Mary på Manhattan

Detta bildspel kräver JavaScript.

MANHATTAN, NEW YORK. Vi lämnade Staten Island igår, seglade norrut under Verrazano-bron, förbi Frihetsgudinnan och vidare upp mot Manhattan. För att lägga till vid en liten marina bara ett hundratal meter från nya World Trade Center. Och ja, det var naturligtvis riktigt häftigt. Vi har alltid drömt om att segla in i New York. Barnen var också uppspelta. Det här är onekligen något helt annat än vi är vana vid.

Jag frågade Lovis vilket hon tyckte var roligast, att se alla skyskrapor eller segla förbi frihetsgudinnan? Hon svarade så här: ”Frihetsgudinnan, för henne finns det bara en av. Men höga hus, det finns det ju gott om hemma i Sverige.”

Det verkar som Lovis minnesbild av Sverige börjar bli lite suddig …

 

10 reaktioner på ”Mary på Manhattan

 1. Vilken resa ni gör, det har jag säkert skrivit många gånger tidigare! Häftigt att segla in till N.Y istället för att komma med flyg, som man normalt gör.
  Verrazanobron har jag sprungit över, när vi gjorde N.Y marathon.
  Ha det trevligt i stora staden NY
  Kram Yvonné

  Gilla

 2. Tag bussen upp mot norra ändan av Central Park (110th Str/5th Ave) där statyn av Duke Ellington står. Ta en titt på Harlem också. Man måste inte alltid gå, bussar och tunnelbana är helt OK.
  Vivi

  Gilla

 3. Härlig resa ni gör!!!
  Om ni har möjlighet se till att införskaffa idrottsskor till er och barnen inför hösten. Betydligt billigare än här hemma och absolut större utbud….
  Och så ha en fortsatt härlig resa!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s