Vårmusik

Underbara vår!

Våren är här!

VÄSTRA HAMNEN, MALMÖ. Krokusen blommar i rabatterna, och den gula vårgäcken breder ut sig i parken. Det är studiedag på skolan och barnen spelar kula i solskenet. Våren har kommit till Malmö. Vi har överlevt vintern. Den första vintern i Sverige på fem år. Känslan är obeskrivlig.

Jag öppnar luckorna för att släppa in våren, fyller lungorna med frisk luft och spelar musik för hela hamnen. Men inte vilken musik som helst. Jag har har satt ihop en spellista på Spotify med nästan alla spåren från Familjer på äventyr. En rätt trevlig samling, som väcker många minnen för oss som förknippar musiken med olika scener i programmet.

Vill passa på att ge en eloge till doldisen Micke Björnson som är killen som valt musiken och klippt programmet. Barnen och jag hälsade på honom i studion i vintras, ett rum på en sisådär fyra kvadratmeter där han tillbringat närmare ett halvår för att omvandla de närmare 500 timmarna råfilm, och lika mycket ljud, till sex avsnitt på en timme vardera. Mycket imponerande.

Micke kommer även jobba med nästa säsong av Familjer på äventyr. Men familjerna blir nya. Det är tydligen inte helt klart vilka de fyra blir, så än finns det chans att vara med om någon känner sig sugen. Själv ser jag framemot att få njuta av programmet från andra sidan rutan nästa gång. Men det är ju ett tag till dess. Först vår och sommar, underbara efterlängtade sommar.


Familjer på äventyr på Spotify

Vår spellista med musiken från tv-serien är offentlig, och därmed tillgänglig för alla som har Spotify. Ett par låtar saknas. Och några kan vara fel version. Men det viktigaste är där.  Så varsågod, slit den med hälsan.

8 reaktioner på ”Vårmusik

 1. Underbart initiativ! Jag får så härliga känslor i kroppen när jag hör låtarna, förknippar dem med glädje och inspiration från er och de andra familjernas äventyr!

  Gilla

 2. Hej! De senaste veckorna har jag mer eller mindre ätit er blogg. Jag har tjuvat till mig små minilässtunder mest hela tiden, och försakat både mina barn och min man till förmån för ert mycket trivsamma och grymt inspirerande äventyr. Från början till slut. Nu är jag klar. Dags att återvända till familjen, och till min bok, som legat övergiven på nattduksbordet ett tag. Tack! Och förresten, mitt högläsningstips blir böckerna om Tyko Flores, av Martin Widmark. De är för lite äldre barn, så inget Lassemajiga eller Nelly Rapp-aktiga. Dock ganska läskiga emellanåt – något som gillas starkt av ungarna i den här familjen.

  Gilla

 3. Hej,
  Jag skriver här på senaste inlägget även om min kommentar egentligen inte handlar om just det.
  Jag hörde talas om er och er fantastiska resa först nu när tv serien sändes. Tittade på bloggen för första gången i söndags. Nu har jag läst alltihopa, rubbet, alla poster, fast inte riktigt alla kommentarer, men många av dem.
  Tack för att ni delat med er av era upplevelser på ett så trevligt och personligt sätt. Jag har knappt kunnat släppa läsandet på en hel vecka. Bara måste läsa om en månad till, och en till och en till.
  Det var kul att läsa om er tid på kaphalvön. Jag känner till Harald, vi är inte personliga vänner men jag har träffat honom vid något tillfälle eftersom jag jobbar på ett företag för vilket en av Haralds firmor är återförsäljare i Sverige:-) Dessutom har vi själva rest i Sydafrika och gillade kaphalvön, Simons Town, pingvinerna, Kapstaden med Table Mountain och vindistriken så mycket.
  Episoderna från Franska Guiana var också extra intressanta. Jag har läst Papillon jag vet inte hur många gånger.
  Så, ni frågade om vad de är för ena som hittar hit nu ert stora äventyr är över för denna gång. Nu vet ni lite om en till.
  Man, 40-50, småbarnsförälder ( nåja dottern var liten nyss känns det som, fast redan 7 år nu), reslysten landkrabba.
  Än en gång, stort tack för att ni delat med er. Det har varit en omtumlande upplevelse att i stort sett sträckläsa om era 4 år på haven. Det käns lite vemodigt, att nyss ha hittat hit och så är det redan över.
  Fast jag kommer att titta in igen. Något säger mig att ni kommer att skildra fler upplevelser, om än kanske inte riktigt av samma magnitud som jordenruntseglingen.
  Vänliga hälsningar,
  Janne

  Gilla

 4. Hejsan.
  Har nu tittat på det sista avsnittet av Familjer på äventyr. En sån fantastisk resa ni har gjort och flera gånger har jag funderat på Hur galna är ni egentligen som drar i väg fyra år med så små barn som de va från början. Fast jag måste nog erkänna att jag varit smått avundsjuk på erat sätt att leva ut era drömmar och vilka självständiga och positiva barn ni fått. Tack för att ni delat med er. Nu ska jag börja läsa bloggen.

  Gilla

 5. Tenna one of the beautiful Vanuatu island that was visited by S\Y Mary and now it has been hit by cyclone PAM and now feared destroyed. This super-cyclone is the strongest cyclone ever to have visited this cyclone prone area – a cyclone FIVE with winds of up to 300 km/h and right on Port Vila and then along the island chain down to Tanna. The harbour of Port Vila is now full of smashed and stranded yachts. It is quite possible that the lucky crew on S\Y Mary have seen Tanna like it won’t be seen for years ahead now. No contact has yet been established but a rescue operation is on the way from Australia and New Zealand. There are very sad days ahead in this part of the South Pacific. Please share your experience from these islands thank you.

  Gilla

 6. Googlade lite. ”familjer på äventyr musik” och landade så klart här. Perfekt, nu har jag lite att lyssna till på jobbet det närmaste. Tack för spellistan!

  Kan inte stoltsera med att jag följde säsongen när den gick men nu har vi sett S01 nästan två gånger på kort tid (tack Youtube!). Tjejerna, 10 och 12 och som vi introducerade serien för, älskar den och har er lite som idoler. 🙂

  Och Grönland. Alltså… wow!

  Mvh
  Sist på bollen 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s