På turné

Om mannen som var Astrid Lindgrens förebild till historien om Pippis pappa, och vad barnen gjorde hela långa dagarna till havs. Det var sånt vi berättade om på långseglarseminariumet på båtmässan i Stockholm för ett par veckor sedan. Föredrag gör sig förstås bäst live, men Svenska Kryssarklubben har också filmat och lagt ut en kortversion på YouTube för er som inte kunde komma.

Det händer alltså då och då att företag och föreningar bjuder in oss för att berätta om vår resa. Senast nu i helgen på JordenRuntSeglarKlubben i Göteborg, då med många blivande långseglarfamiljer i åhörarskaran. Det var härligt att se, hade vi vetat det skulle vi övertalat Lovis och Otto att följa med. De var istället i Slottsskogen och tittade på älgar och pingviner med vännerna på EMM XXIII.

Hur som helst, några av våra föredrag är öppna för allmänheten så att vem som helst kan komma och lyssna. Jag försöker lägga ut en blänkare här på bloggen under Föredrag, och på vår Facebook-sida, när vi har något på gång. Näst ut är Sundsvall redan nu på torsdag. Det finns platser kvar, så tipsa gärna eventuella vänner och bekanta som skulle kunna tänkas vara intresserade.

8 reaktioner på ”På turné

 1. Vilket fint föredrag. Jag gillar inte att segla och blir lätt åksjuk. Ändå fascineras jag så av ert långa äventyr – eller kanske just därför. Det är så kul att få ta del av det ni varit med om. Stort som smått!

  Gilla

 2. Hej, jag har hittat hit via TV-serien som jag följt. Jätteintressant! Vi var ute och åkte / fjällcampade mycket när barnen var små. Vi hade ett litet fjälltält och barnen älskade det. Dottern är handikappad och livet var inte alltid så lätt. Men att ändå göra dessa resor gav oss så enormt mycket. Just det lilla; typ det lilla tältet eller den lilla bilen gav ett slags trygghet på nåt vis tror jag. Ombonat. Det gav nån slags hippiekänsla när barnen sprang omkring utan blöjor på nån lerig åker på en campingplats eller när vi satt och såg sälar utanför Englands kust i solnedgång. Jag saknar den tiden enormt och kan tänka att det säkert finns en del likheter i våra resor även om vi inte rest med båt och så långt bort.
  Angående säkerhet så förstår jag och instämmer till fullo! Man kan inte inskränka livet för mycket genom att hänvisa till säkerhet i alla lägen som vi svenskar gärna gör…
  Tack för att jag får dela ert liv. Här ska jag fortsätta att kolla!
  //Marielle

  Gilla

 3. Tack för att ni delade med er av föredraget, jättekul. Eftersom vi inte kunde komma till båtmässan. Är ute och seglar, just nu ligger vi på Les Saintes, nära Guadeloupe . Har följt er hela resan som har varit helt fantastiskt spännande. Mycket intressant att följa er nu också. Jag undrar vad barnen kommer att göra när de blir stora, kan tänkas att de kommer att ha som mål att göra resan igen. Lycka till med landlivet.Cathrine/ s/y Ellinor

  Gilla

  • Hej, Du anar inte hur rätt du har. Båda barnen vill segla runt jorden igen. När de blir vuxna och får egna barn. Ja, det säger de nu. Men visst är det spännande, hur resan kommer att påverka dem på sikt. Njut av Karibien. /Linda

   Gilla

 4. Vad kul att få se föredraget. Jag har som många andra hittat hit via TV-serien. Jag är en riktig landkrabba, men det är otroligt intressant att höra hur er ”vardag” ser ut och hur mycket barnen får uppleva. Det är så väldigt långt ifrån mina barns vardag 🙂 Jättespännande!
  Må så gott i vårvädret!
  Linda

  Gilla

 5. Hej!
  Hittade på en finsk blogg en utmaning och skulle gärna vilja se er version av den. Här e den ursprungliga: http://www.rantapallo.fi/journeydiary/2015/02/10/blogihaaste-10-matkakuvaa/

  Ska försöka översätta den. 1. Vem som helst får delta bara man nämner varifrån utmaningen kommer alltså bloggen ovan. 2. Linka ditt deltagande som kommentar i ursprungliga bloggen. 3. Man får utmana en eller flera andra bloggare om man vill 4. Vem som helst får delta fast man inte blivit utmanad.

  O här e då tio olika bilder man ska välja:
  1: En flygplansvinge (de här e ju int helt er sak men kanske en egen version)
  2. Fotot som i misstag blev väldigt bra
  3. Resebilden man blir på gott humör av
  4. Naturbilden
  5. En bild högt uppifrån
  6. Postkortsbilden
  7. Bild på resesällskapet
  8. Njuta under palmen bilden
  9. God morgon bilden
  10. Favorit staden

  De här är alltså min egen fria översättning.
  Så såna här bilder vill jag gärna se från er resa.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s