Hemma hos, del 2

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi har bott på Mary af Rövarhamn i elva år. Med både barn och katt. Och det syns. Vi har gjort en del punktinsatser. Men att lacka och slipa inredningen samtidigt som man bor ombord är svårt. Därför har vi alltid sagt: ”När vi kommer till Sydostasien där arbetskraften är billig ska vi flytta ut ur båten en vecka, hyra en enkel hydda på stranden och låta någon annan lacka om inredningen medan vi själva ligger i hängmattan.”

Drömmar kan förverkligas. Det vet vi. Men inte den här. I verkligheten ansåg vi oss inte ha råd med mer än en knapp femtedel av båtens inredning. Arbetet tog snarare fem veckor än en. Det fanns varken hydda eller strand. Och vi behövde närvara nästan hela tiden för att undvika missförstånd. Hantverkarna kunde i princip bara tre ord på engelska: Can, have och yes.

Nåja, nu är det i alla fall klart, och ni anar inte hur skönt det känns att få lite ordning i båten igen. Nu väntar vi bara på att de där första riktigt fula reporna ska infinna sig. Så vi kan slappna av igen, och låta Otto leka med sina bilar på salongsbordet som vanligt : )

(Kolla gärna in första delen av ”Hemma hos” för att se förvandlingen.)

9 reaktioner på ”Hemma hos, del 2

 1. Så det finns alltså fler seglare som drömmer om Arkadien – där slippappret är som sammet, penseldragen ack så mjuka och notan så gott som försumbar. Bara att segla bortom nästa hamn så dyker den upp, snickeriverkstaden med kunskap, garanti och pålitlighet.

  Säg till om ni hittar rätt, jag vill dit jag med! Här har dom till och med importförbud på teak så snordyrt för sittbrunnen jämfört med förra året. Verkar rimligare att guldplätera…

  Gilla

 2. Det var det finaste hemma-hos jag någonsin läst och jämför man 1:an så undrar man om inte Joe Labero haft minst ett par fingrar med i spelet. Vad skönt att ni har kommit ut mot havet igen.
  Varma och hjärtliga hälsningar, Maj & Per-Arne, Leksand och Gränna

  PS. Svensk Gamtidning! Släng dig i skottet! DS

  Gillad av 1 person

 3. Manga fina bilder (Lindas feta NIKON igen?) och en stilig VETUS panel ma jag saga! Snygg och mycket att titta pa…
  Jepp, jag saknar de tydliga instrument-tavlorna och den fina inplastade VETUS-nyckeln till start-motorn. Nastan som en bil utan nagra konstigheter. Om min nuvarande PERKINS M-60 packar ihop (trots en $3,100.00 january diesel service!!) sa blir det med all sannolikhet en gul-lackad VETUS turbo rova igen tack. Men jag foredrar att ha mina instrument innom synhall fran min ratt & backslag nar jag tutar och kor.
  Stort GRATTIS till den nya och outrottliga besattnings medlemmen. Nu ar tiden kommen for VETUS M4.55 ”The Iron-Genoa” (Iron-Gennaker?) att betala tillbaka alla edra dyra kostnader. Navigare necesse est 🙂

  Gilla

 4. Det har blivit så fint!! vilket jobb ni har fått till! Ha nu en fortsatt god seglats och jag hoppas att ni blir nöjda med er nya motor. Hälsningar från ett vintrigt Stockholm, där det snart är dags för årets första vårtecken, Båtmässan.

  Gilla

 5. Åh, va’ fint ni fått det. Grattis till er alla, och klart att Otto ska gå loss med bilarna. Bordet behöver sin nya patina:)

  Gilla

 6. Blev verkligen fint, det är så roligt att se hur ni har det, se nu till att repa till det illa kvickt så bilarna kommer upp på bordet
  !
  Skeppskatten ni hade ombord, vad hände, blev han bortlånad innan er avfärd?

  Fortsatt lycka på färden!

  Önskar er

  Josefin

  Gilla

 7. Shit vilken förändring! Tycker eran blogg är bäst!
  Jag läser lite i efterhand och vet att ni är hemma nu en lycka till sista delen av färden!

  Ellen

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s