Breaking News!

ESSAOUIRA, MAROCKO: Essaouira, som också kallas ”The windy city of Africa”, är känt för sina fantastiska vågor. Staden har länge lockat surfare från hela världen. Men idag höll de sig hemma, surfarna alltså. Vi vågade oss dock ut en liten sväng med kameran innan regnet drev oss tillbaka till båten. Resultatet ser du nedan. Har också laddat upp ett litet videoklipp på YouTube om du får mersmak.

Enligt passageweather.com ska vågorna ha varit sex till åtta meter höga idag. Tillräckligt för att vi skulle bli imponerade. Men under vintermånaderna lär det tydligen inte tillhöra ovanligheterna att Esaouira bjuder på vågor runt tolv meter.

 

5 reaktioner på ”Breaking News!

 1. Häftiga bilder. Kanske inte så konstigt att det ligger en hel del vrak längs Marockos kust. Men – hur står det till med vinden? Enligt gribfiler över området ska vinden inte vara allt för stark, svag kuling. (Visserligen rakt emot enligt era önskemål) Antar dock att det är som här i Barcelona. Ibland blåser det inte alls och ändå är dyningen kraftig. Är väl så att gribfilernas prognoser inte visar hela sanningen. Lokala förhållanden spelar ju också roll… Hoppas ni har det gott ombord trots allt!

  Gilla

  • Vågorna på Marockos kust verkar ha väldigt svag koppling till lokala vindförhållanden. Antagligen var det väl ett hårt väder långt nordväst som oss som orsakade dyningen (som kom in från nordväst). Enligt vår erfarenhet än så länge är gribfilerna väldigt bra på att spå vindriktning och vindskiften, vindstyrkan däremot avviker ofta mycket både uppåt och nedåt. /Ludvig

   Gilla

 2. […] Jag vaknar till ljudet av de knarrande tamparna, alldeles för tidigt. Idag igen. Det rycker och sliter i båten på ett synnerligen obekvämt sätt. Det är lågvatten, och det höga svallet från dyningen väller in i den lilla fiskehamnen och sätter det grunda vattnet i rörelse. Vi ligger längst in mot bryggan med två båtar utanpå oss, vilket bidrar till den höga belastningen på våra tampar. Jag lyssnar, och lider. Slitaget på brygga, pollare, tamp och fendrar är enormt. För att inte tala om skrovsidan som är nedsvärtad för all framtid. Och värre lär det bli. Prognosen utlovar åtta meter höga vågor imorgon. […]

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s