Nyskodda

Första dagen i fångenskap

Första dagen i fångenskap

MANHATTAN, NEW YORK. Vi inventerade skofacket häromdagen, och det var en sorglig syn vill jag lova. Mögligt läder, korroderade öljetter, vulkade sulor och torkat gummi. Barnens skor var dessutom för små. Det var väl i och för sig ingen större överraskning. Vi har inte riktigt haft anledning att prioritera varken skor eller stövlar de senaste åren. Crocs har täckt våra flesta behov. Men på sistone har det blivit rätt kallt.

Det går i och för sig bra att bära strumpor även i Crocs. Men det känns inte riktigt rätt så här i storstan. Och inte blev situationen bättre av att Ottos ena vänstersko försvann överbord häromdagen. Så idag bestämde vi oss för att göra något åt saken. Vi köpte varsitt par gympadojor – det kändes som en bra mjukstart för våra ovana fötter. Och vi tog på dem redan i affären, eftersom situationen var rätt akut.

När vi ändå hade ångan uppe beslöt vi oss för att även köpa lite hela varma kläder, som det också råder en viss brist på ombord. Men vi var snart tvungna att leta reda på ett trevligt café istället. För att lufta fötterna en stund. De nya skorna satt visserligen bra. Inga problem med skav. Men så varmt och instängt det kändes. Det hade nog ingen av oss riktigt räknat med. Eller kanske förträngt. Nåja, vi vänjer oss kanske. Hoppas det.

2 reaktioner på ”Nyskodda

 1. Hej!
  Bra att sköna skor på fötterna i en stor stad.
  Vill tipsa om en bra butik på Manahattan med mycket friluftskläder och aktivetetskläder.
  Estern mountain sports. ems.com
  Önskar er en underbar tid i NYC
  Kram o var rädda om er.

  Gilla

 2. Så bra med Metrokortet. Nu gäller det att hinna/orka med klassikern Empire State Building, statyerna vid FN-skrapan, Little Italy med ”riktigt” bröd och gorgonzolaost, Zabar’s på Broadway (at 80th Str), Wall Street fast man inte slipper in på börsen längre, Battery Park, Times Square, promenera över Brooklyn Bridge, klättra upp i Frihetsgudinnan mm. Tack och lov är New York en världsstad, inte det typiska USA-köret.
  Ta en titt på Keen sandaler också, rejäla och luftiga, håller länge men kostar en slant förstås. Billigare i USA än i Sverige.
  Ha det bra i New York.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s