Skål för två fina gamla damer

Det tog tre år att hitta henne. Tre år av dagligt sökande på internet. Hon väntade på oss i Santa Cruz marina, på Teneriffa. Lite ensam och eftersatt, men vid god vigör under den slitna ytan. Byggd 1976 på ett välrenommerat varv utan för franska Lyon, och rustad och inredd av en ytterst noggrann schweizare som lade varje ledig stund och varje schweizerfranc på båten under nio år. Ända tills frun tröttnade och drömmen rann ut i sanden. Ett sorgligt öde, ganska vanligt är jag rädd. Men den enes sorg, den andres lycka. Det var kärlek från första stund.

Den 5 januari 2002 blev Mary af Rövarhamn vår. För tio år sedan, på dagen. En stor dag, väl värd att fira. Och som om inte det vore anledning nog fyller min morfars lillasyster Edla 100 år idag. Det är häftigt. Skål för två fina gamla damer!

Vi gratulerar Mary af Rövarhamn med en ny stående rigg. Imorgon börjar arbetet med att byta ut alla vajrar. Alldeles förfärligt dyrt förstås, men hon förtjänar det bästa.

5 reaktioner på ”Skål för två fina gamla damer

 1. Grattis! Jag är nyfiken, har ni någon planritning över båten, dvs hur hon är planerad. Har kikat på.”om båten” men inte hittat någon.
  Härligt med ny stående rigg!

  Gilla

 2. Tack! Ser ut som en bra planering! Jag har fortfarande inte hittat den optimala balansen mellan barnens leksaker och seglesäckarna. Tack och lov så går de än så länge att ha längst ner i barnens kojer. Men sen blir det lite bökigare, när barnen växer. Men allt löser sig.. 😉

  Gilla

  • Ser ytterligare ett par skillnader när jag tittar närmare. Vi har en stickkoj innanför navigationsbordet som går in bakom motorrummet, där Lovis sover. Och så har vi ytterligare en koj bakom sjökojen i salongen. Totalt åtta kojer om man räknar salongssofforna. /Linda

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s