Långseglarvardag

Lovis och Otto brukar bråka om vem som ska åka sulkyn, så sedan en tid tillbaka används den bara för shopping. Men det är inte så bara ...

Kl. 12.15 lokal tid: Kissa barnen. Ta på flytvästar. Låsa båten. Hjälpa barnen ner i jollen. Lyfta ner barnvagnen i jollen. Ta jollen tvärs över Arrecifes industrihamn. Leta upp ett lämpligt landstigningsställe. Förtöja jollen. Lyfta iland barnen. Fälla upp vagnen. Ta av flytvästar. Låsa fast jollen. Gå hela vägen upp för den långa långa backen. Stanna och tömma barnens sandaler på sten ungefär var tionde meter. Handla, handla, handla. Packa, packa, packa allt i kassar. Lasta allt på barnvagnen. Gå ner för hela långa långa backen. Stanna för att tömma sandalerna på sten. Lyfta av alla kassar för att lyfta vagnen över muren. Lyfta över barnen. Lyfta över alla kassar. Lasta på alla kassar på vagnen igen. Köra över hamnplan med vagnen. Ta på flytvästar. Lasta av alla kassar, lyfta ner kassarna i jollen. Fälla ihop vagnen. Lyfta ner vagnen i jollen. Låsa upp jollen. Lyfta ner barnen i jollen. Lossa förtöjningen. Köra tillbaka till båten. Förtöja jollen. Lyfta upp alla kassarna på däck. Hjälpa barnen upp från jollen. Ställa ner alla kassarna i sittbrunnen. Låsa upp. Lyfta in alla kassarna i båten. Kissa barnen. Packa upp, packa upp, packa upp.

Kl. 17.25 lokal tid: Pust, klart. Vi som tänkte segla vidare idag. Skulle bara handla först. Imorgon kanske …

6 reaktioner på ”Långseglarvardag

 1. Jag vet inte hur många gånger om dagen jag tittar efter nya inlägg från er. Dagens höjdpunkt är att upptäcka ett nytt!! Det är otroligt underhållande att få läsa om er vardag som är så annorlunda från vår här hemma. Här är det grått, kallt, blixthalka och allmänt trist. 4 händer skall få på vantar och 4 fötter skall få på stövlar men av någon anledning har man klätt på 16 vantar och 16 stövlar innan man kommit ut. Vintern är på väg, så njut så länge ni kan!!! Kram, Anna

  Gilla

 2. Hihi. Ja, precis så är det! Vi har förstås inga extra sandaler att tömma men det går bra med sina egna också. Igår spenderade vi hela dagen på att ta oss till en skeppshandel och ett postkontor…

  Idag hoppas vi lämna Coruna. Ska bara… …tanka vatten, tanka besin, sjöstuva, slå i en plugg…

  Gilla

 3. Hej!

  Vad härlig er resa ser ut. Vi är mkt imponerade över att ni har en så stor familj på väg runt jorden. Själva är vi ju bara två.. än så länge. Vilka upplevelser barnen får! Guld värt för all framtid.

  En sak jag vill tipsa er om är att ni kan koppla upp er SPOT tracker till Spotwalla istället för till Spots egna trackerprogram, på så vis kan man följa er genom hela resan istället för bara de senaste 7 dagarna, som det är nu på SPOT’s egna sida. Dumt att inte kunna gå tillbaka och se hela rutten.

  Vi blev tipsade om detta efter att hela vår medelhavsseglingsrutt i somras försvann på nätet efter var sjunde dag.. surt. Med nya spotwalla funkar det dock utmärkt. Registrera er här: http://spotwalla.com/index.php

  Internet håller vi nu på att fundera kring, hur uppdaterar ni er blogg på havet? Funkar sattelittelefonen bra för mail och använder ni den för att uppdatera i bloggen? Vi skulle gärna uppdatera bloggen med både text och bilder från öppet hav men har förstått att det är nästintill omöjligt att publicera tunga mail (bilder) om man inte vill lägga hundratusentalskronor på sattelitbredband… Hade varit intressant att veta hur ni löst detta.

  Gilla

 4. Tyvärr går det ej att importera gamla positioner utan den börjar om från början. Men from nu kommer alla framtida positioner att sparas iaf..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s