Bananracet kan börja!

Klara, färdiga, ät!

Klara, färdiga, ät!

Som inför varje längre etapp köpte vi en bananstock på fruktmarknaden innan vi lämnade Sri Lanka. En ganska stor en. För sjuttio kronor. Sjutton kilo vägde den visst. Och nu börjar bananerna mogna, en efter en i rask takt. Alla bananer brukar mogna inom en vecka, från den första till den sista. Det kan med andra ord bli ganska bananintensivt ett tag, och det gäller att alla drar sitt strå till stacken för att inga bananer ska förstöras.

Tidigare har vi talat om att alla måste ta sitt bananansvar. Ett ord som smågastarna har haft lite svårt att ta till sig. Därför har vi den här gången beslutat att försöka öka banandisciplinen ombord genom att införa ett bananrace. Förslaget togs igår emot med stor entusiasm, men redan efter första bananen undrade Otto om vi inte kunde ha ett äppelrace istället. Han tycker väldigt mycket om äpplen, mer än bananer. Men det vore direkt oansvarligt menar kapten. Och det har han väl rätt i. Äpplen håller sig färska längre och kommer att behövas längre fram. Nu är det bananrace som gäller.

Och reglerna är: Valfritt antal bananer får ätas under dygnets alla timmar. Först till kvarn gäller, men inga bananer får plockas innan de är ätklara i syfte att gömmas undan till senare. Samtliga uppätna bananer ska bokföras i bananloggen. Bananer som används i bakning och matlagning bokförs som gemensamhetsbananer och fördelas lika deltagarna emellan. Den som har ätit flest bananer vid dagens slut får välja en annan frukt – för att hålla motivationen uppe. Tävlingen pågår hela veckan. Flest uppätna bananer vinner.

Anta utmaningen du också! Skicka ett meddelande till vår satellittelefon vid slutet av varje dag, med ditt namn och antalet intagna bananer. Så för jag in ditt resultat i bananloggen. Lycka till!

13 reaktioner på ”Bananracet kan börja!

 1. Vi køpte faktiskt en hel bok om bara bananrecept som kom væl till pass! Kan verkligen rekomenderas! Jag ætit 4 bananer idag, lider av svår tandværk och inget annat går ner! Hoppas ingen någonsin får tandværk till sjøss, men då ær det å andra sidan bra att ha en bananstock!

  Gilla

 2. Ha ha ha, så roligt skrivet. Vi kan härmed erkänna att vi tillhör de riktiga förlorarna. Inte en banan kommer att ätas då vi håller oss till LCHF för tillfället. Men gott är det – i lagom mängt 😉

  Gilla

 3. Jag är en given förlorare i bananracet eftersom jag aldrig äter bananer. Här på jobbet försöker dom hela tiden att lura i mig frukt i mat och det är det värsta jag vet. Glöm Flygande Jakob och Hawaiiburgare med mera. Håller med Otto. Äpplen är godare men inte varam i mat. Fy för varm frukt i mat. Äntligen har vi fått känna på lite värme här hemma. God tur!
  Per-Arne Björk, Gyllene Uttern i Gränna

  Gilla

 4. The Chagos Refugees Group, has seized on the leaked (Wikileak) cable to argue in the British courts that the decision to impose a marine reserve in 2010, should be declared unlawful.

  The inhabitants of the archipelago were removed in the 1960s and 1970s when the UK agreed that the US could build a large military air and naval base on the largest island, Diego Garcia. That removal, and the subsequent decision to impose a marine reserve area, will have to be justified before an international tribunal.

  The Mauritian prime minister, Navinchandra Ramgoolam, has said the decision to establish a 545,000 sq mile Chagos marine reserve was carried out in defiance of assurances given to him at the time by the then prime minister, Gordon Brown.

  The British Indian Ocean Territory (BIOT) or Chagos Islands was established in 1965 when Britain expelled the indigenous population and allowed the US to set up a large base in a deal that included cutting the cost of Polaris missiles for the UK’s nuclear submarines. Mr Ramgoolam said last year that the objective of Mauritius was to ”re-assert sovereignty” over the Chagos islands.

  Gilla

 5. Jag skriver min första kommentar på det senaste inlägget. Det är första gången jag läser er blogg och nu har jag börjat prenumerera på den därför att jag tycker att den är FANTASTISK! Nu ska jag sätta mig ner och deklarera medan jag mumsar på en banan. Det blir nr 2 idag. Jag kommer tillbaka!!!

  Gilla

 6. För den som undrar var det jag själv som tog hem förstaplatsen i vuxenklassen, och Otto i barnklassen. Totalt satte vi i oss 218 bananer på fem dagar. Jag firade vinsten med vår sista melon, alla deltagare fick smaka : ) /Linda

  Gilla

 7. Gillar skarpt iden, men hur f-n får vi tag i en massa bananer här på Utlängan? Kanske om vi kommer till Hanö eller Simrishamn imorgon, men då hamnar vi definitivt i kölvattnet med tanke på era 17 kilo

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s