Den sista glassen

glassen

Lovis och Otto äter sin sista glass på flera månader.

Vi gillar glass. Vilket rimmar ganska illa med våra liv. För vi har ingen frys ombord. Och ibland kan det bli plågsamt långt mellan glassarna. Som nu. Imorgon kastar vi loss mot Chagos, en numera obebodd ögrupp mitt i Indiska Oceanen. Det lär garanterat inte finnas någon glass att köpa där. Ja, inte något annat heller för den delen.

Vi har fått tillstånd att stanna på Chagos i fyra veckor. Och lägger man till den dryga veckan det tar att segla dit från Sri Lanka, de två som behövs för den fortsatta färden mot Madagaskar och lite marginal i båda ändar. Ja, då kan man lätt räkna ut att vi inte kommer att äta någon glass på nästan två månader. Det blir resans längsta uppehåll. Såvida vi inte lyckas övertyga vännerna på segelbåten Ambika att ta med sig lite. Ambika ska nämligen också till Chagos, och de har frys ombord.

Ja, vi måste definitivt sätta lite press på Ambika. Men för säkerhets skull avslutade vi ändå dagens storbunkring med varsin jättestrut på Pedlar’s Inn Gelateria här i Galle. En glass vi sällan glömmer, den bästa sedan Bar Italia i Västra Hamnen hemma i Malmö. Fast till en femtedel av priset. Ännu en anledning att sakna denna underbara stad.

Vad tror du att du skulle sakna mest, om du precis som vi vore på väg till en öde ö? Internet ligger högt på min lista. Tänk, två månader utan internet. Kanske ännu längre. Det lär bli en avgiftning som heter duga. Jag kommer dock att försöka uppdatera bloggen och twitter som vanligt med hjälp av satellittelefonen.  Men eftersom bilder är orimligt dyra att ladda upp via satellit blir den ovanstående bilden på de glassätande smågastarna troligen den sista på väldigt väldigt länge.

15 reaktioner på ”Den sista glassen

 1. Lycka till hela familjen! Kommer att tänka på er. Hoppas att allt går enligt plan, och ser fram emot nästa uppdatering här på bloggen. Kram

  Gilla

 2. Ni kommer att finnas i mina tankar. Hoppas få
  höra från er via bloggen. Lycka till på resan mot
  Chagos och många kramar från M-B

  Gilla

 3. Varje dags höjdare, att gå in och ta del av era begåvade reflektioner – underbart härligt. Önskar er all välgång på den fortsatta färden. Drog presenningen på min Grand Soleil 37 i Lomma i söndags – fortfarande en seg vår.

  Gilla

 4. Undertecknad kommer att drabbas av abstinensbesvär! Dagens, veckans höjdpunkter att få följa Er underbara resa. Lycka till!

  Gilla

  • Oroa dig inte, så länge vi lever och flyter och satellittelefonen funkar kommer både blogg och twitter att uppdateras som vanligt. Däremot får du klara dig utan bilder ett tag. Och svar på kommentarer här på bloggen. Det här blir mitt sista, för nu drar vi. Allt gott, Linda

   Gilla

 5. Chagos…otroligt! Det ar kanske det narmaste man numera kan komma till ett riktigt isolerat o-paradis. Tyvarr har jag hort om en galen Chagos ”cast away” (vars bat blivit oduglig for fortsatt segling) som mordade en gastande besattning for att kunna lagga beslag pa deras valutrustade yacht. Han blev domd for morden. Shit always happens… overallt, sa var forsiktiga sa vi far see vackra bilder fran ”paradiset” om tva eller tre manader. Lycklig resa!!!

  Gilla

 6. Maldives is a ”mal dive” (~sjukt stalle) sa var forsiktiga: Inget ”munsugande” pa oppen plats! En kyss kallas i oversattning ”suga mun” och bara penning-stinna ”otrogna” dvs icke-muslimer gor detta ostraffat pa Maldiverna. Sedan en vidrig muslimsk ”hat video” fran Maldiverna cirkulerade pa internet sa har lyx-turismen till on minskat avsevart. Men manga scuba-enthusiast fortsatter att komma pga de oovertraffat fantastiska tropiska korall-reven. Massor av fina fiskar runt Maldiverna, men se upp for de ”fula fiskarna” pa sjalva on…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s