Lucka 2: Dyrhólaey

Bakom kalenderns andra lucka gömmer sig denna bild på Dyrhólaey, en klippa som sticker rakt ut från fastlandet på Islands sydligaste spets. En mäktig syn både från land och hav. Tusentals lunnefåglar häckar på klippväggarna, och luften var full av dem. Men de syns inte på bilden. Däremot ser man några små gubbar högt där uppe. Dyrhólaey är populärt bland turister och just den här dagen fick de se något så ovanligt som en segelbåt vid klippans fot. Vår båt. Ludvig och barnen är ombord, medan jag själv sitter ensam i jollen på andra sidan för att ta bilden. Det är få dagar om året som man kan närma sig klippan från havet på grund av den ohämmade atlantdyningen som outtröttligt rullar in mot land här. Och även om vi hade turen att passera en stilla dag så hissade det rejält i vår lilla jolle. Det var inte utan att jag drog en lättnadens suck när jag var ombord på det trygga moderskeppet med min familj igen. Men vad gör man inte för en häftig bild.

Ser fler bilder från vårt besök på Island

3 reaktioner på ”Lucka 2: Dyrhólaey

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s