I väntan på festen

Makrill-lunch i vårt nya sommarhus på Ven.

Makrill-lunch i vårt nya sommarhus på Ven.

VEN, SVERIGE. Vi har angjort Sverige, och den lilla ön Ven mitt i Öresund. Fina mysiga Ven, bara 20 sjömil norr om hemmahamnen i Malmö. En perfekt plats att tillbringa resans sista dagar på. Vi har mest tagit det lugnt. Barnen har byggt ett litet hus vid stranden, vi har grillat korv, ätit svensk glass och njutit av rökt makrill. Precis som vi brukar göra när vi är här. Igår levererade dessutom en av våra bloggföljare 3½ kilo smågodis med färjan från Landskrona. Så oss går det verkligen ingen nöd på.

Men imorgon är det lördagen den 30 augusti, och då vankas det välkomstfest i Västra Hamnen hemma i Malmö. Den vill vi inte missa. Alla som vill och kan är välkomna. Ta gärna med kameran. Det vore roligt med lite bilder från hemkomsten, och jag misstänker att vi själva kommer att vara alldeles för upptagna med att kramas för att ta några egna. Bilderna får ni gärna lägga upp på vår Facebook-sida, eller mejla direkt till oss. Jag skulle gärna vilja ladda upp några av dem här på bloggen, för de som inte kan komma.

Ses snart!

22 reaktioner på ”I väntan på festen

 1. Välkomna hem. Har följt din blogg länge. Jag hoppas att du fortsätter blogga trots att ni blivit ” landkrabbor ” ☺️. Ser fram emot er serie i vinter!!!

  Gilla

 2. Välkomna hem. Håller med föregående ”talare” att jag hoppas du kommer fortsätta blogga när ni kommer in i vardagen igen.

  Gilla

 3. Varmt välkomna hem till Sverige. Är normalt sett ingen blogg-läsare. Men när jag fann eran blogg kunden jag bara inte motstå att fascineras av den fantastiska resa som ni gjort/gör och började att följa er dagligen. Ni har gjort det många av oss andra bara drömmer om. Förstår fullt ut det vemod ni känner för att komma hem. Även om jag inte kommer att kunna närvara i morgon och det inte ser ut som att det kommer att blir det bästa vädret som möter er, hoppas jag att det är många som kommer ut och möter upp er på er insegling till hamnen samt att det finns många kära vänner och bekanta på plats när ni kommer in. Tack för att ni delat med er av allt…/PC

  Gilla

 4. Gulp, jag kommer också att sakna dina krönikor. Väldigt mycket till och med. En av de mest dråpliga historierna är när du står helt själv på däck och egentligen behöver gå ner en sväng, men det går inte.. Du har verkligen förmedlat att omöjliga saker är möjliga. Jag beundrar ert ofantliga mod och den aldrig sinande kraften som finns i er familj. Min sista kommentar: Det kommer nya äventyr för er. Var så säker.

  Gilla

 5. Jag skulle gärna vara med och möta er vid hemkomsten imorgon, men allt går inte som man vill. I lite över tre år har jag följt er segling med stort intresse, det blev en dagsrutin att börja dagen med en kopp kaffe och läsa bloggen, kolla på ”Spoten” hur långt ni hunnit sedan dagen före. Se på nya bilder, eller bara läsa om vad som hänt. Jag är full av beundran över denna fantastiska bedrift, för det är verkligen en bedrift. Ni har med er hem en upplevelse som många drömmer om, den kommer att finnas kvar i minnet så länge ni lever, och på det sätt som ni har delat med er av denna upplevelse
  kommer jag också att minnas den så länge jag lever.
  Nu skall ni ha en riktig brakfest imorgon, jag vet att pappa Sven och mamma Lotti är på plats också, hälsningar till er alla från Arvid..

  Gilla

 6. Håller med alla föregående talare. Det ska bli spännande att följa hur hemkomsten och återgången till vardagen upplevs, hoppas du fortsätter att blogga om detta! Tack för den fantastiska resan som ni bjudit oss alla på! Hälsning från bryggsegarna på s/y Mah-Yann

  Gilla

 7. Välkomna Hem till Sverige
  Har följt er på eran resa sen jag fann er blogg strax innan Kurrekurreduttön tror jag det var Så fantastiskt spännande att ha fått följa med er i bloggen Lycka till nu med hemkomsten och allt nytt med Livet i Sverige
  Varma Välkommen till Sverige Hälsningar
  Helena i Småland

  Gilla

 8. Välkomna hem!
  Tack för att jag har fått följa er på eran otroliga resa. Väntar med spänning på en kommande bok. Och jag förhands bokar gärna ett ex.

  Gilla

 9. Hade stått på kajen i Turbinhamnen i dag om det inte vore för ett barnbarn som firar sin 13-årsdag. Prioriteringar, hela livet består av sådana. Vi ses en annan dag!

  Gilla

 10. Välkomna hem till Sverige och stort tack för en mycket spännande läsupplevelse samt målande och inspirerande beskrivning av era fantastiska äventyr till sjöss och i land via din blogg!

  Gilla

 11. Åh kära nån vilket väder ni möts av härhemma! Hoppas ni inte blir alltför nedslagna. Längtar efter filmen. Varmt välkomna hem!!!!

  Gilla

 12. Välkomna hem! Tack för alla fina betraktelser och makalösa foton.

  (Och lite extra roligt tycker jag allt att det är att ni tillbringat de sista dagarna av er resa på Hven. Jag skymtar huset som min mormor och morfar bodde i på bilden ovan.)

  Gillad av 1 person

   • Tyvärr har vi inte kvar det huset, men jag har två kusiner med familjer och en morbror med fru som bor där året om så jag kan få en ordentlig Hvendos när jag så behöver.

    Gilla

 13. Välkomna hem och tack för att vi fick följa med på er resa! Jag har följt er ända sedan ni lämnade Limhamn, och jag hoppas att ni ligger kvar nästa gång jag kommer till Malmö! Lycka till med omställningen, det ska nog gå bra, fast kommer att kännas konstigt i början. tack för nyheten om TV-serien, den kommer man troligen att kunna följa på SVT Play, ska bli kul! Njut nu av att ha ICA inom gångavstånd och en glassbutik inpå knuten… 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s