Rätt unge på rätt plats

?

Ett skepp kommer lastat.

MARSTRAND, BOHUSLÄN. Skonaren Atene lämnade just lotsbryggan på Koön. Ombord var Marstrandsskolans alla tredje-, fjärde- och femteklassare. För idag står det segling på schemat, igen. Skolan har ett samarbete med Marstrands Segelsällskap, som ger eleverna möjlighet att prova på olika delar av båtlivet. Det är ett sätt att profilera skolan, och locka till sig fler elever. Men tanken är också att lära barnen lite allmänt om sjövett och väder och vind, vilket kan vara väl så viktigt när man bor så här.

”En bra skola”, tycker Lovis. Att det blåser bus och regnar på tvären, det ska minsann inte få förstöra hennes dag. Det är första gången hon seglar skuta. Det har hon sett framemot, och det ska bli ”jättekul”. Oavsett väder. Så det så.

Hon är härlig den där Lovis, när hon är på det humöret.

2 reaktioner på ”Rätt unge på rätt plats

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s