Havnens Special

En efterlängtad glass

En efterlängtad glass

SKAGEN, DANMARK. Jag har sagt det förut, och jag säger det igen. Vi älskar glass, hela familjen. Och inte har förtjusningen, och längtan, blivit mindre under alla dessa år i tropikerna – oändligt långt från alla frysdiskar och glassbarer. Och ja, jag måste erkänna. Att det har hänt mer än en gång, att vi köpt ett tvåliterspaket och delat på till lunch när möjligheten äntligen getts. Det har faktiskt funnits perioder då detta har varit mer regel än undantag. Och när vi inte haft någon glass, då har vi pratat om den istället. Precis som man så ofta gör när man längtar efter något riktigt mycket.

Det finns en glass vi har pratat mer om än alla andra. Och det är den danska. Inte så mycket för dess höga kvalitet, utan snarare för dess storlek och det sätt som den brukar serveras på. Det är som om barnen inte kunnat få nog av att höra oss berätta om de jättelika våfflor som säljs i vårt grannland. I flera år har de sett framemot den dagen då de ska få smaka en sådan i det verkliga livet. Igår var det äntligen dags. Vi beställde den största de hade. En Havnens Special. Fyra stora kulor glass, toppat med lika mycket mjukglass, flödeskum, guf och syltetöj. Och en stor flödeboll på toppen. Alltsammans serverat i en enorm våffla. Jag har sällan sett två så lyckliga barn.

Senare gick vi upp på byn, för att köpa kläder till Ludvig som ska börja jobba på måndag. Då gick vi förbi ett ställe där de sålde en likadan glass, fast med 13 kulor. Tur vi inte gick dit först.

10 reaktioner på ”Havnens Special

 1. Kul att ni gillar glass, det kommer jag heller aldrig att tröttna på! Tack för alla fina rapporter via den blogg hittills från er underbara och fantastiska resa och de äventyr den fört med sig!

  Gilla

 2. Underbart att ni närmar er vår kust igen och vi ser fram emot att ni seglar in i vårt hem. Annars skulle det bli tomt och saknaden av era eskapader stor.
  Vi ville vara med i välkomstkomitten, men tyvärr vi är då på väg till La France.
  Hoppas vi ses senare!
  Kram

  Gilla

  • Klart vi ses senare. Vi ska i alla fall ingenstans på ett tag : ) Bara att titta förbi Västra Hamnen när det passar. Ha det så bra i Frankrike. Kram, L

   Gilla

 3. Haha underbart! Guf är ju så gott på toppen!
  Hoppas ni känner att det blir lite spännande att komma hem! Hoppas att du fortsätter blogga framöver!
  Kram Anna N

  Gilla

 4. Jag är en av dem som inte känner er IRL, men det känns ändå som om jag känner er via bloggen. Jag har följt er under alla era år ute till havs.
  Det började med att jag läste en artikel om er i Sydsvenskan. Det har varit så trevligt att följa er och jag har många gånger undrat hur ni har vågat segla på de stora haven som ni gjort. Själv är jag en inbiten landkrabba. Men nu är ni snart hemma och jag önskar er välkomna hem och lycka till framöver. Det kan inte vara lätt att komma tillbaka till den svenska vardagen.
  Allt gott!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s