Lördagsgodis

Otto bygger LEGO-fåglar

Otto bygger LEGO-fåglar

SANTA HELENA – BRASILIEN. Det är lördag. Och lördag betyder lördagsgodis ombord på Mary af Rövarhamn. Lovis och Otto har en liten tradition. Att varje vecka bygga en godisaffär i LEGO. Ett bygge som jag på lördagen fyller till bredden med godis. Ju större bygge desto större urval i godisaffären. Men det finns en regel, affären måste se olika ut från gång till gång.

Så här långt har godiset levererats i de mest märkliga skapelser. I allt från containerfartyg och rymdskepp, till fiskaffär och Eifeltorn. Vi har haft den här traditionen i rätt många år nu. Så det blir allt svårare att komma på något nytt. Den här gången bestämde sig barnen för att bygga en fågelholk. Men de har aldrig sett en fågelholk, inte vad de kan minnas i alla fall. Så Ludvig fick hjälpa till lite.

Det blir ofta så. Att Ludvig bygger. Medan barnen fokuserar på de mindre tillbehören: rymdgubbarna, eller fåglarna. Men de har kul. Alla tre. Han är duktig på LEGO den där Ludvig.

8 reaktioner på ”Lördagsgodis

 1. Finns det ingen bild på fågelholken?
  Lego är det mest fantasiframkallande leksak som finns ….tror jag.
  Vi har flera lådor med lego efter barnen och det var alltid de egna byggena som blev bäst.

  Gilla

 2. LEGO är fantastiskt. Man kan bli sysselsatt i många dagar med modeller de är bra. Min son är 33 och just fått en son. Jag vet att han kommer att introducera dessa byggklossar.
  Och där ute för er måste de vara perfekt.

  Gilla

 3. Typiskt en ingenjör att gilla att bygga Lego. Takes one to know one 🙂
  Det som är lite synd med modernt Lego (typ Lego friends) är att det är så mycket specialbitar så det är nästan som att bygga en modell, alltså en sån man limmar ihop. Känns som att det hindrar kreativiteten, men å andra sidan får dom träna att följa en ritning. Gillar bäst vanligt ‘gammalt’ Lego där man måste använda fantasin för att bygga en båt.

  Gilla

 4. Lego är toppen! Var på Legoland när sönerna var små och det var fantastiskt. Inga barn som grät, alla hade kul. och jag kunde få en röde pölse och en Hof. Mums.
  Per-Arne Björk, Leksnad/Gränna

  Gilla

 5. Linda, var inte LEGO blyg!
  Du och ”den där Ludvig” kan experimentera med olika LEGO positioner efter barnen har lagt sig.
  Var forsiktiga och bli inte alltfor hogljudda om det blir for harligt med ert LEGO pa en liten bat med tunna skott!
  Lycka till!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s