Lucka 1: Aappilattoq

Har du gjort några julklappar än? Så brukar mina barn fråga varje år. Och jag brukar alltid känna mig lite dålig, för vi vuxna gör ju sällan julklappar. Vi bara köper, och köper och köper. Trots att vi vet, att det är de hemmagjorda som är roligast att både ge och få. Så i år tänkte jag överraska mina barn genom att fylla en hel vägg i deras rum med bilder från resan. Foton som påminner om några av alla fina, stolta och roliga stunder de upplevde under sina fyra år på världshaven.

Hur jag ska hinna gå igenom över 100 000 bilder innan jul är fortfarande oklart. Men när jag ändå rotar i arkiven  tänkte jag passa på att lägga ut en bild om dagen här på bloggen. Inte barnens bilder, utan andra som jag stöter på under processens gång och tycker om av olika anledningar. En bild om dagen alltså, fram till jul. Som en typ av julkalender. Kanske roligast för oss själva, med tanke på alla minnen de väcker. Men jag hoppas så klart att även ni tycker om dem.

Så med tio minuter kvar till tolvslaget den 1 december är det alltså dags att presentera bilden bakom den första luckan, bilden i toppen av inlägget. Den föreställer Lovis bakifrån, med den lilla byn Aappilattoq på södra Grönland i bakgrunden. Visst är husen söta? Jag tycker de ser ut som små leksaker eller godisbitar. Underbara vackra Grönland.

Fler bilder från grönländska byar

9 reaktioner på ”Lucka 1: Aappilattoq

 1. Vilken fin idé, det är väl bara du som kan komma på en sådan sak. Jag kommer att öppna varje lucka fram till jul. Så fina bilder som du tagit under åren, skall bli trevligt att följa. Det uppskattas…

  Gillad av 1 person

 2. Otroligt härliga bilder, jag kommer att följa din julkalender! Själv blev det kalendrar med foto från året till mormor/morfar etc. , men visst det är inte jag som har gjort kalendern:). Hoppas kunna sy ihop en ”tittbok/klurigboj” till min 2-årige son också…

  Gilla

 3. Just denna bilden är en av mina absoluta favoriter och jag har många gånger tänkt att jag skall leta upp den i ditt arkiv. Tack Linda, det skall bli kul att få följa med på denna månadslånga snabbgenomgång!
  Kram och god jul på dig, om vi inte hörs innan!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s