Den nya vågen

IMG_0241

Så här såg det ut när vi avseglade för två år sedan.

I sommar lämnar SJU andra svenska barnbåtar Sverige för att segla ut i världen. Med inte mindre än FEMTON barn ombord. En hel skolklass. Eller är det kanske ännu fler. Hur som helst, så många att det är svårt att räkna dem alla.

För att ni ska förstå hur fantastiskt detta är kan jag berätta att vi bara har mött två andra svenska båtar med barn ombord sedan vi lämnade Sverige för två år sedan. En bebis, och två lite äldre pojkar. Det är allt. Båda familjerna vände hem i Karibien. Och några andra känner vi inte till. Om man bortser från ett par säsongare i Medelhavet. Men i år rasslar det alltså till.

Vi önskar dem alla varmt lycka till. Vi vet vad som krävs för att komma iväg, både fysiskt och psykiskt. Jag börjar gråta bara jag tänker på det. Det är så stort. Här är hela listan. Läs och njut!

Kanske finns det ännu fler svenska barnbåtar här ute på de sju haven. Som vi har missat. Skriv och tipsa. Nu ska vi fixa det sista för att avsegla mot Papua Nya Guinea. Ett nytt land, och nya äventyr. Imorgon blir det tvåårsjubileum ombord. Och om en dryg vecka räknar vi med att komma fram till Kurrekurreduttön, resan stora mål!

6 reaktioner på ”Den nya vågen

 1. Lycka till och var mer forsiktiga an nagonsin – slappna inte av! Bouganville och de storre PNG oarna har mycket ”blandat” rykte. Manga ‘rascals” som rovar och staller till brak, t.o.m. mord. Det sags att om man stannar mer an tva dagar sa hinner ”rascals” organisera sig for ett overfall. Slapp ingen javel onbord i PNG och hall krutet torrt. Grytan ar inte det varsta som kan handa. Bouganville har haft gerilla krig och kidnappningar under manga ar, men just nu ar det lugnt. Gerilla hovdingen Kekke aresterades for nagot ar eller mer sedan. PS – Lindas site ar fortfarande den snyggaste, intresantaste och mest valskrivna professionellt informativa segel loggen jag har tittat pa. Bast!

  Gilla

  • Som på så många andra ställen gäller det att inte vara på fel ställe vid fel tid. Vi har ganska bra och aktuell info om de ställen vi besöker här i PNG, så det ska nog gå bra. Och tack för allt smicker. Utan sådana som du hade det inte varit lika kul att skriva. Kram, Linda

   Gilla

 2. Det var ett tag sedan ni kastade loss, vi var riktigt sugna på att fortsätta segla direkt efter er då… vi sitter i holland och snart kommer nog en av båtarna från listan ovan ifatt oss, kanske två… det ska bli kul…

  Gilla

 3. Hej! Vi följer er med spänning på ert fortsatta äventyr. Ligger förtöjda i en boj bredvid s/y Elin som vi nu har hunnit ifatt/ segla lugnt Liorina

  Gilla

 4. Tack för en underbar peppning!
  Vi är nu i Holland, men inte en svensk i sikte, kanske vi träffas lite längre fram.
  Ha det gott och segla lugnt.
  // Gaija

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s