Snart seglar vi in i ditt vardagsrum

Tagning pågår!

Tagning pågår!

NORDSJÖN. Hemkomsten närmar sig med stormsteg, idag är det bara en vecka kvar. Om någon där ute känner att de kommer sakna våra berättelser från fjärran länder kan jag avslöja att delar av våra resa kommer skildras i en TV-serie till vintern. Vi har haft ett filmteam från SVT på besök några gånger, och så har vi filmat en del själva. Filmteamet kommer finnas på plats när vi kommer hem nästa lördag. Det kan hända att de ställer en fråga eller två till några av er som möter oss på bryggan. Men oroa er inte, de är snälla.

Ses snart!

35 reaktioner på ”Snart seglar vi in i ditt vardagsrum

 1. En sån fantastisk nyhet!! Jag känner inte er, men har följt er resa ända sen den började och det har varit fantastiskt! Tack för att ni delar med er!! 🙂

  Gilla

 2. Dagarna efter er hemkomst kommer att kännas tomma. Har sett fram emot att läsa om er äventyr under de senast åren. /Henrik

  Gilla

 3. Vilken överraskning. Jag har följt er mer eller mindre dagligen under nästan hela resan. Har faktisk funderat på hur de ska bli när ni kommer hem till Sverige. Det kommer att kännas tomt. Tack snälla ni för att ni delat med er av er resa. Men framför allt välkomna hem! Önskar er allt gott //Clas

  Gilla

 4. Fantastisk, det ser jag fram emot. Det blir tomt när jag inte kan läsa och se era bilder från olika platser ni besökt.
  Välkomna hem till Sverige!

  Gilla

 5. Vad spännande det ska bli att se er på tv. Det ser jag fram emot. Har följt er dagligen under många år så kommer bli tomt att inte kunna läsa det ni upplever.
  Tyvärr kan jag inte vara nere på bryggan o hälsa er välkomna hem, bor för långt borta.

  Gilla

 6. Håller med vad de övriga redan skrivit. Det kommer bli tomt att inte ha eran fantastiska berättelse att läsa. Roligt med ett filmteam och en tv-serie!
  Hamnen i Limhamn kommer vi att besöka i början av september, kanske vi ser eran båt någonstans då.
  Välkomna hem
  Yvonné

  Gilla

 7. Men vad fantastiskt roligt med tv serie. Jag o min familj har följt er nästan sedan ni startade. Blir tomt utan nya berättelser. Tror det bästa har varit att ni hittat Kurrekurreduttön!
  Bitten

  Gilla

  • Vilken trevlig överraskning !!! Kunde inte våga drömma om det, men det ni varit med om och sedan delat med er här, är ju otroligt, och sedan även göra TV av det är helt suveränt !!!
   Jag har följt er varje dag dessa 4 år + lite innan avfärd och varit så begeistrad av hela äventyret och har (precis som många andra redan skrivit) funderat på hur det kommer bli när ni kommer tillbaka till ”vardagen” i Sverige. Att jag kommer sakna era inlägg som jag läst varje frukost och innan sänggåendet förstår jag, men så kom denna glada nyhet, kanon!
   Tack än en gång för alla fina bilder och texter, och välkomna tillbaka till Sverige!
   Hoppas sista etappen på detta äventyr går som planerat så ses vi på bryggan!
   Glada hälsningar från landkrabban Vikkan

   Gilla

 8. Tack för den här tiden och alla fina bilder som ni levererat under alla dessa år. Hoppas ni kommer att trivas på land lika bra som ni gjort på haven.

  Välkommen till gamla Svedala!

  Gilla

 9. Kan bara fortsätta samma tongångar som de andra skrivit: Är en riktig landkrabba som knappt klarar av att åka danmarksfärjan utan att bli sjösjuk. Det har varit så spännande och roligt att följa er. Klev på er resa för två år sedan och har njutit hela vägen. Ni har verkligen låtit mig få en liten aning om livet till sjöss, och det verkar vara otäckt, fantastiskt och härligt.
  Kommer verkligen sakna er, och hoppas att ni fortsätter skriva även när ni kommit hem!
  Välkomna hem!

  Gilla

 10. Välkomna hem och vad roligt att TV har uppmärksammat er resa! Det är verkligen värt att visas. Tror att många kan fascineras och kanske inspirerar det någon att våga göra det de drömmer om också, även om det kan röra sig om mindre drömmar också.

