När alla stjärnor står rätt

Detta bildspel kräver JavaScript.

RÖRÖ-MARSTRAND. Det är en liten dröm jag har haft, att få uppleva skärgården i vinterskrud. Att få glida fram mellan snöklädda öar en klar vinterdag. Men det är lättare sagt än gjort. På vintern är det bara de stilla dagarna som lusten att ge sig ut på sjön brukar infinna sig. Dagarna med snö hos oss på västkusten är dessutom lätträknade, och oddsen för att de ska sammanfalla med hyfsat lätta vindar är låga. Sen har vi ju det där med att man ska jobba måndag till fredag var eviga vecka, då minskar chanserna ytterligare. Och så gäller det ju att man inte redan gjort upp andra planer, just den helgen när alla stjärnor står rätt på himlen.

Men helt omöjligt är det förstås inte. Förra helgen hände det faktiskt. Drömmen blev sann. Så som drömmar blir ibland, när man bara vill tillräckligt mycket.

7 reaktioner på ”När alla stjärnor står rätt

  1. Magiska bilder! Sitter just nu och tittar ut över Öresund. Det är också fint, men inte magiskt. Ser Köpenhamn. Inte en segelbåt i sikte. Finnlines passerar och den blå fiskebåten har tuffat ut med ett gäng fisksugna. Det är ju rätt faktiskt! 😏

    Gilla

  2. Skärgården på vintern är verkligen otroligt vacker. Firade advent på ett isigt och snöigt Åstol för några år sedan och har en knivskarp minnesbild av en ensam seglare som gjorde god fart tvärs över Marstrandsfjorden. Det såg verkligen fantastiskt lockande ut.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s