Tillbaka till Hamburg

DSC_0669

Här bodde vi förra gången: I ett charmigt gammalt fyrskepp mitt i stan.

2004 åkte Ludvig och jag till Hamburg för att köpa pråliga mässingsprylar till båten. Vi fann vad vi sökte i skeppshandeln Toplicht, ett tjärdoftande paradis för alla gamla båtnostalgiker. På köpet förälskade vi oss i den syndiga gamla hamnstaden och lovade oss själva att återvända snart igen.

Det har nu gått 12 år. Hamburg har seglat in på UNESCOs världsarvslista, vi har fått två barn och hunnit segla runt hela jorden sedan dess. Att putsa mässing har vi tröttnat på för länge sedan, men längtan tillbaka till Hamburg har bestått. Imorgon bär det äntligen av.

Hamburg Tourism, har i samarbete med nätverket Nordic Travel Bloggers, bjudit in mig och tre andra bloggare – Irina, Daniela och Sofia – för att besöka staden och dela med oss av våra upplevelser därifrån. Ludvig och barnen följer också med.

Otto har högst förväntningar; han har hört från sin kusin i Berlin att Kinder-äggen är mycket godare i Tyskland. Det måste förstås undersökas. Vi tänkte också passa på att hälsa på hemma hos familjen Schreiber som korsade Stilla havet med sin katamaran Saba samma år som vi. Vi har inte träffats sedan nyår i Sydney för fyra år sedan.

Jag berättar mer här på bloggen efteråt. Men häng gärna med ”live” på Instagram, Twitter och Facebook och håll ett öga på taggarna #UNESCOHamburg och #ExploreHamburg om du vill se vad vi hittar på. Kom ihåg, även om själva resan är betald är alla upplevelser våra egna.

13 reaktioner på ”Tillbaka till Hamburg

 1. Go tripp till Tyskland. Kunde tagit egen båt???
  Och jag som inte fattat att du har Instag. Nu följer jag även där.
  Mis

  Gilla

 2. Hoppas ni får en fin resa! Och ”återkomster” kan vara lite häftiga även för att man får syn på ”livet” och vad som passerat sedan sist man besökte en plats… Man kan ju t.ex. ha tröttnat på att putsa mässing eller förändrats på andra sätt på livsresan 🙂 Ha det fint, och kul att se er på tv igen nyligen!

  Gilla

 3. Kul! Hamburg var min allra första resa utomlands (var typ 15-16?), så visst har staden en speciell plats i mitt hjärta… Staden har tydligen gått och blivit trendig sedan dess, jag måste ha gjort intryck, haha!

  Gilla

  • Min första utlandsresa (som jag minns) var en roadtrip genom Polen, i baksätet bland dieseldunkarna i vår gamla Mercedes. Ja, det var svårt att få tag på diesel för utlänningar i Polen på den tiden. Jag var inte gammal. Kanske 5, men minns det som otroligt spännande. /Linda

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s