  Gilla

 11. Hej på er! Vi skulle vilja tacka er för att ni har varit så underbara och släppt in oss i er fantastiska resa och äventyr under våra byggår. Trötta efter långa arbetsdagar så har vi på kvällen kollat in och läst om er, som en karamell, andrum och inspiration.Vi kommer tyvärr inte att kunna komma ner och möta er när ni angör hemmahamn, vi har fortfarande restaurangen öppen och vi stänger sista augusti. Men vi gissar att bryggan kommer att stå full med familj och vänner. Vi har avslutat vår byggblogg då vi är färdigbyggda, men det skulle vara fantastiskt trevligt att träffa er någon gång när ni känner att allt lugnat sig och ni funnit rutinerna för en svensk vardag. Vår inbjudan står kvar att ni kan komma och hälsa på och även ta med familjer tex om ni vill kunna träffas på något ställe där ni saknar lokal. (man kan vara 20 personer ombord)Vi håller koll på er när ni passerar utanför laholmsbukten och vi kommer att stanna upp och tänka att -jäklar, de här gjorde de bra!!! Välkomna hem! Fantastiskt genomfört! STORT TACK! Skepp o Hoj!//Tjoppe och Helena

  Gilla

 12. Fantastiskt! Kan inte fatta att ni snart är tillbaka i Sverige, det ska bli spännande att följa er även på land, om ni fortsätter blogga såklart, annars vill jag säga tack för denna resan, nästan som jag varit med personligen. SÅ bra och spännande är läsningen! Fortsatt god resa sista biten och ALL lycka till er som landkrabbor!
  Många kramar!
  Josefin

  Gilla

 13. Fick tips om er resa och blogg från en släkting som stött ihop med dig Linda på E.ON. Kan det varit för ca två år sen. Bra tips! Märkligt det där att följa några människor som man aldrig träffat via en blogg. Man blir efter ett tag rätt engagerad, och ibland orolig, dock oftast mest. Nä men…ska de verkligen in där (Amazonas)?! Hur som, den stora behållningen tycker jag varit att få se världen genom era ögon. Låter som en klyscha men så har det varit. När ni seglar till St Helena, Grönland mm så googlar jag, tittar på bilder, läser och lär lite. Så där har jag hållit på. Stort tack för detta! Ni får världen att kännas lite mindre, man får lite perspektiv när man följer er på SPOTen och ser hur långt tid det tar att segla mellan Sydafrika och Amerika, till exempel. För några år sen hittade jag familjen Krugers blogg inför en Sydafrikaresa. Kul när jag såg att ni hälsat på dem. Då kändes det här med sociala medier som en riktig höjdare! Det ska bli mycket roligt att se SVT programmet! Det ser jag fram emot. Imponerande och smart av ÅF (är det väl?) att låta sin personal ta lång tjänstledighet! Vilken tillgång att ha en person med de erfarenheterna bland sina medarbetare. Om ni undrar va sjutton @mistraforskning är för nåt och varför de följer er på twitter så är det jag. Om du Linda vill dela med dig av lite miljöreflektioner i artikelformat (hur ser det ut där ute, är alla fiskar döda osv osv) så får du gärna höra av dig! Lycka till och välkomna hem! Malin

  Gilla

  • Men tänk då vad konstigt det är för oss, med en massa främlingar som vet så mycket om oss. Just ankommit Skagen, och redan massa folk på bryggan som vet vilka vi är. Märklig känsla. Inte riktigt tänkt på det innan. Tack förresten, för en osedvanligt trevlig och lång kommentar. Ska fundera på det där med miljöreflektionerna, finns nog en del att skriva … /Linda

   Gilla

 14. Wow, fantastiskt att Ni snart ar tillbaka i Sverige – hemma har Ni ju varit hela tiden. Ojda det var valdigt – TV har kommit till kalaset ocksa. Kom ihag att vad TV vill ha ar EMOTIONS EMOTIONS EMOTIONS!!! Kanslor i stora lass. Ni far trana 1) Fnitter 2) Breda leenden 3) Mangtydiga sidoblickar 4) Tarar vare sid de existerar eller ej kan alltid torkas bort med en helst lanad servett. 5) Snyfta ofta nar det inte finns nagot att saga – for otranade snyftare kan det hjalpa om man doljer snyftet bakom kupade hander for ansiktet samtidigt som man vaggar lite med overkroppen. Men VIKTIGAST arr att standigt LE med stora vita tander – Aldrig pa TV kan man visa upp ansiktet man anvander nar man t.ex. vantar pa sin tur att saga ”hej” till sin checkout-chick i kassan pa snabb-kopet. Borja trana hela familjen eller Ni rekerar att alltihopa hamnar pa golvet i klipp-rummet. Altsa, jag bara sager som sa :-)…

  Gilla

 15. Nu hoppas jag att vi som bor utanför Sverige som har följt er under åren kan få tillgång att se programmet och att det inte är IP restricted. Stor kram till er alla.

