Sjöbjörnar på savannen

Detta bildspel kräver JavaScript.

MKUZE GAME RESERVE, SYDAFRIKA. Jag drog igen bildörren med en smäll. Sedan kom skriket. Lovis hand var i kläm. Hela handen.  Ungefär samtidigt upptäckte våra vänner att de glömt sin väska hemma. Den väska som innehöll kläder till deras tre barn, och blöjor till minstingen. Vi befann oss långt ute i ödemarken. I Mkuze viltreservat. Det man inte har med sig dit, det får man klara sig utan.

Samma person som anklagades för den glömda väskan hade i alla fall kommit ihåg att fixa is till ölen. Det var vi mycket tacksamma för. Med hjälp av isen kunde vi kyla ner Lovis hand, och en gasbinda från bilens första-hjälpen-väska förhindrade från ytterligare svullnad. Det gjorde ont, men inget verkade brutet. Tårarna torkade, och snart röjde Lovis runt lika mycket som de andra barnen i baksätet.

En olycka händer så lätt. Men när jag även klämde Ottos arm i bildörren kände jag mig som en dålig mor. Det blev inte bättre av att jag glömt myggsprayen på båten. Jag fick inte heller med mig tallrikar och bestick. Men jag var i gott sällskap. Vårt resesällskap hade inte heller tänkt på myggspray. Än mindre på tallrikar och bestick. De hade också glömt skor till ett av sina barn. Vi hade skor. Men uppenbarligen fel sort. För jag fick en fem centimeter lång tagg i ena foten.

Det fanns stunder då jag kände att helgens campingtripp kanske inte var en särskilt bra idé. Att två långseglarfamiljer, vana vid att alltid ha hela hemmet med sig inte har så här långt från kusten att göra. Som när bebisen kissade på vår karta, eller när jag trampade på dagens andra tagg. Men när vi sedan satt där runt lägerelden och njöt våra kalla öl och pratade om allt vi sett och upplevt tillsammans. Barnen grillade marshmallows och gjorde eldkonster med tomtebloss. Och gnuerna frustade en bit bort. Ja, då kändes det rätt bra ändå.

Fler bilder från savannen finns i vårt bildgalleri på Flickr.

15 reaktioner på ”Sjöbjörnar på savannen

  • Vi hade mest trevligt och roligt. Men ville visa på att livet som småbarnsföräldrar alltid är lite kaotiskt, oavsett var i världen man är och vad för spännande grejer man hittar på. /Linda

   Gilla

 1. Åh gud vad jag känner igen allt det där, haha, mardrömmen slutade ändå rätt lyckligt verkar det som. Men man känner sig för jäklig när man råkar skada sina barn. Jag drämde en spade i pannan på min förstfödde en gång, alltså han stod bakom och jag såg inte. Men alltså jacket och bulan och gråten fick ju en att vilja rulla naken i slånbuskage, klippa tånaglarna för kort och gå med för starka glasögon en hel vecka. För att straffa sig liksom. Tur Lovis repade sig relativt snabbt ändå!

  Vilka underbara bilder, tänk vad ni fick uppleva ändå – utan karta och med dunkande händer och fötter. Och kliande bett. Utan bestick. 😉

  Håll i er där ute i djungeln!

  Hälsar Josefin

  Gilla

 2. Tips för klämda fingrar med mera om skinnet är helt, lös upp en magnecyl (eller motsvarande med acetylsalicylsyra) i en äggkopp vatten och badda eller blöt upp en bit tyg och rulla om. Det hjälper både mot smärta och minskar svullnaden. fick tipset av en gammal läkare för länge sedan och praktiserat själv när ena dottern fastnade med fingrarna ibildörren och själv när jag lät sidan av handen följa med in i ankarvinschen.

  För övrigt vill jag önska er lycka till och njuter med er när jag löser er blogg.

  May the wind bee with you
  Mona H Sea Wind

  Gilla

 3. Jag har ju följt er i mer än två år nu på alla era spännande äventyr, läser flera gånger i veckan. Men jag undrar om inte bilderna från Afrika är de mest fantastiska av de fantastiska ändå. Och jag skrattar gott när jag läser om bäbisen som kissade på kartan:-)

  Gilla

 4. Är lite samma då man ska till fjällen, går igenom packningen 10 gånger och tar bort och lägger till saker. Inget får saknas, man man vill inte bära något onödigt. Fina foton, tänk att få se alla djuren utan stängsel 🙂

  Gilla

 5. Uffa. Jag gjorde den en gång på Salvador. Värre oxå med gamla bildörrar som måste stängas med ordentlig smäll för att klicka igen. Hans finger fick till och med sys. Och mitt fel alltihopa. Usch. Men det är ju sånt som händer. Och campingsemestrar blir ju aldrig som vi tänkt oss. Det har vi ju sett på TV :). Kram!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s