Bättre fri luffare än fången kung

Utsikten från min plats på däck.

Utsikten från min plats på däck.

Två veckor beräknades arbetet på båten pågå. Vi var beredda på tre. Men det tog fem. Och prislappen blev därefter. I morse kunde dock Mary af Rövarhamn äntligen lämna den instängda och kvalmiga Boat Lagoon Marina, till myggens stora förtret.

Lite nervöst var det allt. Inte bara för att det var premiär för vår nya motor. Utan också på grund av hamnens belägenhet. Vägen ut mot havet leder genom mangroveträsk och grundbankar. Via en grävd kanal som är så trång att det krävs en lots som visar vägen, och så grund att den bara kan forceras hälften av månadens alla dagar – och då bara en timme vardera sidan om högvatten.

Det blåste friskt i mynningen, och det var svårt att hålla båten på kurs i den stökiga sjön. Men motorn skötte sig fint, och vi hade aldrig mindre än tio centimeter (!) under kölen. Väl ute kastade vi ankar bakom första bästa ö, la oss ner på däck och bara njöt av den friska luften. Och här ligger vi än. Utfattiga, fria och lyckliga.

7 reaktioner på ”Bättre fri luffare än fången kung

  • Haha, knappast. Men förhoppningsvis fem år utan motormeck. Men det finns ju så mycket annat som kan gå sönder också. För en sak är säker, att allt går sönder förr eller senare. Allt gott/Linda

   Gilla

 1. Skönt att höra att ni är på väg igen. Äntligen! På Svt Kunskapskanalen börjar kommande vecka en programserie om just Indiska Oceanen. Ett tips om ni vill kolla på nätet. Njut av det fria havet men gå inte för nära Somalias kust.
  Semesterhälsningar från Maj & Per-Arne Björk, Leksand/Gränna

  Gilla

 2. Fattig men lycklig gäller även oss här på ProjektSunshine. Men vad är pengar ? En valsedel till att uppnå sina drömmar.
  Tänker på er. Ha en fortsatt härlig resa.

  Tjoppe och Helena

  Gilla

 3. Den trippelkombinationen låter inte så dum. Då är ni fria, lyckliga av att vara utfattiga och fria att vara lyckliga även framöver. Hoppas att ni blir nöjda med den gula klumpen, är grymt avundsjuk måste jag säga. Önskar jag hade ett skyltfönster att glo i jag med.
  Ta nu å vila lite å simma sen lugnt!

  Gilla

 4. Jättekul att se!! härligt med lite ärliga före-bilder! 🙂 vem känner inte igen det kaoset? Uppstår lätt som en plätt på båten tycker jag.. men också fantastiskt vad det kan bli fint! Verkligen skön inredning!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s