Med kurir till Kurrekurreduttön

Kurrekurreduttbarn läser Pippi Långstrump.

Kurrekurreduttbarn läser Pippi Långstrump.

VÄSTRA HAMNEN, MALMÖ. Förra veckan hade vi den äran att ha vännerna Eric och Birgitta från segelbåten Ariel IV ombord på en fika. Om några veckor far de tillbaka till sin båt i Mexiko för fortsatt färd västerut över Stilla havet. På deras önskelista framöver står ett besök på Kurrekurreduttön, eller Tabar Island som är det verkliga namnet på den ö utanför Papua Nya Guinea som inspirerat Astrid Lindgren till historien om Pippis pappa. Den ö, som var vår resas stora mål.

Kurrekurreduttön ligger långt från de vanliga seglingslederna; vi har aldrig hört talas om någon som seglat dit tidigare. Förutom vi själva då. Så vi såg genast vår chans att skicka med en liten hälsning. Kurrekurredutterna tyckte det var väldigt spännande att se sig själva på bild, så vi tänkte göra en fotobok från vårt besök hos dem. Som tack för senast, även om själva leveransen kan ta sin lilla tid. Stilla havet är ett stort hav.

Jag googlade fotobok och fick 496 000 träffar, så är det nån där ute som har goda erfarenheter av att trycka smidiga, fina och prisvärda fotoböcker med hyfsat snabb leveranstid. Ja, då skulle jag uppskatta era tips.

Tidigare blogginlägg om Kurrekurreduttön:

15 reaktioner på ”Med kurir till Kurrekurreduttön

 1. Hej

  Vilken bra ide! Jag har använt mig av önskefoto och är väldigt nöjd.
  Mitt tips är att du redan innan du går in på sidan skapar en mapp med aktuella bilder som du sparar ner på din dator. Det gjorde inte jag första gången och då blev det kaos. Det är lite pyssel men värt varenda minut av arbete när den kommer i brevlådan. 4 dagar så hade jag den i min hand 🙂

  Lycka till!

  Gilla

 2. Jag har Mac och har gjort fotoböcker direkt i deras iPhoto. Väldigt enkelt och smidigt!
  Annars vet jag att det finns på Crimson.se också

  Gilla

 3. Hej, jag har provat många olika (photobook, iPhoto, önskeboken) men den som är bäst är Blur.com tycker jag. Leverans på en vecka (till Sverige) oklart till Kurreduttön. Prismässigt bra för det man får. Inte jätteflexibelt men tillräckligt om fokus ligger på bilder och bildtext.
  Lycka till. Åker ni förbi Penang igen får ni komma på playdate hos oss istället. Nu har N och M flyttat hem.
  Ha de gott och lycka till!
  / Gunilla

  Gilla

 4. Kurrekurreduttön, Pippi Långstrump och Kapten Efraim är heta diskussionsämnen i Sverige just nu. Se upp så att ni inte gör bort er!

  Gilla

  • Hej, Jo, vi har förstått att en ny lite mer politiskt korrekt Pippi-version är på ingång. Men det är väl inte konstigare än att det kommer nya modernare versioner av bibeln då och då. Det finns betydligt viktigare saker att bekymra sig över i den här världen. Som att kurrekurredutterna måste flytta upp sina byar i bergen för att våra hav svämmar över. /Linda

   Gilla

   • Absolut, det håller jag med om fullständigt. Tyvärr tar inte det så mycket plats hos politikerna som man hade önskat.

    Gilla

 5. Hej! Jag gör alltid fotoböcker om mina resor och använder ifolor.se. De har ett väldigt bra program som du laddar ner från deras hemsida. I programmet kan du enkelt och offline plocka ihop dina foton till en bok och sen skicka in den som en fil via Internet eller CD (jag brukar ladda upp filen direkt via Internet). Om jag minns rätt så brukar det ta 1-2 veckor innan boken postas hem. Ifolor gör fina böcker och programmet är lätt att förstå sig på. Böckerna är även prisvärda och av god kvalité! Lycka till! 🙂
  / Ida

  Gilla

 6. Hej! Läste just bloggen 29grader.se och där tipsade bloggerskan Christine om fotolabbet Crimson och deras fotoboksprogram Front Book. Kolla blogginlägg från den 9/9 -14. Mvh Maria

  Gilla

 7. Använd Solentro.se. De har jättebra service och deras böcker blir fantastiskt fina! Har använt dem flera gånger själv och tittat i massor av böcker som de själva gjort. Det är dessutom ett lokalt Malmö-företag. Tack för en mycket trevlig blogg!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s