Hemma!

Detta bildspel kräver JavaScript.

VÄSTRA HAMNEN, MALMÖ. Tre dygn har gått sedan hemkomsten, och lugnet börjar lägga sig över båtplats B10 i Västra Hamnen.  Jag måste erkänna, att det känns lite skönt. Vi är inte så vana vid så här mycket folk. För vilket mottagare vi har fått. Så fantastiskt.

En timme innan ankomst upphörde regnet, och himlen sprack upp. Sjöräddningen kom ut från både Lomma och Falsterbo för att eskortera oss in i hamnen. Överallt stod folk och vinkade med flaggor och skyltar. Det tutades och visslades som under värsta fotbollsmatchen. Och Lovis och Otto stod på bommen och tutade tillbaka, det var deras jobb. Ja, det var sånt ståhej, så mycket folk och så mycket känslor att jag höll helt på att glömma bort att styra båten.

På bryggan väntade partytält, grill, levande musik. Ett överflöd av mat, bullar och allehanda dryck i stora mängder. Och massor av folk. Syskon, mor- och farföräldrar, kusiner. Vänner, grannar, förskolepersonal, sponsorer, kolleger och bloggföljare. Tillresta från när och fjärran. Nervositeten inför hemkomsten var plötsligt som bortblåst, det jag kände där och då var ren och skär glädje. Både jag och barnen glömde helt bort att både äta och dricka. Vi bara kramades och skrattade.

Nya barn har satts till världen, och barnens gamla vänner hade blivit både två, tre och fyra gånger så gamla. Men snart lekte de allesammans ner i båten igen. Som om de aldrig varit ifrån varandra mer än någon dag. Det var så roligt att se. Tänk att få möta familj och vänner efter alla dessa år, det går ju bara inte att beskriva den känslan. Underbart, men också splittrat. Så många människor, och så lite tid. Men nu stannar vi här, vi kan träffas om och om igen.

Det kanske mest rörande av alltsammans är ändå att denna fest arrangerades av folket här i hamnen, våra grannar. Båda nya och gamla. Mest båtägare, men också vanliga landkrabbor har hjälp till. I veckor har de spånat, putsat, fejat och donat. Fixat sponsorer*, fyrverkerier och tillstånd till kalaset.  Målat skyltar, satt upp tält och bord. Handlat och bakat. Jag vågar knappt tänka på hur mycket jobb det måste ha varit, eller vad det kan ha kostat.

”Det är vårt sätt välkomna er hem, till era nygamla kvarter”. Ungefär så uttryckte sig vår nya båtgranne Fredrik och log sitt allra varmaste leende. Och det må jag säga, det lyckades de verkligen med. Stort tack allesammans, för ett fantastiskt välkomnade. Och tack till alla er som skickat bilder från kalaset. Vi publicerar några av dem i bildspelet ovan, hoppas det är ok.

Nu tänkte vi försöka gå vidare med livet, mer om det en annan dag.

*Hamnföreningen Turbinen, Hamel SailsIca Maxi Västra Hamnen, Kapell & Annat, Marinteknik Syd, Monica Design och InredningVetro, Watski

21 reaktioner på ”Hemma!

 1. Välkommen hem! Har varit fantastiskt att få följa med er på resan via bloggen. Ni inspirerar och väcker drömmar. Tack för det!

  Gilla

 2. Välkomna hem! Jag jobbade extra som receptionist under studietiden när Ludvig kom ner till receptionen en fredag och frågade om jag hade en kartong över till att packa ihop skrivbordsgrejer. ”Ska du sluta? -Nej på måndag ska jag segla jorden runt ett tag”. Jag blev nyfiken och hittade bloggen. Jag har följt er sedan dess, det känns som ett ganska lång tag sedan 🙂 Idag bor jag i en annan stad, är gift och har jobbat i tre år.

  Gilla

 3. Det var ett ordentligt välkomstkalas. Hoppas det går bra för barnen i skolan, uppgiften att rita vad dom gjort på sommarlovet kan bli väldigt omfattande 🙂

  Gilla

 4. Välkommen hem och lycka till med ett nytt kapitel i livet!

  Jag är en av många som följt er blogg och tycker den har varit helt fantastisk, inte undra på att ni fick pris för bästa reseblogg………

  Tack för den här tiden!

  Gilla

 5. Åh så roligt att ni fick ett sådant fint mottagande! Hösten kan vara fin i Malmö, hoppas att ni får njuta av lite sensommar och kanske t o m lite kräftor?? Blev f ö också rörd av bilderna och din text, som så många gånger förr. Tack!

  Gilla

 6. Väl värda ett sådant kungligt mottagande, vilken fest!!! Tack för att ni delat med er av denna fantastiska resa! På ett fantastiskt sätt dessutom:)

  Gilla

 7. SÅ UNDERBART att se alla bilder av en sån fantastisk familj, som nu lyckligen ”landat” i Malmö. Jag gråter hela tiden – till alla bilder! Välkomna hem! säger vi nyblivna Malmö-bor, boende bara ett (lite längre) stenkast från er kajplats! Malmö. Malmö är en underbar stad och vi längtar inte åter till Täby, trots att vi levt där i 47 år. Hoppas få träffa er snart!! /Magda och Ronnie

  Gilla

 8. Välkomna hem. Det var tydligen inte bara jag som läste detta med tårar i ögonen! Tack för en fantastisk läsning och lycka till med allt här hemma.
  Kram Yvonne

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s