Stora valdagen

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi har varit lite besvikna över att vi sett så lite val hittills på resan. Men har förstått att det är en fråga om tajming, att vara på rätt plats på rätt tid. Och det har vi tydligen inte varit, framtill nu. Sundet mellan Madagaskar och den lilla ön Sainte Marie lär den här tiden på året vara en världens bästa platser för att se knölval, och vi har sett dem blåsa från ankringen varje dag – på flera kilometers avstånd. Idag gav vi oss ut i hopp om att få oss en närmare titt på dessa havets giganter. Och en närmare titt vi fick. Wow. De är stora, riktigt stora!

6 reaktioner på ”Stora valdagen

 1. Åååhhh! Det är en av mina drömmar att få se valar! Det var inte lite ni fick se heller! Har följt er resa i över ett år nu, men är dålig på att kommentera… Nu gick det bara inte att låta bli!

  Gilla

  • Hej Frida. Ja, vi såg säkert ett hundratal. Otroligt mäktigt. Det här borde varje människa få uppleva. Då kanske vi skulle bli lite mer rädda om vår planet. Kommentera gärna igen, jag blir lika glad varje gång någon skriver en rad. Allt gott, Linda

   Gilla

 2. Hej där ute på haven! Jag har seglat 3 timmar i mitt liv, men blivit väldigt berest genom er blogg. Vilket fantastiskt äventyr ni lever i. Jag har läst allt och njutit av alla vackra bilder. Bättre än den bästa roman. Jag har arbetat med barn i hela mitt liv (37 år) och tänker ofta : Vilken gåva ni ger era barn! Så rätt du har att fler behöver uppleva vår natur och våra djur för att förstå värdet av den och inse samspelet vi måste lära oss att ha. Fortsätt att njuta av er resa. Sylvia

  Gilla

 3. Jag sag ett liknande beteende utanfor Coffs Harbour NSW for nagra ar sedan, och det var faktiskt lite skrammande. Det antas att det ar hannarna som skapar dessa fantastiska plask for att imponera pa honorna. Den som plaskar hogst och best far en inbjuden fran lysten val-hona. Sma plast-batar som kommer for nara kan komma riktigt i klamm.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s