Det bästa från sommaren på båten

Wow, vilken sommar vi haft. Ja, varmt var det ju knappast. Jag minns fortfarande de tre tillfällen vi bar kortärmat. Den ena gången på grund av ansträngning, de andra två för att solen faktiskt sken och temperaturen översteg 15 grader. Men ack så fint ändå, och vi har fått se och uppleva långt mer än vi vågat hoppas på. Efter ett sista stopp i Skagen satte vi alltså kurs hemåt. Hem till Marstrand. Vi gjorde 7-8 knop nästan hela vägen, så det gick ganska fort. Men en sak hann vi med  – en tillbakablick.

Vi gjorde en lista på sånt som vi tyckt varit lite extra roligt, mysigt eller häftigt under sommarens segling. Alla fick säga vad de ville, vi behövde inte vara överens och listan blev ganska bred – allt från grottsafari och enorma vattenfall till mer vardagliga ting som att fiska, gå på danskt konditori och bygga båtar av strandfynd. 34 punkter allt som allt.

När alla var nöjda med listan var det dags att rangordna. Var och en fick 20 poäng att fördela fritt, sedan räknade vi ihop. Som vanligt gillar vuxna och barn lite olika saker, så vi presenterar resultatet i två olika topplistor.

Föräldrarnas topplista:

Barnens topplista:

Alla punkter på topplistorna är bloggade om, utom två. Äventyrsbadet The Reef i Fredrikshavn där vi avslutade resan för att tina upp. Och så har vi mötet med fåret Ove, en nyfunnen kompis på Färöarna. Honom berättar jag gärna mer om en annan gång. Men det roligaste av allt är ändå att den upplevelse som fick flest poäng sammanlagt var resans mål. Att återvända till Kinn, för att visa barnen var vi gifte oss för 10 år sedan. Det känns fint.

Nu ser vi framemot Italien-resan och en fin höst i Bohuslän. Klipporna är redan täckta av  blommande ljung, och rönnens bär lyser röda i skrevorna. Det här är verkligen en fin plats att bo på, om man nu tvunget måste bo på ett och samma ställe.

8 reaktioner på ”Det bästa från sommaren på båten

 1. För en landkrabba har det varit intressant att följa er semester. Detta är platser som vi aldrig kommer till som ni har skrivit om. OCH vilken upplevelse för era barn och er att kunna tänka tillbaka på.

  Gilla

  • Ja, det är lite det som är tjusningen med att segla. Det är därför vi oftast försöker hålla oss i ytterkanten av allting. De andra platserna kan man ju flyga eller ta bilen till tänker jag, även om det kanske aldrig blir av 🙂 Och de där barnen ja, de är rätt bortskämda när det gäller upplevelser, vilket gör att de tex rankar bärplockning eller mötet med ett gosigt får lika högt eller högre än stora vattenfall och majestätiska grottor som de sett många gånger förut. Det är lite intressant det där. Tack för att du hängt med på vår resa, och tack för alla kommentarer på bloggen. Sånt blir man glad för. /Linda

   Gilla

 2. […] Tips: Några exempel på bloggare jag tycker verkar ha låg tröskel att ta sig ut på vardagsäventyr i naturen tillsammans med sina barn, och som jag inspireras av, är Linnea/Lanclin (spana in hennes gratismaterial om natur, miljö och djur!), Sofia/Upp och hoppa, Milla/Coach Milla och Linda Hammarberg/Symary. […]

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s