En dålig nyhet, och en bra nyhet

Nya fotoböcker på väg till Kurrekurreduttön.

Fler böcker på väg till Kurrekurreduttön.

I höstas tryckte vi upp två fotoböcker från vårt besök på Kurrekurreduttön, eller Tabar Islands som den lilla ögruppen utanför Papua Nya Guinea egentligen heter. Dessa överlämnade vi till våra långseglarvänner Eric och Birgitta på Ariel IV som hoppades få möjlighet att leverera dem under sin stundande Stillahavskorsning.

Nu har vi fått besked om att Ariel IV kommer ta en annan rutt genom Söderhavet än de först planerat. Det är en del av friheten med att vara ute och segla, att man kan planera om när andan faller på. Men synd på vår bokleverans, tyckte vi. Tabar Islands ligger långt bortom de vanliga farlederna. Att hitta en ny kurir är svårt. Och postgången i Papua Nya Guinea kan man räkna bort – den har vi redan provat.

Då hörde Emelie av sig till. Emelie och Petter som läste om vårt besök på Kurrekurreduttön här på bloggen för några år sedan, och som nu har bestämt sig för att åka dit på egen hand. De ska flyga till huvudstaden Port Moresby, och resa vidare därifrån med inrikesflyg och lokal båt. Emelie ville gärna få några tips, och undrade om vi ville skicka med något. Och det ville vi så klart.

De reser redan om några veckor. Så nu gäller det att få nya böcker klara i tid, tänkte jag och gick in på Fotoklok.se där jag beställde de förra. Och minsann. De förra böckerna låg kvar i systemet. Det vara bara att klicka på ”Beställ igen”, och vips så var två nya på väg till tryckeriet med utlovad leverans hem till Emelie och Petter några dagar senare. Otroligt smidigt. Nu hoppas vi att resten av leveransen går lika bra. Att resa i Papua Nya Guinea är ett stort äventyr, oavsett färdsätt.

Jag frågade Emelie om de kunde tänka sig att skriva ett litet gästinlägg här på vår blogg – när de är tillbaka. Kanske med ett par bilder som bevis på att kurirerna utfört sitt jobb. Och jodå, det kunde de absolut tänka sig. Så roligt. Jag känner på mig att det kommer gå bra den här gången. Tredje gången gillt.

7 reaktioner på ”En dålig nyhet, och en bra nyhet

 1. Där ser ni, ni är verkligen årets reseinspiratörer! 🙂 Ska bli spännande att se vad som händer!

  Gilla

 2. Tänk att det finns platser där inte Posten når fram. Vad häftigt att det sedan dyker upp några som är villiga att förmedla.
  Måste vara spännande för dessa invånare att få detta i sin hand.
  Nisse

  Gilla

  • Hela ögruppen delar på en enda postbox. Och den finns 60 sjömil bort. Vårt första paket skickades från Thailand. Vet faktiskt inte med säkerhet att det INTE kom fram, men har inte fått någon bekräftelse. Skickade ett annat fotopaket samtidigt, till Salomonöarna med liknande postförhållanden och det nådde aldrig sin destination. Det vet vi. En av byborna jobbar på en resort med internet. Infrastrukturen lämnar en del övrigt att önska i den här delen av världen. /Linda

   Gilla

 3. Tänk hur fantastisk sportdykning skulle vara där, vildsmark dykning. Jag har gjort sportdykning från Madang och Wuvulu Island, nord om Wewak och det var underbar. Det finns så många platser att dyka i PNG som aldrig har setts före.

  Gilla

  • Jo, det är säkert fint på sina ställen. Vi snorklade en del men blev inte särskilt imponerade. Då var det finare längre västerut. I Raja Ampat, och Komodo. /Linda

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s