Bil, gräsklippare och studsmatta bytes mot flakmoppe

20160204_120138

Vår nya lya till vänster i bild. Brf Sjömanshuset på Hamngatan i Marstrand.

Ögonen är rödsprängda. Vi har inte sovit på tre nätter. Beslutsångesten har varit brutal.  Men nu är det färdigvelat. Kontraktet är undertecknat. Vi har köpt en bostadsrätt på Marstrandsön. I det Pippi-gula gamla sjömanshuset på kajen. Föreningen heter så. Sjömanshuset, på Hamngatan. Vad passar väl bättre till ett gäng landstigna sjöfarare som oss?

Ja, vi ska bli ö-bor. Vi får tillträde till lägenheten redan om några veckor. Baksidan är att vi måste sälja Villa af Kroken. Det känns tråkigt. Vi gillar verkligen vårt gröna lilla hus – den öppna spisen, bersån och de mysiga omgivningarna. Men trädgården konkurrerar med båtlivet, och kommunikationerna funkar dåligt under årets mörka dagar. Vi får inte ihop vardagspusslet, och gillar inte att vara beroende av bil.

På Marstrandsön får vi promenadavstånd till jobb, skola, båt och mataffär, och barnen kommer närmare sina kompisar. Själva lägenheten måste byggas om en del, för att passa oss. Det kommer ta sin lilla tid eftersom vi envisas med att göra allt själva, och ger oss ut på sjön så fort solen tittar fram. Men utsikten är svårslagen och vi har fönster i alla väderstreck, så förutsättningarna är goda.

Vi har alltid pratat om att det vore mysigt att bo på en bilfri ö utan landförbindelse. Vi inbillar oss att krånglet med att vara beroende av en färja är sjutton så mycket charmigare än krånglet med en bil. Kanske romantiserar vi bara, kanske passar det oss inte alls. Men då har vi i alla fall provat. Man måste prova.

Och så har vi det här med flakmoppen. Äntligen får Ludvig ett godtagbart skäl att skaffa sig en sådan. Så har du en fin flakis som inte används får du gärna höra av dig. En Audi A6 kombi från 1999, en gräsklippare och en studsmatta finns i inbyte. Vid en snabb affär bjuder vi även på en trimmer 🙂

24 reaktioner på ”Bil, gräsklippare och studsmatta bytes mot flakmoppe

 1. Helt rätt! Man ska inte krångla till livet i onödan med sådant som tar tid ich energi från det som är viktigast för en! PS. Adressändring? Fast inte än alltså. En glad tjej fick ett brev adresserat till Bortugal idag! 🙂

  Gilla

 2. Låter ju helt perfekt! Grattis till det! Hälsar en som just nu tänker mycket på hur hon ska bli av med sin gräsmatta och förändra sitt liv även på andra sätt 🙂

  Gilla

  • Det är märkligt det där. Hur vissa personer aldrig slutar ifrågasätta, analysera och sträva efter förbättring. Medan andra föds med förmågan att bara känna sig nöjda och belåtna med livet precis som det. Det sistnämnda låter rätt skönt tycker jag 🙂 Lycka till med dina funderingar. Kram. L

   Gilla

 3. Åh, vad underbart! Jag skrattar gott om er flakmoppe. Just för att jag har en Cresent blå typ,,, som nu ska servas upp och användas de 400 meter vi har mellan huset och hamnen i den by där vi bor. Flakmoppen sk hämtas från vår stuga i Kiruna fjällen intill ,, dock är den inte till salu.. Lycka till med allt och hoppas sonen finner den där moppen han letar 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Så härligt det låter att bo på en bilfri ö..svåra beslut att fatta men ack så bra det kan bli då man slipper våndas längre. Om ni har båten liggandes precis utanför så kan det knappast finnas bättre läge ..nästan som att bo på båten ändå 🙂
  Lycka till nu!

  Gilla

  • Bryggan precis utanför är gästbrygga nu på sommaren, men till hösten lägger vi vår båt där igen. Det kommer kännas tryggt när höststormarna drar in. Och nu när vi får en Marstrandsadress kommer vi klättra rejält i båtplatskön för att få en egen sommarplats också. Som ”utböling” får man vara glad om man lyckas få en andrahandsplats. Så det blir mycket som blir enklare. /Linda

   Gillad av 1 person

 5. Min lillebror har en flakmoppe han kanske vill bli av med. Jag kollar med honom! 😀

  /uppväxt på en annan bilfri ö

  Gilla

 6. Grattis! Det låter som ett bra beslut med många fördelar. En flakmoppe ska jag oxå ha i framtiden. Att flytta från Stockholm till Gotland är min dröm och då blir det flakmoppe 😊

  Gilla

 7. Kul! Hos mina föräldrar på Utö är det flakmoppen som gäller. Uppvuxen med det där och skulle inte kunna tänka mig något annat på den ön. På Åland är det andra förutsättningar många gånger och bil är bra att ha i vissa lägen. Min inbjudan till Åland håller i sig från förra sommaren till denna. ;.) Åker dit till midsommar och stannar i ca 4 veckor. Har ni möjligheten att komma förbi så får ni höra av er.

  Gilla

  • Hej, Tack för inbjudan. Var på Åland finns du? Ludvigs familj har sommarställe (Rövarhamn) utanför Grisslehamn så vi har nära till Eckerölinjen. Ska förhoppningsvis dit en sväng mot slutet av sommaren. Allt är lite upp och ner just nu. Vet inte riktigt hur det går med flytt och försäljning och sånt … /Linda

   Gilla

 8. Men vad häftigt, grattis! Vi hoppas att vi kommer iväg för att lyssna på Stefan i sommar, då måste vi komma förbi på fika! 🙂

  Gilla

 9. Hej,
  Vi har legat på Sicilien över vintern och här nere har de något som är tuffare än en flakmoppe, Piaggio Ape 50. 100cc tvåtakt med flak. Eftersom den är registrerad i ett EU-land så borde det gå att registrera den i Sverige. Om inte så är det alltid lättare att få förlåtelse än tillåtelse… https://www.youtube.com/watch?v=_KuZD3kewJA

  Bosse&Tina
  s/y Joyager

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s