Från en dam till en annan

Mary förtjänar också något fint.

Mary förtjänar också något fint.

VÄSTRA HAMNEN,MALMÖ. Det kom ett paket med posten idag. Ett paket till Mary, vår båt. ”Som tack för att du burit familjen runt de sju haven så säkert.” Så stod det på det medföljande kortet. Det var från Maj-Britt i Skultuna, och innehöll två fina handvirkade grytlappar till byssan. Hon hade också skickat med varsin tröstpresent till Lovis och Otto.

För att ni ska förstå hur trevligt detta är kan jag berätta att vi aldrig har träffat Maj-Britt. Hon är en 79-årig dam som snubblade in på vår blogg för några år sedan, och varit oss trogen sedan dess. Hon har skickat långa härliga mejl med massor av fina historier och roliga tips, och alltid försett oss med senaste nytt om allt från kungafamiljen till Volvo Ocean Race.

När vi var på Grönland berättade Maj-Britt att hon legat på sjukhus en tid, så vi skickade ett vykort för att muntra upp henne lite. När vi kom hem ringde hon och berättade att det var det finaste kortet hon någonsin hade fått, att det hade förgyllt hela hennes dag och hon hade visat det för alla sina väninnor.

Vi har bestämt oss för att försöka hälsa på Maj-Britt någon gång, det vore väldigt roligt.

8 reaktioner på ”Från en dam till en annan

 1. Men vilken härlig dam!!! Blir så glad av att läsa detta. Man ska rå om varandra, även om man inte känner varandra på ett personligt plan.

  Jag var och skulle köpa grejor viss annons på Blocket. När jag kom dit fick jag en stor kram av frun i huset. En helt okänd person. Jag blev så glad! Det gjorde hela min dag faktiskt.
  All the small things som man säger.

  Gilla

  • Det där med kramar är kul. Det är något väldigt svensk över dem. I resten av världen är det mest kindkyssar i olika varianter som gäller. Och ett och ett annat handslag. Men ger man nån en kram ser de ofta lite rädda ut : ) /Linda

   Gilla

 2. Ibland kan man få känslan av att världen är en mörk plats då man läser tidningar eller tittar på nyheter, men faktum är att det finns så många snälla människor som Maj-Britt, som ger oss hopp. Era historier har också påmint oss om det många gånger. Hälsa Maj-Britt!

  Gilla

  • Ja, media verkar ha fått det där om bakfoten lite. Världen är en mycket ljus plats, full av godhet. Det är synd och lite konstigt att undantagen får ta så mycket mediautrymme och energi i anspråk. /Linda

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s