  Gilla

 16. Åh vad roligt att det blir film! 🙂 Vi kommer att sakna er här. Ett stort tack för att ni har delat med er av er resa! All lycka till er och välkomna hem!

  Gilla

 17. Välkomna hemåt!

  Vilken FANTASTISK resa ni gjort!!! Har kollat er hemsida då och då med stooort intresse. Sååp fantastiska bilder. Och vilken ooootrolig uppväxt ni ger barnen!

  Ska bli roligt att träffa er framöver. Kan dock tyvärr inte komma på lördag. Kram Madeleine

  Gilla

 18. Linda – TV ar inte utan risker, jag ar glad att ni uppskattade mina sarkastiska rad. Tyvarr var dessa rad inte tillhanda for Jesse Martin so en gang var varldens yngsta jorden-runt ensam seglare och givetvis fran varldens mest beboliga stad – Melbourne. Jesse gjorde en TV serie som krashade hans goda image och antagligen hans karriar for all framtid.

  Linda, var forsiktig, var djavligt radd om din familj som du snart staller ut i TV. Du papekade just nu att det ar underligt att sa manga manniskor kanner till din familjs liv nu.. Med TV ar det lite annorlunda med en otrolig ytlighet i mediet! Allt kristalliseras till enkllaste mojliga concentrat. ”Alla kanner apan (eller de fyra aporna…) men apan kanner ingen… Hoppas ni tar bra betalt av TV, de kan gott betala for vad ni serverar dem ”take away”. Och om det blir success sa tar dom 99% av aran, men givetvis inte det mosatta. Media ar alltid oskyldigt, eller hur? Las kredit-listan pa slutet av liknande docos… Det finns ett nytt consept innom psykologin efter ett vardsomspannande TV-franchise som kallas ”BIG BROTHER”. Det kallas ”Post big-brother syndrome” och det kan leda till sjalvmord. Nu Linda, tvinga alla pa SY MAry att lasa mina TV rad igen… SMILE and the world smiles at YOU! (Yep, det ar precis sa enkelt…)

  Gilla

  • Lika nyanserad som vanligt : ) Man ska inte måla fan på väggen. Det handlar trots allt om ett inspirationsprogram producerat av SVT, inte en dokusåpa av Kanal 5. Men visst, lite läskigt är det allt … /L

   Gilla

   • Hej Linda! Efter de manga aren til sjoss kan jag se att du fortfarande ar 100% ”svensk”. (Exempel: Tilliten till Sveriges SVT) SVT ar samma textile, om inte varre an privata TV stationer som atminstone ar ansvariga till sina tittar-nummer och balance-siffror. SVT ar inte ett TV bolag i forsta hand, det ar en valfards-organisation. Kolla antal egen-producerade TV timmar delat med personal-nummer. Samst i TV-varlden! Det fins ”TV-producenter” som hasar runt i SVT ‘s langa koridorer som inte har astakommit ett skvatt sedan forra arhundradet. Bokstavligen! Den personal som gor ”ditt” program har troligen anstallts de senaste fa aren och annu inte hunnit bli kastrerade av valfards SVT. Lita inte pa dom ar mitt rad. Dom kommer att beratta deras historia, och om du har tur sa stammer den mer-eller-mindre med din version…

    Gilla

   • Jajaja, det är klart att de skulle kunna berätta en helt annan historia om de vill det. Allt är möjligt, även om jag i det här fallet har svårt att se vad de skulle vinna på det. Vi har helt enkelt valt att se det hela från en lite ljusare sida än du, som ett kul sätt att få lite proffsigt färdigbearbetat filmmaterial från resan. Säkert blir det också så att de svänger till det här och var för att det ska bli bättre TV – men det kanske vi kan bjuda på så länge det inte är helt åt fanders. Helt utan talan är vi inte. /L

    Gilla

 19. Åh vad roligt! Jag har ju hamnat på er blogg i slutet av resan, men sedan läst varenda inlägg från allra första början och det har varit så himla roligt!
  Jag har berättat om er för mina barn och min man och jag ska absolut se den serien!! Hoppas ni påminner här inne när ni vet vilken dag/tid den kommer sändas!
  Lyckligt resa hemåt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s