Smågastarna debuterar som föredragshållare

skolföredrag

Lovis och Otto visar sina favoritbilder från resan. (Foto: Tobias Nicander)

MARSTRAND, BOHUSLÄN. Idag höll barnen och jag föredrag i Blå Salen på Marstrands Havshotell här på Koön. I publiken satt hela Marstrands skola, personal och elever. En hel sal full med härliga nyfikna barn som alla ville se och höra vad deras nya skolkamrater hittat på i sina tidigare liv som sjöfarare.

Det var första gången vi höll ett föredrag för barn, och första gången Lovis och Otto var med. De hade själva varit med och bestämt vad de ville berätta. Ja, det var lika bra. För vi vuxna snöar lätt in på reflektioner och sånt. Medan barn gillar mer konkreta saker. Som eldsprutande vulkaner, pirater, skelett, hajar och isberg.

Men det var modigt, tycker jag. Av Lovis och Otto, att ställa sig där framme på podiet och prata inför hela skolan. Pratmakaren Otto hade nog kunnat hålla hela föredraget själv. Lovis är tystare av sig, men säger å andra sidan mer genomtänkta grejer.

Så här i efterhand tror jag det hade varit bra med en rast i mitten, för alla parter. Det blev lite babbligt mot slutet. Men så kul det var. Aldrig har jag sett så många ivriga händer vifta i luften. Underbara ungar, som alla ville få svar på just sina frågor innan det var dags att hinna med färjan tillbaka till skolan.

Föredraget för barnen på Marstrands skola var ännu en aktivitet inom konceptet ”Segling på schemat”, som jag berättat om tidigare. Just idag passade vi även på att blanda upp seglingssnacket med lite historia, geografi och naturkunskap. Ingen verkade ha några invändningar.

Många av de föredrag vi håller om vår resa är på just slutna tillställningar, som idag. Innehåll och längd kan variera rätt mycket, beroende på arrangörens önskemål. Men en del är också öppna för allmänheten. Då brukar jag tipsa om dem här på sajten. Umeå, Stockholm och Nykarleby i Finland står näst på tur. Välkomna.

Läs mer om kommande föredrag här >>

8 reaktioner på ”Smågastarna debuterar som föredragshållare

  • Va kul att du kommer. Jag tyckte det var modigt av dem, att bjuda in oss. Tänker att det kanske inte är så många som vet vilka vi är i Finland. Men hjälp gärna till att sprida ryktet. /Linda

   Gilla

 1. Vilken bra grej! Jag ska verkligen försöka komma, men har lite svårt att få ihop logistiken i helgen. Men om ni ändå är här i Stockholm hoppas jag VERKLIGEN att du eller din man kan komma förbi på Travel Massive som hålls kl 17-19 på Sheraton nu på fredag. Det lär vara flera resenördar än jag som gärna vill träffa er! 🙂 Kolla anmälningslänken här: https://travelmassive.com/events/2015/09/stockholm-travel-massive-–-after-work

  Gillad av 1 person

  • Hej. Åh, tack för tipset. Ludvig och barnen kommer nog inte till Sthlm förrän på lördag. Men jag kommer gärna. Och ja, hoppas du kan/vill komma och lyssna på vårt föredrag. Det på lördagen blev just inställt, så det är söndag som gäller. Hörs och ses, Linda

   Gilla

   • Kul! Anmäl dig på länken. Glöm inte att du först måste skapa en profil – och därefter anmäla dig till eventet. Inte jättesmidigt, men så ser systemet ut.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s