En ulv i giraffkläder


RICHARDS BAY, SYDAFRIKA. Hela familjen är för en gångs skull helt ense. Girafferna är savannens häftigaste djur. Så vackra och ståtliga. Världens högsta. Och så overkliga, som hämtade ur fantasins värld. Lovis och Otto misstänker att en växtätande dinosaurie kan ha haft ett finger med i spelet. Medan romarna  trodde att giraffen var en blandning av en kamel och en leopard, därav det latinska namnet camelopardalis. Ordet giraff däremot, det härstammar från arabiskans zaräfa som betyder ”ljuv” eller ”älsklig”. De ser ju så snälla ut. Men skenet bedrar. Har du inte redan gjort det, ta en titt på videoklippet ovan så förstår du vad jag menar.

Imorgon ger vi oss ut på savannen igen, i jakt på fler roliga djur. Den här gången tänkte vi sova över. I tält. Barnen är förväntansfulla. Tänk att få sova i ett riktigt tält – på land. Bara en sån sak. Dessutom omringade av vilda djur. Så otroligt spännande, Otto har frågat minst tjugo gånger om att det kommer att finnas en dörr att stänga …

6 reaktioner på ”En ulv i giraffkläder

 1. Haha, ” en dörr att stänga”, lycka till Otto:) Men va’ spännande, hoppas att ni får en lugn natt utan besök av en galen giraff.

  Gilla

 2. Hej!
  Oj så spännande för er alla. Och hoppas att ni får sova. Kan vara massa olika ljud som man inte är van vid. Men helt klart nytt roligt äventyr.

  Gilla

 3. OJ! så spännande, Bara att hoppas att ni inte blir antastade av några djur. Det där med dörr hade nog jag också frågat, om jag ens hade vågat sova i tält på marken. (ormfobi som jag har 😦 )
  Lycka till.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s