Årets mest efterlängtade dag

DSC_0047

Dagens kanske roligaste present kommer från farmor och farfar. En sån där partyfisk som dansar och sjunger ”Don’t worry be happy. Given succé hos en fisktokig sexåring.

SIMON’S TOWN, SYDAFRIKA. Ludvig, Lovis och jag fyller alla år inom loppet av några veckor i mars och april. Sedan är det ett låååååångt uppehåll till Ottos födelsedag. Den 9:e november. Sju månaders nedräkning. Och eftersom det här med tid är lite abstrakt för barn har vi sagt till Otto att han kommer att fylla år i Sydafrika. Men det visade sig vara ett misstag. För Otto har inte kunnat slappna av på ett halvår. Tyckt att vi måste segla på, stressat och tjatat. Allt för att komma fram till Sydafrika snabbare.

Besvikelsen var stor när det gick upp för Otto hur stort Sydafrika faktiskt är, att det skulle dröja ytterligare en och en halv månad till hans stora dag från det att vi angjorde Richards Bay i september. Ända sedan dess har han räknat dagarna. Ofta frågat flera gånger om dagen, hur många dagar det är kvar. Vägrat acceptera några svävande eller ungefärliga svar. Allt för att undvika fler missförstånd.

Men igår var det äntligen dags. Årets mest efterlängtade dag var kommen. Så lycklig han var, där han sprang runt med sin krona på huvudet och heliumballong i ett snöre runt armen. I centrum för allas uppmärksamhet. Alla som kommit på kalaset, för hans skull. För igår fyllde Otto sex år, årets överlägset största händelse – enligt honom själv.

Det var en fröjd att se Ottos lycka. Men nu är vi glada för att det är över. Äntligen kan Ludvig och jag få lite ro. Fram tills han kommer på att julen är i antågande. Man brukar säga att barn lever i nuet. Men det är inte helt sant. För inga längtar så mycket som barn, och Otto kanske mest av dem alla.

Fler bilder från kalaset finns på familjen Krugers blogg.

6 reaktioner på ”Årets mest efterlängtade dag

 1. Förra året fick barnen varsin chokladkalender. Vi förklarade för yngsta barnet, 3-åringen att när man öppnat alla luckor så kommer tomten. Vet inte om det skulle ha hjälpt att vara tydligare med att man öppnar en lucka per dag, men han löste problemet väldigt snabbt och väntade sig att tomten skulle komma redan nästa dag faktiskt…… 😜

  Gilla

  • Hahaha. Ja, så kan det gå. Barnen har fått varsin kalender av farmor och farfar så den kan vi använda. Men det är ju ett tag tills dess. Lovis upplyste mig imorse om att det är sex veckor och två dagar kvar … /Linda

   Gilla

 2. Grattis Otto på sexårsdagen, hipp hipp hurra, hurra, hurra, hurra!!!
  Just hemkommen från en fantastisk segling till Väderöarna från Grötö. Höga vågor men kanske inte så höga som du är van vid vid det här laget!
  Hoppas att din födelsedag blev fantastisk och att alla önskningar som stod på din önskelista blev uppfyllda. Simma lugnt!!
  Krama om alla från oss!
  Gunnar på Grötö

  Gilla

 3. Grattis till Otto! Vet hur det kan vara. Här har vi en 6-åring som blir 7 om ett halvår och har länge pratat om sin födelsedag, kommer med nya order om vad som ska serveras osv.

  Gilla

 4. Hej lilla Otto Grattis och nu ar du ingen baby langre! Pojk aren har borjat med fest och slutar med (13) ton aren. Utterligare sex ar, men till dess ”enjoy the ride Otto”.
  PS: Jag laste just om Henning Mankell (Wallander etc.) och vad han skriver om Mosambique. Later fantastikt stalle huvudstaden Maputo och hans lokala teater arbete. Synd att Ni inte kan se all at oss stackars skrivbords bundna. OK, nu sitter jag i Suzi-Q’s nav-station och uthardar det varsta regn vi sett i Sydney. Kram fran Estie till pojvaskern Otto!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s