Med hummer på schemat

BARBUDA, KARIBIEN. Ombord på Mary af Rövarhamn är det absolut rättvisa som gäller. Annars får man barnens egen fackförening på sig, med ordförande Lovis i täten. Och hon är inte att leka med vill jag lova. Så igår, när barnen lyckades charma till sig fem humrar från vår guide som passade på att kolla till sina tinor på väg hem från fregattfågelkolonin. Ja, då fick barnen ett matematiskt problem att lösa. För hur delar egentligen två vuxna och två barn på fem humrar? Ett utmärkt praktiskt exempel till dagens mattelektion i barnens båtskola.

Otto, som gillar både matte och hummer, tog sig an utmaningen med stor entusiasm, och väl godkänt resultat. Men ikväll, när det faktiskt var dags att sätta i oss humrarna. Då la vi allt kött i samma skål. Sedan åt vi tills vi storknade, alla fyra. Kanske den godaste hummer vi någonsin ätit. Inte ens det nitiska facket fann anledning att klaga. Livet på Barbuda är gott. Mycket gott.

4 reaktioner på ”Med hummer på schemat

 1. Hej i Karibien!! Jag känner inte Er men har följt Er blogg av och till under ca 2 år (anonym åskådare). Hamnade hos Er då jag följde en annan seglarblogg då min yngsta dotters klasskamrats familj tog ledigt 15 månader för en lånseglats. Idag har jag träffat Ludvigs mamma Lottie och pappa Sune på våffelkalas hos Cilla och Jann Wiebols. Min man Leif och Jann gick på Handelhögsskolan tillsammans och Cilla och jag umgås flitigt. Jaa vad kan man säga ”världen är liten iallafall i Stockholm”. Önskar Er det bästa på Era fortsatta äventyr! Vårliga hälsningar från Christina Törnvall

  Gilla

 2. Hej
  Roligt att läsa om era äventyr med barn och båt. Jag läste en artikel från innan ni gav er av, där ni angav en budget på 400kr per dag. Skulle vara intressant om ni kunde skriva lite om hur ekonomin ser ut? För oss andra med barn och båt och drömmar.

  Hoppas ni filar på en bok om er resa, ser fram emot den!

  Gilla

  • Åh, pengar är ett tråkigt ämne. Särskilt med tanke på att vi kraschat vår budget ganska rejält : ) Tror fortfarande att 400 kr om dagen hade varit rimligt om vi hade seglat iväg med ny motor, nya segel och ny rigg. Men det gjorde vi inte. Vi har överstigit budgeten med drygt 50 000 kr om året – i genomsnitt. – Vi har alltså gjort av med cirka 200 000 kronor om året jämfört med beräknade 150 000 kronor. Men som sagt, det är båtunderhållet som kostar. Och försäkringar. Ju större båt, desto dyrare. /L

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s