakt förut!

 1. Hipp hipp hurra! Gratulerer med ankomsten. Vi gleder oss til å høre mer fra Kurrekurreduttøya. Pippi er en selvfølgelig del av vårt skipsbibliotek også 🙂

  Hilsen fra SY Hero
  (…nå på Bora Bora)

  Gilla

 2. Hej Hej!

  Verkar som om ni har det bra. Vi har precis klivit i land på Niue och tycker som vanligt att det är underbart skönt att få lite land under fötterna igen. Det bästa med seglingen är ju att få komma i land. =) Vi håller ju ett ganska högt tempo så snart kanske vi seglar ikapp er. Det vore skoj!

  Tills dess så får ni ha det så bra!
  Hälsningar från Båten Anna (batenanna.se)

  Gilla

 3. Hallojsan!
  Oj så roligt att läsa från er resa. Jag får tårar…ser hur glada alla är på båten…
  Hoppas att ni nu får en alldeles fantastisk tur på land, där på Kurrekurredutön

  Gilla

 4. Wow! Ni är där! Vilken resa! Vilken blogg! Kan nästan känna havsbrisen i ansiktet fast jag följt er i två år från landbacken!

  Heja er och fortsatt lycka till på färden!

  Hälsar landkrabban Josefin

  Gilla

  • Utan sådana trogna läsare som dig hade det inte funnits någon blogg. Blir lika glada varje gång dina härliga kommentarer trillar in. Tack, och kram. /Linda

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s