Farmor & farfar, tomten och brevbäraren i ett

En efterlängtad återförening

En efterlängtad återförening

23 kilo väger väskan, rapporterade farfar Sven några dagar innan han åkte. Väskan som bara innehöll våra grejer. Inget annat. Och det var innan han hämtade ut nya datorn, köpte de extra tangentborden, tomteskummet och alla godisbilar. Så det var inte utan att vi var lite nervösa där vi stod på flygplatsen igår. Tänk om bagaget försvann, eller fastade i tullen.

Vi väntade, och väntade. Och väntade. Allt medan turisterna flödade ut i en jämn ström. Ända tills de slutade komma. Och bara vi och två andra fanns kvar i hela ankomsthallen. Då kom de. Barnens efterlängtade farmor och farfar. Och alla deras väskor. Stackarna, som de får kånka vareviga gång de hälsar på. Och jodå, tullen hade begärt att få öppna en väska. Men inte den som innehöll våra grejer, tack och lov.

Där fanns skolböcker, bamsetidningar, svenska talböcker, adventskalendrar och en rad okända födelsedagspresenter och julklappar från nära och kära. Barnen fick massor av fina utekläder från Isbjörn, och vi vuxna varsin ny räddningsväst från Watski.  Saffran till lussebullarna hade farföräldrarna också kommit ihåg. Bara för att nämna några saker.

Det är som julafton varje gång.

13 reaktioner på ”Farmor & farfar, tomten och brevbäraren i ett

 1. Grattis lilla Otto! Hoppas du får ett kul dag tillsammans med syrran, mamma, pappa och farmor och farfar! å förstås många roliga presenter! Jag har försökt ringa till satellittelefonen, inget svar, så säger massor av kramar till dig såhär! 🙂

  Gilla

  • Åh, tack söta du. Vi hade jättefint väder och var ute hela dagen. Synd du inte kunde vara med, men hälsningen är framförd. Nästa år får vi försöka vara tillsammans. Kram. LLL&O

   Gilla

 2. Grattis Otto. Blev det kanelbullar och mjölk. Hälsa farmor, farfar, Lovisa, mamma och pappa. När planerar ni att påbörja Atlantkorsningen.

  Jens och familjen i Phuket.

  Gilla

  • Hej kära ni. Japp, det blev kanelbullar till frukost : ) Planen är att segla härifrån om ett par veckor. Mot Namibia, och därifrån vidare mot Santa Helena där vi hoppas fira jul i år. Allt gott, Linda

   Gilla

 3. Vilken underbar bild, jag fick faktiskt tårar i ögonen då jag såg den… Grattis tll Otto i efterskott, har en femåring som går igenom exakt samma sak, först nedräknign till julafton och därefter till födelsedag (i maj)… Vi gjorde en kalender där han får kryssa i dagarna, och eftersom han ser att det är många rutor att kryssa i innan det är dags så lugnade han sig lite… 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s