Plötsligt i Grekland

otto_poolen

Otto först i poolen

SANTORINI, GREKLAND. Först en vecka på Rövarhamn med familjen, sedan två veckors segling i Bohuslän. Så såg semesterplanerna ut. Men allt blir inte alltid som man tänkt sig. För nu står bilen på Arlanda och vi befinner oss plötsligt i Grekland.

Kanske var det något med väderprognosen som vi inte gillade, kanske var det där presentkortet från Apollo som låg och skavde i plånboken. Kanske en kombination. Hur som helst så var erbjudandet om varsin biljett till Santorini för 528 kronor styck för svårt att motstå. För här är vi nu.

Tanken är att ta oss vidare till Naxos om ett par dagar. För att hälsa på några vänner som har ett hus där. Sedan får vi se. För mig och barnen är det första gången i Grekland, och Ludvig har inte varit här sedan tonåren. Så är det något vi inte får missa får ni gärna tipsa.

Annars tänkte vi nog mest bada, käka grekisk sallad och försöka ta det lite lugnt ett tag.

Χαλιναγώγηση!

17 reaktioner på ”Plötsligt i Grekland

 1. Har tyvärr inga tips men eftersom Naxos och Santorini är de enda grekiska öarna jag varit på så gör jag en större tumme upp för Naxos. Mindre ö, liiite färre turister och enligt mig mysigare helt enkelt. 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Mitt favoritland ☺️ 🇬🇷 Santorini hör inte till favoritöarna. Magiskt vacker utsikt är det ju förstås. Just nu är Naxos favoritön och dit ska ni ju och får säkert se det bästa av den ön eftersom era vänner har hus där 👍 Önskar er en fortsatt härlig semester!

  Gillad av 1 person

 3. Så härligt..Grekland är bäst att turista i..vill oxå till Santorino någon gång..min favoritö är Kreta..dit kan jag åka hur många gånger som helst!
  Ha en skön semester!

  Gillad av 1 person

 4. Amorgos som ligger nära Santorini är ett smultronställe, de grekiska scenerna i filmen ”Det stora blå” spelades in där. Besökte den några dagar 2006 och då var den ganska oexploaterad med mysiga, halvslumrande byar och fina stränder. Njut oavsett var var ni åker!

  Gillad av 1 person

 5. Hej på er!
  Har inte varit i Grekland, men önskar er en härlig semester! Jag har några små frågor om er världsomsegling:
  1. Vad är det för båt ni har? Märke?
  2. Hur gjorde ni med mat ombord. Antar att det ibland tog veckor innan ni kinde handla, hur löser man det? Fiske förstås, och hållbara varor, men sen?
  3. Vilken vindstyrka var det högsta ni färdades i?

  Jag blir så inspirerad av er och drömmer och fantiserar om att någon gång göra en mindre långsegling!

  Gilla

   • Oj, såg din fråga först nu. Nästan 2 år senare. Så otrevligt. Sorry. Vindar har jag ingen aning om. Vi har ingen vindmätare men vi har säkert haft orkanstyrka i byarna ibland, aldrig ihållande dock. Varit ganska fega när det gäller väder till sjöss. Och när det gäller mat så lär man sig ganska snart vilka varor som håller och hur de ska förvaras. Vill du läsa mer om mat ombord finns det en hel kategori på ämnet här på bloggen. Kolla där: https://symary.com/category/ovriga-kategorier/mat-ombord/ /Linda

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s