Pingvinguiden

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi är lite kluvna till det här med att anlita guider. Lovis och Otto har sällan tålamod att lyssna någon längre stund. Och Ludvig och jag känner oss friare när det bara är vi själva, det brukar bli mer spontant och avslappnat så. Samtidigt som en bra guide kan upptäcka saker som man själv aldrig skulle se. Och precis så var det igår.

Vi tog bilen till Boulders Beach, en av världens mest lättillgängliga platser för den som vill se pingviner i vilt tillstånd. I vårt sällskap hade vi en guide som vi blivit rekommenderade. Hennes namn är Eilika Kruger, född i Sverige men bosatt utanför Simon’s Town sedan tre års ålder. Vi hann inte gå många meter innan Eilika la sig ner på mage och pekade mot buskaget intill stigen. Och minsann. Där stod en livs levande pingvin och bytte om till vuxenfrack. Den första av många.

Eilika och smågastarna

Vår pingvinguide tar täten

Eilika gick på dagis vägg i vägg med souvenirbutiken, och hon känner Boulders Beach som den vore hennes egen bakgård. Och tack vare hennes unga ålder (7 år) vet hon precis vad som går hem hos våra smågastar.

Guidens arvode var som för det mesta här i Sydafrika, mycket överkomligt: en glass för tre timmars tur. Men betalningen den ville hon ha i förskott. Det var viktigt. Dricksen accepterade hon däremot i form av kakor.

Vi var mycket nöjda med vårt besök på Boulders Beach, och vill gärna lämna Eilika Kruger våra allra bästa rekommendationer som pingvinguide. Vi önskar henne varmt lycka till med framtida uppdrag.

3 reaktioner på ”Pingvinguiden

  1. Pingviner har alltid intresserat mig, där skulle man ha varit med. Kan guiderna bara mitt språk så är det ok. Som du säger man kan få veta mer än om man bara går själv. Var hon verkligen nöjd med bara EN glass? 🙂 Ha en fortsatt trevlig resa vi följer er.

    Gilla

Lämna en kommentar