Magnus ”The Turtle Hunter”

”Lovis, Otto! Kom upp! En sköldpadda!” Ludvig hjälpte barnen ut medan jag själv sänkte på gasen och la om kursen, mot sköldpaddan som låg och sov på havsytan. Jag såg mig om efter kameran, när jag hörde ett stort plask. Magnus, vår gast, hoppade i sjön. Jäklar, då skrämmer han ju bort den, hann jag tänka precis innan jag såg den dyka. Men Magnus dök efter. Vad gör han? Sköldpaddor kan väl bitas, eller? Den såg stor ut, minst en halvmeter över skalet.

Vi befann oss en sisådär 50 sjömil från Lanzarote, på väg från Marocko. Långt ute på havet. Kursen var satt på Graciosa, en liten ö norr om Lanzarote. Vi hade gått för motor hela dagen. Total bleke. Men det kändes ändå härligt att vara ute på havet, att slippa dyningen i Essaouiras dåliga hamn. Vi hade badat på 1500 meters djup, alla utom Otto som föredrog en balja i sittbrunnen. Det var härligt varmt i det klarblå vattnet.

Så dök Magnus upp igen, nu strax bakom båten. Och framför sig höll han sköldpaddan. Helt otroligt, han hade fångat den. Han höll sköldpaddan framför sig medan den plaskade vilt med fenorna. Såg tungt ut, men jag har sällan sett ett så lyckligt ansikte. Och vi var alla mycket imponerade. Både av Magnus bedrift, men också av den vackra sköldpaddan. Helt galet, tänk att han fångade den. Fantastiskt. Jag ler vid tanken, ett minne för livet.

Någon sköldpaddsoppa ville vi dock inte ha till middag så efter en stund släppte Magnus sköldpaddan fri, och vi såg alla långt efter den när den dök ner i det kristallklara vattnet, mot havets djup. För att söka skydd. Från Magnus, vår alldeles egen Steve Irwin. Numera också kallad Magnus ”The Turtle Hunter”.

Magnus The Turtle Hunter

Bildbevis!

9 reaktioner på ”Magnus ”The Turtle Hunter”

 1. Coolt! Det låter helt klart lockande att ha sköldpaddor som badkompisar (och kanske en och annan besättningsmedlem från Mary). Vi borde lägga på ett kol eller två, så hinner vi i alla fall släppa förtöjningarna åt er… Alldeles för länge sedan sist! Finns det några ”måsten” som rekommenderas innan dess?

  Kram på er alla!
  Lotta och Hampus

  Gilla

  • Inga måsten när man är ute och seglar : ) Corme inte långt från la Coruna var anspråkslöst, lugnt och trevligt. Islas Cies är en klar favorit. Men Essaouira i Marocko var nog mest intressant – en fantastisk upplevelse, även om vi hade det jäkligt jobbigt i hamnen pga svall. Kram.

   Gilla

 2. Överhäftigt !!! fånga sköldpadda med händerna . Stiljte låter härligt det med, för här hemma i simrishamn är det fyra grader o trist på morgonen.HA DE FORTSATT BRA HEJ

  Gilla

 3. lessen, men jag måste bara säga – IDIOT!!
  Skrämma slag på sköldpaddan!!!
  Dom kan bli riktigt sjuka om man bråkar med dom. Titta på dom på avstånd istället… gäller ALLA DJUR!

  Stöd kampen för att rädda sköldpaddorna istället runt om världen. http://www.helpourpenyu.com/turtles

  Gilla

 4. […] Jag tyckte nog att det verkade som han redan fått i sig för mycket, och ville inte gärna bidra till Kung Neptunus förfall. Men det skulle kunna straffa sig mångfaldigt att neka honom. Så sup fick det bli, och med den i magen fullgjorde han muntert sina kungliga plikter. Magnus blev visserligen mer dränkt än döpt, i en blöt sörja av maneter och alger. Men han fick i alla fall sitt namn: Sköldpaddan. Och det passade ju bra, eftersom Magnus en gång fångat en sådan med bara händerna. […]

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s