Flickan och båten

DSC_0908.JPG

Årets finaste julklapp

RÖVARHAMN, ROSLAGEN. Jag älskar våra jular här på Rövarhamn. Njuter av att göra julgodis, pynta med enris, kottar och frukt, hugga min egen gran, tända tusen juleljus och spela spel med familjen. Ja, jag gillar till och med julklapparna. Särskilt de hemgjorda, de från barnen. 

Årets favorit under julgranen var en fingervirkad tavla som Lovis tillverkat på fritids. Föreställandes? Ja just det. Mary af Rövarhamn, vår älskade båt. Lovis har jobbat på den här julklappen varje eftermiddag i flera veckor. Det är imponerande i sig. Men vad som fascinerar mig mest, är på hur många olika sätt ett barn kan avbilda samma båt.

På pärlplattor, broderier och målningar. I lera, marsipan, sand och lego. Av snäckor, stenar och drivved. Som adventskalender, pepparkakor och lussebullar. Varje jul, varje födelsedag – under alla dessa år. Alltid samma båt. Alltid från Lovis, älskade barn.

14 reaktioner på ”Flickan och båten

  • God fortsättning till er alla.
   Blir så glad när jag läser detta och ser vilket underbar känsla eran dotter lagt ner i tavlan.
   Önskar att vi kunde få in mer av detta i samhället istället för att rusa in och ut i affärer och tok handla.
   Jag valde väck allt vad klappar heter i år och självklart fick jag skit för det framför allt från min före detta eftersom vi har två små gemensamt. Men det känns så skönt, så stort tack till denna blogg att det finns fler som tänker utanför boxen. Bor ju själv på min segelbåt så man kanske bara ser livet lite enklare då 😄
   Mvh Benny Friberg

   Gillad av 1 person

 1. Den är – H E L T F A N T A S T I S K ! Vilken känsla, vilken närvaro.
  Det ni har gett henne är så stort att det inte går att rama in. Båten är redo att kasta loss vilken sekund som helt. Jag vill bara hoppa ombord och följa med när jag ser bilden.

  Gillad av 1 person

 2. Jättefin tavla! Tusen gånger finare än om hon köpt något, det ligger mycket kärlek bakom både till mamma och båten. Hon blir nog en riktig sjöman, den flickan.
  God fortsättning och Gott Nytt Åre hela familjen.
  Lena

  Gilla

 3. Hon är så duktig och för henne är det nog inte så noga med dyra onödiga klappar.Bättre med fina upplevelser med familjen.God fortsättning vill jag önska er alla fyra.

  Gilla

 4. Ni har gett era barn en sådan oerhörd gåva. Jag älskade att läsa er blogg när det begav sig (och nu också förstås, men jag menar när själva resan pågick) och jag älskade att följa er på TV. Nu när mellandagstristessen infann sig kunde jag inte låta bli, och tittade igenom hela serien på YouTube igen. Den här gången tittade bitvis även barnen (5 och 8 år) och de tittade storögt när Otto snorklade, och Lovis svingade sig runt på båten. Så mycket glädje!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s