Drömjobbet

ludvig2

Nytt jobb och nya utmaningar för Ingenjör Hammarberg

VÄSTRA HAMNEN, MALMÖ. Ludvig är utbildad civilingenjör i teknisk fysik, specialiserad på hållfasthet och materiallära. Det har han alltid ångrat lite, att han genomled en så lång och svår utbildning. När allt han egentligen ville var att jobba med båtar, så som han gjorde innan han tog sin examen. Utbildningen blev nästan som en belastning, en börda. När han nu hade den var han ju tvungen att förvalta den. Lite så kändes det nog.

Som  nyutexaminerad fick Ludvig jobb som beräkningsingenjör på ÅF. En sån som räknar ut om olika grejer håller för den belastning det är tänkt att de ska hålla för. Ett bra jobb, hos en av Sveriges största och mest attraktiva arbetsgivare. Året var 2006, samma år som Lovis föddes. Nio år har passerat, och Ludvig har kommit och gått. Men den rätta gnistan, passionen, har liksom aldrig riktigt infunnit sig.

Ända sedan vi kom tillbaka från resan har Ludvig känt att han egentligen vill göra något helt annat. Men frågan är vad. Vi har pratat om att öppna skeppshandel eller segelmakeri. Men det bästa vore förstås ett jobb där han kunde få tillämpa sin utbildning på något inom den marina världen. Kanske på ett lite mindre företag i fritidsbåtsbranschen. Kanske som konstruktör.

Ja, det vore nog drömjobbet för Ludvig. Att få utveckla prylar till båtar. Och nu är det faktiskt så, att det är precis vad han ska göra. Ludvig har fått ett nytt jobb. Han skrev på anställningsavtalet idag. Han ska jobba med produktutveckling och konstruktion på Rutgerson Marin, som tillverkar båttillbehör som används på fritidsbåtar i hela världen. Ett fint litet familjeföretag med hela verksamheten i seglingsmetropolen Marstrand. I Bohusläns vackra skärgård.

Ludvig är själaglad, stormförtjust och överlycklig. Det är en underbar syn. Och vi andra då? Ja, vi följer förstås med. Det blir nog bra. Hoppas det.

57 reaktioner på ”Drömjobbet

 1. Grattis Ludvig och grattis hela familjen 🙂
  Detta blir en stor omställning från hamnen i Malmö till västkustens jetsethamn 😉 😉 😉
  Nu är det inte iofs inte så långt till den lilla hamnen på Grötö (www.groto.se/hamnen) så ett besök på ön ser vi fram emot vid tillfälle:-)
  Välkomna till Bästkusten
  G

  G

  Gilla

 2. Grattis till nya utmaningar. Själv har jag fastnat i dieselpumpträsket i 35 år nu men mitt arbete är min passion just nu.

  Gilla

 3. Stort grattis! Vad härligt för er. Tänk att få flytta ut till den klippiga o vackra skärgården. Lycka. Grattis igen!

  Gilla

 4. Jaha, men grattis dårå… Här får jag gå med min trista examen och harva på… 😉 Du vet vem du ringer om du behöver simulera något! Lycka till!

  Gilla

 5. Grattis tänk så rätt jag hade i tidigare kommentar om ö liv . Marstrand är underbart elva månader om året och ….ja ett tröttsamt kaos en månad . Så se er om på närliggande öar och kustremsan . Eller ta båten denna månad och fly hyr ut ert hus 🏠 …mvh Helena

  Gilla

 6. Grattis Ludvig och hela familjen!

  Vi har följt er i serien Familjer på äventyr, för att inspireras av människor som vågar gå utanför ”ramarna” och lyssna på sig själv.
  Våra barn har vuxit upp, och vi har nu bara oss själva att ta hänsyn till i våra val innan livets väg smalnar av.
  Tack för inspiration och underhållning.
  Vi följer er på bloggen.

  Hoppas att ni alla stora som små ska få en härlig tid på västkusten.

  Lycka till önskar Mona och Lars Zejlon

  Gilla

 7. Låter underbart! Fint på Marstrand och västkusten. Vet hur det är med en lång utbildning bakom sig, men då hjärtat egentligen klappar för något annat.

  All lycka till Er!
  Ska kika efter er nästa gång vid Marstrand 🙂

  Gilla

 8. Stort grattis, till hela familjen. Känns som om det skulle kunna vara rätt plats, i varje fall så länge ni håller er undan jetsettarna ;-). Västkusten är underbart, hoppas vi får ”följa med” även dit!

  Gilla

  • Tack kära du. Någon husblogg ska det inte bli. Men vi hoppas väl på att hinna med att tillbringa lite tid på båten även framöver och då kan det säkert bli så att jag skriver en och en annan rad. /Linda

   Gilla

 9. Åh fy fasiken vad gött. Jag tyckte allt lite synd om er när ni var på väg hem på er fantastiska resa. Särskilt inlägget ni skrev i Öresund kändes vemodigt, sista nattseglingen och allt. Jag kände faktiskt själv en tomhet då. Men ser man på, det löser sig för snille gutter som de säger i Norge. Rätt man på rätt plats minst sagt. Hoppas att ni alla får det fint på västkusten!

  Gilla

  • Haha. Ja, det är många som sagt att de helst hade sett att vi seglade vidare 🙂 Vi också om jag ska vara ärlig. Men allt har sin tid, och nu känns allt rätt hoppfullt och spännande igen. /Linda

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s