Bloggutmaningen: 10 resebilder

Jag brukar inte ägna mig åt sånt här, bloggutmaningar och diverse kedjebrevsliknande aktiviteter. Men nu fick jag en ovanligt trevlig förfrågan från en läsare som tagit sig tid att översätta en finsk bloggutmaning, där bloggare uppmanas att lägga ut en 10 resebilder på förutbestämda teman. Så varför inte? Bilder har vi ju gott om. Här kommer alltså vårt bidrag. Det var svårare att välja än man skulle kunna tro.

"<strong

1. En flygplansvinge: Här behövs inga flygplan, Mary har egna vingar – Atlanten 2011.

2. Bilden som av misstag blev väldigt bra: Kolla lopplockerskan i bakgrunden!

2. Bilden som av misstag blev väldigt bra: Notera lopplockerskan i bakgrunden – Vanuatu 2012

3. Resebilden man blir på gott humör av: Loppan solbadar

3. Resebilden man blir på gott humör av: Loppan solbadar – Helen Reef, Palau 2012

4. Naturbilden: Liten vill bli stor.

4. Naturbilden: Liten vill bli stor – Sydafrika 2013

5. En bild högt uppifrån: Plåtad från fyren på Belitung, Indonesien

5. En bild högt uppifrån: Utsikt från fyren – Belitung, Indonesien 2012

6. Vykortsbilden: Byn Sydpröven, Grönland 2014

7. Bild på resesällskapet: Delfiner är bästa sällskapet till sjöss

7. Bild på resesällskapet: Delfiner är bästa sällskapet till sjöss – Tasmanien 2012

8. Njuta-under-palmen-bilden: Efterlängtat färskvattenbad

8. Njuta-under-palmen-bilden: Efterlängtat färskvattenbad – Chagos 2013

Godmorgonbilden: Land i sikte!

9. Godmorgonbilden: Land i sikte! Santa Helena 2014

10. Favoritstaden: Essaouira, Marocko

10. Favoritstaden: Essaouira, Marocko 2010

Anta bloggutmaningen du också!

Kanske finns det någon annan bloggare där ute som också vill anta utmaningen och föra den vidare i Sverige och ut i världen. Allt du behöver göra är att publicera 10 egna bilder på samma teman som ursprunget, ange var utmaningen kommer ifrån och lägga en länk till ditt bidrag i vårt kommentarsfält. Alla får vara med.

40 reaktioner på ”Bloggutmaningen: 10 resebilder

 1. Bild nummer tre är så underbar att jag inte kan sluta att tita på den. Sitter och undrar om det är lika varmt i vattnet som det ser ut. Färgen på vattnet, så vacker mot de mörka molnen.
  Himmel, vilken bild!
  Den sista är fantastiskt vacker också.
  Längtar ni tillbaka när ni tittar på bilderna så här?

  Gilla

  • Tack, kul att höra. Jag tycker det är svårt att avgöra vilka bilder som är bra och inte. De är liksom förknippade med så mycket minnen och känslor. Ungefär som att vänner man tycker om blir vackra, trots att de inte alls är vackra i någon annans ögon. Och jo, det känns nästan lite overkligt när man tittar på bilderna. Allt vi har upplevt och sett, var det verkligen på riktigt? Men vi behöver inga bilder för att längta tillbaka. Längtar så det gör ont ibland … /Linda

   Gillad av 1 person

 2. Hittade länken hit hos Freedomtravels blogg och vilka underbara bilder! Fullkomligen älskar bilden från Grönland! Idén är verkligen jättekul, och kanske…jag brukar inte heller ge mig på alla olika ”uppdrag” som dyker upp i bloggvärlden, men den här var ju lite kul. Men som sagt, vi får se om andan faller på att börja rota runt i bildarkivet. Oavsett vilket så var det trevligt att komma hit en sväng.
  /Marina

  Gillad av 1 person

 3. Jag kan inte konkurrera med era fina bilder från världens alla hörn, men det var en kul utmaning så jag antog den ändå. Den finns nu på osorterat.blogg.se med länkar till er, till den finska bloggen och till Freedom där jag hittade utmaningen.

  Gillad av 1 person

  • …och jag måste nog ändå säga att Grönlandsbilden är skönast här. Inte varmast, inte finast men jag dras till karga landskap. Vackert!

   Gilla

 4. […] bloggutmaning som går ut på att man ska posta 10 bilder till 10 redan förutbestämda rubriker. Mary af Rövarhamn (som för övrigt är en himla spännande blogg) har tagit den vidare till Sverige och nu tänkte […]

  Gilla

 5. Otroligt fina bilder, verkligen ‘outstanding’! Vi såg reportagen om er resa på tv4play häromdagen och hittade bloggen idag. Själv är vi ganska nya bloggare och skriver dessutom mest på tyska även om vi delvis har kört både på tyska och svenska (är dock väldigt tidskrävande).

  Ska se om vi kan hitta några fina bilder och föra vidare bloggparaden till några tyska bloggar också. Ska bli kul och läsa lite mer om era framtida planer här framöver.

  /Hartmut

  Gilla

  • Hej. Kikade in på er blogg. Jättefina bilder, såg att ni hittat utmaningen på Linas träningsblogg. Kul. Vi träffade Lina på Planet Surf Camp på Fuerteventura för några månader sedan. Bloggvärlden är liten 🙂 /Linda

   Gilla

   • Roligt att du tittade in på vår blogg! Lina är bekant för mig från tidigare via min sambo, vi kommer att vistas samtidigt i Spanien nu under våren och hoppas kunna möta upp med Lina och Jonathan där. 🙂
    Er resa har varit otroligt inspirerande att följa, jag gillar när någon vågar ta steget och leva ut sina drömmar. Lycka till med ert nya hus! /Camilla

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s