Och vinnaren är …

Juryn har sagt sitt.

Jag var tveksam till om en långseglarblogg kunde ta hem priset när en researrangör som Apollo skulle kora Årets Reseinspiratör inom familjeresor.  Vi som aldrig åkt på nån charterresa, inte äger en enda resväska och aldrig har besökt ett vattenland. Men jodå, det var tydligen möjligt. För alldeles nyss damp det ner ett mejl där det stod just det. Att förstaplatsen var vår. Vi vann!

Att vi tog oss till final förvånar mig inte. En trognare och finare skara bloggföljare får man nog leta efter. Men att juryn skulle välja vår blogg hade jag inte väntat mig. Jag vet inte vad jag trodde, men eftersom det handlade om familjeresor så kanske att en av de där bloggarna med listor på praktiska tips om hur man överlever flygresan med spädbarn och sånt skulle vinna. Men icke, de valde oss. Nåja, vår blogg i alla fall. Och det är vi så klart väldigt glada för.

Så här löd den fina motiveringen från juryns expert Nina Hampusson.

Familjen Hammarberg tar oss med på ett äventyr de flesta bara kan drömma om. Med hisnande vackra bilder och spännande berättelser inspirerar de oss inte bara att resa, utan gör oss också nyfikna på att möta människor och kulturer långt från vår eget vardagsuniversum.

Vi bockar och bugar, och tackar för äran och presentkortet på 5000 kronor från Apollo. Det blir ett fint bidrag till en resa framåt vintern. Men först ska vi njuta av vår första svenska sommar på fem år. Den underbara svenska sommaren.


Hela finallistan

Kika gärna in på de andra bloggarna som gick till final i samma kategori som vi. Spontant gillar jag nog Resfredag.se bäst. Den är snygg, välskriven och personlig på ett trevligt sätt. Men min röst gick till Minnas Sydafrikablogg. Inte för att jag läser den så ofta. Det erkänner jag. Men vi träffade Minna när vi var i Sydafrika, och jag tycker hon gör en cool grej. Hon förälskade sig i landet, flyttade dit och startade en egen resebyrå där nere. Hon följde sitt hjärta. Sånt är jag svag för. Dessutom försåg hon oss med massa svenska godsaker när vi träffades. Det glömmer vi inte i första taget.

30 reaktioner på ”Och vinnaren är …

  • Tack. Ja, vi sa det. Det blev en dyr vinst. Nu måste vi ju åka någonstans, men 5000 kronor räcker inte långt för en hel familj. Men vi kommer på nåt. Bra att ha en anledning att komma iväg. /Linda

   Gilla

 1. Stort grattis! Det är ni väl värda – er resa är sjukt inspirerande för alla som någon gång vill resa ur comfortzone.. och det är ändå ganska många.
  Min blogg innehåller visserligen en massa traditionella Resa med barn-tips, men antalet charters är nog noll sedan jag var tonåring, men antalet länder i barnens pass är mer än vilken normal vuxens som helst. Backpackers från dag 1… men någon seglare blir jag eller min familj nog aldrig. 😉
  Grattis och ha en njutsam svensk sommar! /Lisa

  Gillad av 1 person

 2. Varmt grattis! Jag tycker ni är sanna inspiratörer- även vad gäller värderingar och livsval. Tänkte på det även när jag läste inlägget om ”lärdomar från resan”. Mycket att inspireras av även om man inte planerar en långresa!

  Gillad av 1 person

  • Tack fina ni. Hur länge stannar ni där? Vi kanske kan använda respengarna för att hälsa på er. Flyger Apollo till Lagos? Måste undersökas … Kram. LLL&O

   Gilla

 3. STORT GRATTIS! Ni är verkligen värdiga vinnare! Få kommer göra en liknande resa som er, men många kan bli inspirerade! För att inspirera är det bra att våga lite mer än andra (och inte bara komma med packningstips). Av de andra gillar jag också Resfredag mycket! (Men du råkade skriva ”Resfeber” i texten så jag klickade och undrade ”vad är det för blogg?”… ;))

  Gilla

 4. Ja, ni är verkligen väl värda titeln som Årets Reseinspiratörer! Jag tycker det är fantastiskt med människor som följer sina hjärtan och gör verklighet av sina drömmar. Er familj är ett bevis på att ingenting är omöjligt så länge man är beredd att jobba hårt för det.

  Tack också för fina ord om min blogg, för mig är det du skrev minst lika mycket värt som en vinst!

  Gilla

 5. Stort grattis! Det var verkligen inspirerande att följa er resa på TV och se att ni följde ert hjärta som tog mod till er och gjorde en så fin resa som skapade minnen för livet. Mvh Sofie

  Gilla

  • Tack. Och tack det samma. Du vann trots allt den finaste kategorin av dem alla. Vi andra roar oss mest, du gör något som betyder nåt. Något viktigt för någon annan än dig själv. Det om något är inspirerande. Kram, Linda

   Gilla

 6. Grattis till vinsten! Ni är verkligen värda det eftersom ni inspirerar så fruktansvärt mycket. När jag såg familjer på äventyr spratt det till i kroppen med en känsla av att jag bara ville dra någonstans. Jag ville sälja allt jag har eftersom jag inte skulle klara av att spara ihop massa pengar och sedan bara ta en ryggsäck och åka.

  Gilla

  • Hej. Det var roligt att höra. Finns ju egentligen inte så mycket att berätta längre. Eller jo, det finns det förstås men jag känner att det jag bloggar om här ska vara kopplat till hav, båtliv och resor. Resten håller vi för oss själva 🙂 /L

   Gilla

 7. […] Nu sitter vi här alla fyra, i bilen på väg upp till Dalarna, och pratar om var vi vill åka för vinstpengarna. Ja, för 3000 kronor kommer man ju inte så långt. Men det är en bra anledning att faktiskt komma iväg.Kanske kan vi kombinera det med presentkortet som vi vann förra året när Apollo utsåg Årets Reseinspirtörer. […]

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s